Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

idrar yolu enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24950
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 13:24

Konu: idrar yolu enfeksiyonu
Mesajı Yazan: edalim35
Konu: idrar yolu enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2010 Saat 18:18
tekrar merhaba Kadir bey,
oglum 7 aylık iki aydir guzel kilo alamıyoruz gecen ay 350 gr almıstık bu ay ise 200 gram aldık buna istinaden idrar ve kan tahlilleri istedi dr.idrar yolu enfeksiyonu cıktı kultur verdık 2 gun sonra kültğürğn sonucunu alacagız. tam kapsamlı idrar sonucumuz su sekılde
ph:6
dansite:1015
protein +/-
glukoz:normal
bilirubin:negatif
ürobilinojen:normal
keton:negatif
eritrosit:negatif
nitrit:negatif
lökosit:+
kan sonuclarımızdada bazı degerler düsük ve yüksek acaba bunlar içinde bir yorum yapabilirmisiniz?
hct :33,9
mcv:76,2
mch:26,9
mpv:11,4
pct:0,42
lym:57,4
mono:11,8
gran:30,
#lym4,6
keratin:0,24
aspartat transaminaz :54
bu sonuclara istinaden kilo almayı engelleyici bir rahatsızlıgımız mevcutmudur?ogluma  muhallebi ve tarhana corbalarında sulandırılmıs inek sütü kullanıyorum kesmelimiyim. tesekkurler

-------------
eda

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2010 Saat 13:38
İdrar tahliliniz TEMİZ, kültürde bir şey çıkmayacak.. Zaten erkek çocuklarında İYE olmaz,  nafile işler... Kansızlığı yok, az kilo alması problem değil. 8.2kg. üstü ise, boşuna uğraşıyorsunuz, babasının parasına acımıyorsanız bile çocuğa acıyıp, hırpalatmayın..

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2010 Saat 13:48
kadir bey kilomuz 7,300 gr boyumuzda 67  cm kılo albilmemiz için ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?
günlük beslenme tablomuz su sekilde
7,45-8,30 arası kahvaltı:1 dilim bebe ekmegi 2 biskuvi.tereyağ,labne peynir kibrit kutusu kadar,yumurta peynirle donusumlu su ıle hazırlıyorum. bebesutu ve ıhlamuru sevmedik.
9,00 gıbı anne sutu
10,30-11,00 arası mevya +2 bebe biskuvusı
12,30-1,00 arası aptamıl cesıtlerı vermeye calısıyorum
1,30 gıbı anne sutu  
2,30 gıbı sebze puresı veya corbalardan bır cesıt 1 dılım ekmek atıyorum içine
16,00 yogurt en guzel yediğimiz gıda
17,00 gıbı anne sutu
20 de tekrar aptamıl yedirmeye calısyorum ..beslenme seklimiz bu sekılde ama malesef tam porsıyonları bıtırmıyoruz.
21,00 anne sutu ve gece 3 kere anne sutu ıcın kaldırıyorum..
halk arasında ıstah acıcı olarak bılınen bıldırcın yumurtası dedıler vermemde bır sakınca varmıdır tavsıye edıyormusunuz . yardımlarınız ıcın tesekkur ederım

-------------
eda

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2010 Saat 14:31
Aptamil yerine kutu sütü kullanın.. Eski maillere bakın. Kahvaltısını su değil, süt ile hazırlayın. Bebesütüne gerek yok.. Bıldırcın yumurtasının böyle bir özelliği yok.. Satılsın diye nerde ise "herderde deva" diyecekler.

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2010 Saat 10:34
hocam cevaplarınız için cok tesekkur ederim .Eski maillere baktım ama kutu süt dediğiniz sütü cıkartamadım acaba bu bekler için hazırlanmıs ayına gore olan sutlerdenmi yoksa pastorize sütlerdenmi kullanmalıyım?

-------------
eda

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2010 Saat 10:37
Sıradan her bakkalda satılan sütlerden hangi markayı kolay buluyorsanız, onu... Açık süt olmasında, hangisi olursa.. Özel sütlere kanmayın...

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2010 Saat 16:59
merhabalar Kadir bey ,İdrar kültürümüz cıktı.Sonuclara istinaden dr amikazit igne verdi birde size tekrar danısmak istedim yorumlarsanız sevinirim. 
mikrobisi sonucu :Nadir lokosit
kültür sonucu:10,000 kolon/ml
ürüyrn bakteri:klebsıella pneumonıae

-------------
eda

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2010 Saat 12:12
hocam sizce kullanmalımıyım iğneleri,bugune kadar sizin sayenizde hic ilac bile kullanmadık korkuyorum kullanmazsam daha kötü sonuclarla karsılasırım diye .saglık ocagından kultur sonucunu goren drhanım hic karsılasmadım bu sonucla dedı genelde agız yoluyla bulasan bır bakteri turuymus dogrumu yorumladı yardımlarınızı beklıyorum

-------------
eda

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2010 Saat 13:06
Sizin doktor ya tam cahil, ya tam üç kağıtcı, laboratuvar ile bağlantısı var... ... Bakteri üremesi diyebilmek için, Koloni sayısının 100 000 'in üzerinde olması lazım. Bu üreme, dışardan bulaşma.. Sizi kandırıyorlar... 7 aylık zavallı çocuğa bu iğneleri yapmaktan çekinmiyorlar.. İdrar yolu enfeksiyonları daima dışardan bulaşır...LAFA BAK..Ağızdan nasıl bulaşacak??? 7 aylık çocuğa Oral s.x mi yaptılar??? Basit bir idrar tahlilini bile değerlendirmekten aciz, birde tutmuş, kültür istiyor, üstüne üstlük onuda yanlış değerlendiriyor. Kaçın oradan...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat