Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

HABERİ OKUYUNCA ÇILDIRDIM(mama)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24942
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 19:40

Konu: HABERİ OKUYUNCA ÇILDIRDIM(mama)
Mesajı Yazan: atos
Konu: HABERİ OKUYUNCA ÇILDIRDIM(mama)
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2010 Saat 11:45
hocam 5 dakika önce gazetemi elime aldım okumaya başlarken gözüme bir yazı takıldı içeriğini okuyunca çok şaşırdım.yapılan analizlerde 122 bebek mamasından üçünde limitin üzerinde kurşuna raslanmış .bu doğrumu biz marka diye alıp çocuğumuza yediriyoruz ben genelde milupa hipp ve ülkeri tercih ediyorum hatta yerli firma diye tamamıyla ülkere döndüm diyebilirim.gazetede firma ismi vermiyor.kızım tam 12 aylık 6 ayından beri her gün kavonoz maması mutlaka yiyor özelliklede meyve ve sütlaç.çok panikteyim bilgi verirseniz sevinirim

-------------
BELİNAY

Cevaplar:
Mesajı Yazan: atos
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2010 Saat 11:50
HOCAM ARTIK YEDİRMİYCEMDE ANNE SÜTÜ VEREMİYENLER NE YAPACAK? MESELA CİDDİ RAHATSIZLIKLARI OLUPTA BEBEĞİNİ EMZİREMEYEN ANNELER NE YAPACAKLAR İNANIN SİNİRLERİM O KADAR BOZULDUKİ SİZCE ELİMDE BULUNAN TÜM MARKALARI KENDİM ÖZEL BİR LABAR. GÖTÜRÜP İNCELETEYİMMİ? SİNİRLERİM ÇOK BOZULDU BENİM KIZIM DOĞDUĞUNDAN BERİ MAMA ALIYOR

-------------
BELİNAY

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2010 Saat 11:42
Bu mamalar, neticede inek sütünden imal ediliyor. Bu imalat süresince, bazı maddeler bulaşabilir. Tabii bu bulaşmanın miktarı önemlidir. Kandaki seviyeleri önemlidir. 0-20µ/ dl. Normal, 80µ/dl. ve üzeri tedavi gerektirir. Bazı mama firmalarının, Hindistandan ithal ettikleri süt tozlarını eski "demir perde" arkası ülkelerde imal ettirip bize kakaladıklarını biliyoruz.. Mamaları tahlil işi, sıradan laboratuvarda yapılamaz.Bu iş "Hıfsıssıhha Kurumu'nun " işidir. Hatta çocuğunuzun kanında "kurşun" aranmasını dahi her laboratuvar yapamaz..Şimdilik panik ve talaş etmeyin, neyin ne olduğu tam kesin olarak belli değil, iddianın kaynağı belli olsun, ne seviyede ne var, Hıfsıssıhha ne diyor,  ondan sonra konuşuruz.. Sizin çocuğunuzda "kurşun" aranabilmesi için, diş etlerinde "kuşuni" renkte birikimler olması gerekir.. Diş etlerinde herhangi bir renk farklılığı yoksa, bir şey yapmayın..   

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2010 Saat 11:16
Bir kaç günden beri, dışardaki yayınları incelemekteyim....Bizden başka hiçbir ülkede "-Mamalarda kurşun şüphesi-" ile ilgili yazı yok... Bu mamaların, hiçbiri Türkiye'de yapılmadığından, içiniz rahat olsun. Eğer böyle bir durum olsa idi,  diğer ülkelerde hemen kokusu çıkardı. Özellikle Türkiye için mama üretilmiyor... Yerli mama da yok...Panik yersiz...  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat