kalp hastası oğlumla ilgili Ateş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25069
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 22:51
Konu: kalp hastası oğlumla ilgili Ateş
Mesajı Yazan: zgundas
Konu: kalp hastası oğlumla ilgili Ateş
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2010 Saat 23:27
iyi geceler hocam.daha önce bi çok kere sizden yardım istedim buradan sorularımla.benim oğlum doğduğunda büyük arter teşhisi kondu ve 9 aylıkken sening ameliyatı oldu.çok sık hastalanan bi çocuktu hep.şu anda 34 aylık.sorunumuz dün geceden buyana 38.5 ve 39 derece arasında seyreden bi ateşimiz var.duş aldırarark düşürmeye çalıştım hep ama düşmedi.az önce de çok huysuzlanınca gece rahat uyusun diye 1 ölçek dolven verdim.başka hiçbi şikayetimiz yok.sadece ateş.doktora götürsem boğazı kızarık diyip vericek birsürü ilacı biliyorum.kan tahlili yapmak çok zor onlar için.yarında bu şekilde ateş devam ederse doktora götürmelimiyim sizce.kalp ameliyatı geçirmiş çocuklarda kalp kapağı iltihabınında ateş yaptığını duymuştum.ama böyle bişiy olsa oğlumun durumu bu kadar rahat olmazdı herhalde diye düşünüyorum.birde buradan benim ve tüm anneler için lösemi ile ilgili biraz bilgi ve düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.bu hastalığında allah korusun ama böyle birden ateşle başladığını biliyorum çünkü yanılıyormuyum.nasıl gösterir bu hastalık kendini.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2010 Saat 09:48
Benim "Ateş ve tedavisi" makalemi okuyun... Ayrıca konu ile ilgili çok sual ve cevap var, maillere de bakın. Lösemiyi, İhtisas sırasında Hacettepe'de her hafta en az 2-3 yeni vaka olacak kadar çok görüyordum.. '82 den beri özel doktorluğum esnasında ise, tek bir vak'a gördüm.. Bu hastalık o kadar sık görülen bir hastalık değil, korkmayın.. Şimdiye kadarda, hiç tek başına ateş ile gelen "Lösemi" görmedim...
|
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2010 Saat 14:41
hocam oğlumu doktora götürdüm kulağı ve boğazı hafif kızarık dedi.kan tahlili istedim.
CRP 145.2 çok yüksek çıkmış dedi duocid iğne başladı.kas eklem ağrıları varmı diye sordu ama öyle bi şikayeti olmadı oğlumun ateşine rağmen oyun oynuyor koşuyor filan.crp nedir neden bu kadar yüksek çıkar gerçekten iğne gereklimidir henüz alıp yaptırmadım.wbc 7.7 doktorda normal dedi ama crp ye çok şaşırdım nasıl bu kadar yüksek olur dedi.ateşten başka hiçbi şikayeti de yok birde iştahsız.ne yapmalıyım sizce yardımcı olursanız çok sevinirim.cevabınızı almadan tedaviye başlamıycam.hocam birde kalp kapağı iltihabı durumunu sormuştum size böyle durumlarda da crp yüksek çıkarmı?birde böyle bi durum olsa daha ciddi bi tablo çıkarmı oğlumun kliniği ile ilgili.
|
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2010 Saat 10:01
CRP her türlü enfeksiyonda yükselir, benim hiç itibar etmediğim bir bulgudur.. WBC'nin bu kadar düşük olması zaten hastalığın viral bir enfeksiyon olduğunu gösteriyor.. Belliki çocuğunuz "GRİP" geçiriyor, değil iğne, ağızdan antibiyotik bile vermem.. "Sening ameliyatı" nın ne olduğunu bilmiyorum.. Eğer, Broviac kateteri gibi kalıcı bir cihaz yerleştirildi ise, mutlaka "Kan kültürü" gerekir.
|
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2010 Saat 10:54
bahsettiğiniz ameliyatı da ben bilmiyorum ancak her hangi bir cihaz yerleştirilmedi.kan kültürü neden gereklidir peki hocam crp çok yüksek olduğu için kalpte iltihap şüphesimi taşır.kardiyoloğuna da götürmek istedim ancak kendisi yıllık izinde ulaşamadım.takipli bi hasta olduğu için başka doktora da götürmek istemedim ancak şu an kafam çok karıştı.
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2010 Saat 10:20
"-9 aylıkken sening ameliyatı oldu.-" Yani size hastanede hiçbir bilgi verilmedimi?? En azından bir "Epikriz" verilmiş olması gerekirdi.. Wbc değeri düşük olduğundan, merak etmeyin..
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 00:30
hocam benim,daha doğrusu bu doktorların CRP ile başı dertte.nasıl oluyorda sizin hiç irtiba göstermediğiniz bi değeri başka bi doktor 196 çok yüksek çıktı diye hastaneye yatırıp çift antibiyotik tedavisine başlayacak kadar önemsiyor aklım almıyor.4 gündür 39.8 lere kadar çıkan ateş ve kusma şikayeti ile bugün acile gittik.boğazında diş gibi beyaz iltihaplar oluştuğunu söyledi.kan ve idrar tahlili istedi.wbc 9.4 .crp 196 çıktı.doktor hanım görünce şok oldu.kalp hastasıda olduğumuz için eko gerekir dedi.ben hastaneye yatırmadan çıktım ordan.yarın eko için kendi doktoru görücek.duocid iğneye başladık bu arada.lütfen şu crp konusunda beni aydınlatın.araştırdım gerçekten de çok yüksek bi değer.tedavi edilip kan kültürü filan da eklenerek normal değerlere dönmesini görene kadar takip edilmelimidir.yoksa eko da bi sorun çıkmaz,ateşimiz ve genel durumumuz normale dönünce umursamamamız mı gerekir bu değeri.düşünceleriniz benim için çok değerli.
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 14:09
Antibiyotik gereken bir durum olsa idi, WBC sayısı, anormal derecede yükselirdi.. WBC sayısı: 9.4 ve hala antibiyotik veriliyor.. Belli ki viral bir enfeksiyon.. Hele erkek çocuktan idrar tahlili istenmesi, komik ötesi.. Kendi doktoru bakalım ne diyecek.
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 16:13
kendi doktoru ekosunu çekti ona gittiğimizde ateşi düşmüştü.kalple ilgili herhangi bi sıkıntı yok dedi.ateşi de düştüğüne göre fazla kurcalamanında bi anlamı yok dedi.tek başına crp değerininde önemli olmadığını söyledi.ancak benimde okuduğum yazılarda crp değerinin yüksek olması vücuttaki bir iltihaplı romatizmanın var olduğunu gösterir yazıyordu .kafam hala bu değerle ilgili karışık.ateşi tekrar yükseldiğinde eğer istersek sedimantasyonuna kan kültürüne bakabiliriz çok içiniz rahat etsin istiyorsanız dedi.antibiyotiğe devam edip etmemek konusunda bişiy söylemedi açıkçası.6 tane iğne duruyor önümde sırf bu değer yüksek diye yaptırmalımıyım sizce.
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 12:37
İltihaplı romatizmanın, Jones Kriterleri diye bulguları vardır. CRP majör bir kriter değildir, ASO daha kıymetli olduğu halde, bu bile majör kriter değildir. Majör kriterler; Artrit, Kardit ve Derialtı Nodülleri, Korea, Eritema marginatum dur. Tek başına CRP ve ASO ile sadece Türk doktorları romatizma teşhis ederler.
|
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2010 Saat 14:20
hocam oğlum 1 hafta sonra 3 yaşını dolduracak.çok iştahlı bi çocuk değil ancak ben hergün 2 su bardağı kadar süt bazen 3 de olabiliyor.yedirebildiğim kadar etini ,1 yumurtasını ve sade sevmediği için 1 tane danino ile tatlandırdığım 1 bardak kadar yoğurdunu yedirmeye çalışıyorum.13.5 kilo kendileri.ancak çok hareketli.gelişimi için bu kadarı iyimidir sizce.ve birde d vitamini ampulü içirilebileceğini okudum formlardan senede 1 tane.kış aylarına girerken benim oğlum için de yararlı olurmu sizce yapmalımıyım bende.teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2010 Saat 11:36
Yedirdikleriniz, makûl... Aynen devam edin, olabileceğinin en iyisini olur. Soya çekim olarak ona verilen "üst" boy ve kilo ölçülerini geçemezsiniz. D vitamini faydalı olur. Artık D-vitaminini sadece "Raşitizm" hastalığını önlemek için değil, bazı kanser ve sistemik hastalıkların tedavisi içinde kullanıyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 11:14
hocam peki bu d vitamini 3 yaşını doldurmuş bir erkek çocuğu için hangi sıklıkta ve nasıl uygulanmalıdır.hocam birde oğlum dün sabah uyandığında göz kağağında hafif kızarıklık vardı gün içinde kızarıklık gittikçe arttı ,göz kapağı şişti ve gözünü açmakta zorlanıyordu bu sabah uyandığında şişlik ve kızarıklık artmıştı sanki göz kırpar gibi bakıyor ve şiş.arpacıkmıdır bu yada ne olabilir tedavi için ne yapmalıyım doktora göstermelimiyim sizce.bilgileriniz için çok teşekkürler..
|
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2010 Saat 12:39
Sivrisinek sokmuş olabilir, arpacık çıkarıyor olbil,ir. Sivrisinek sokmasında, bütün göz kapağı, şişer, Apacıkta, şişlik, kirpik diplerindedir. Arpacıkta, sarımsak ve sıcaksu kompresi iyi gelir, Sivrisinek sokması ise, Fenistil jel sürmeniz iyi gelir. D vitaminini, yetrli miktarda güneşe çıkmayanlara, veriyoruz, En az 400ünite /gün olsun.
|
|