Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ne zaman akıllanacak?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24907
Tarih: 13 Eki 2025 Saat 21:16

Konu: Ne zaman akıllanacak?
Mesajı Yazan: hbo_ipek
Konu: Ne zaman akıllanacak?
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2010 Saat 12:21
Merhaba Hocam,

Kızım 15 ayını yarın dolduruyor. Çok hareketli, meraklı, aktif bir bebek. Bu yüzden de kazalarımız eksik olmuyor. Bir yere çıkıp ordan düşüyor, ağlıyor, korkuyor ama 10 dk. sonra bakıyorum yine orada. Diyelim ki elini sıkıştırıyor bir yere, ama yine gidip orayı kurcalıyor, yine elini sıkıştırıyor. Ne zaman kuracak bu sebep-sonuç ilişkisini, ne zaman çekinecek acaba?..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2010 Saat 10:27
İlahi... Öyle bir ümidinizmi var??? Ancak ergenlikle biraz akıllanıyorlar.. Daha büyük bir hastam, eskiden kullanılan çamaşır makinesinin motorlu merdanesine oyun oynarken kolunu kaptırdı, hastanede kol alçıya alındı, daha geldiği gün "- bu aptal makina benim kolumu nasıl kaptı?-" diye kontrol ederken, öbür koluda kaptırdı.. Ne diyelim...Allah cümlesini korusun.

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2010 Saat 12:57

Eyvah eyvah.. Valla vardı bir ümidim açıkçası, annem sen hiç böyle değildin kızım deyip duruyor, ya çok akıllıymışım ya da çok aptal anlaşılan :) Allah korusun, ne diyelim...

Mesajı Yazan: Eyolya
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2010 Saat 14:45
bu kişilik meselesi sanırım biraz da,benim 22 aylık kızım o kadar dikkatli o kadar dengeli hareket ediyor ki şaşarsınız,yutamayacağı lokmayı ağzına almayanlardan,nerelerden atlıyor zıplıyor ama hep ya ellerinin üstüne ya da ayaklarının,ben bu yaşımda onun kadar düşünceli hareket edemiyorum valla:)

-------------
Eyolya'nın annesi

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2010 Saat 21:04
TABİİKİ SOYA ÇEKİM VAR.. Kesinlikle soya çekim.. Sadece anne baba değil, teyze,amca,dayı bile etkili olabiliyor. Tabii birde ebeveynlerin "sıkılık" durumları rol oynar..

Mesajı Yazan: Eyolya
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2010 Saat 14:31
kesinlikle hocam hatta şimdi düşündüm de bence 70% soya çekim,30% anne veya kim bakıyorsa bu durumulardaki tutumu.Ben bir kere bile hatırlamam parkta veya orda burda aman düşeceksin,aman yapma diye ihtar ettiğimi,kendi başlarına bırakıldıklarında kendi muhakemeleriyle daha doğruyu bulduklarına inanıyorum ve bizde kesinlikle işe yarıyor

-------------
Eyolya'nın annesi

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2010 Saat 19:09
Valla biz de sizin gibi davranıyoruz anne baba olarak müdahil olmuyoruz deneme yanılma yöntemiyle kendi bulsun dogrusunu diyoruz. Düşünce kaldırmam mesela kendi kalkar elinden tutturmaz kendi yürür gider dısarıda etrafından biz kaybolunca umursamaz şöyle bir bakar etrafa oyununa devam eder. Ama galiba fazla özgüvenli korkusuz yetişiyor böyle

noktalama işaretleri olmadıgı için kusura bakmayın bilgisayarın noktalama işaretlerinin oldugu kısımdan 10 kadar tusu kızım itinayla sökmüş çalışmıyor

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2010 Saat 14:23
Her çocuk bir olmaz, bazısı yaradılıştan zıpır, bazısı efendi-hanım olur... Çocuk büyütmek çok zor bir iştir.. Öyle kitaptan okuyarak çocuk büyütemezsiniz, zira her çocuk farklıdır, kimsi kaşdan-gözden anlar, kimisininde sırtı kaşınır, illaki köteği yiyecek, öyle rahatlayacak.. Biraz uzaktan kontrol en iyisidir. Çok koruyucu olmayın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat