Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

birbiriyle alakalı olabilrimi?düşme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24891
Tarih: 12 Oca 2026 Saat 02:41

Konu: birbiriyle alakalı olabilrimi?düşme
Mesajı Yazan: sdts
Konu: birbiriyle alakalı olabilrimi?düşme
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2010 Saat 10:48
hocam oğlum 19,5 aylık
dün uykuda yataktan düştü..çok ağladı heryerini yokladım şükür bişey yoktu.tekrar uzun bi uyuyuş yaptı.akşamda oturduğu yerde oynarken kafasını sağa sola çeviriyordu birden burnu kanamaya başladı( daha öncedende 2-3 kez kanamıştı ama darbe alınca oluyordu)  biz pamukla tampon yapmaya kalktıkça vee oda çok ağladıkça kanaması şiddetlendi :(  akebinde de 38.2 kadar çıkan ateşi oldu.
dolven verdim gece rahat uyudu ama ateşi halen var.
sizce bu sıralama birbiriyle alakalı olabilrimi1?acaba düştüğünde birşey olmuş olabilirmi?

-------------
sdts

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2010 Saat 12:29
Düşme ile alakası yok, ateşi çıkaran hastalık ( muhtemelen grip) sebep olmuştur..Tampon yapmayın, iki parmağınız ile burnu en dip kısmından sıkın.

Mesajı Yazan: sdts
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2010 Saat 16:38
hocam teşekkürler
ateşi yükselince dr götürdüm ağzının içinde minik minik kırmızı benekler vardı ateşi onun yaptığını ve salgın olduğunu söyledi...
karbonatlı gargara,aklovir,klamoks ve özel hazırlanmış bi damla verdi ağzına 8 damla damlatamızı söyledi
burun kanamsı içinde tahlil istedi ama sonuçları gösteremeden dr yerinden ayrılmış :(
hemorgam,protrombin zamanı,protrombin aktivitesi ve A-PTT  istendi
ben sadece anormal olanlar değerleri yazıyorum size bilgilendirirseniz sevinirim

SONUÇ             BİRİM        REFERANS ARALIĞI
HGB                            L   10.8                 g/dl              11.00    -  18.10
HCT                            L    32.2                  %               35.00   -    37.00
MCH                           L    26.2                  pg              27.00    -   31.20

-------------
sdts

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2010 Saat 09:36
Değerler, erişkin referans değerlerine göre düşükmüş gibi görülüyor, kansızlığı filan yok, yaşına uygun..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat