göz ve boğaz
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25139
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 23:28
Konu: göz ve boğaz
Mesajı Yazan: pınar
Konu: göz ve boğaz
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2010 Saat 09:21
Kadir bey günaydın ben size bundan birkaç hafta önce gene aynı şikayetten dolayı yazmıştım kızım 2003 doğumlu tatil dönüşü kızımın gözü kanlanmış ve kulağı ağrımıştı sizde tobraset damla vermiştiniz ama ben size yazdıktan sonra kızımın şikayeti daha fazla artmıştı ve sizden cevap gelmeden ben aile doktorumuzu arayıp ona danışmıştım ve oda bana başka bir antibiotikli göz damlası vermişti ve biz ona başlamıştık sizden cevap geldiğinde biz o ilaca başladığımız için yarıda kesmek istememiştim ve onu bitirmiştim ozaman o ilaç iyi gelmişti ama dün akşam kızım ateşlendi ve bu sabah kalktığında gözünün gene kanlanmış olduğunu gördüm birde boğazlarının çok acıdığını ve başının çok ağrıdığını söylüyor (pazartesi günü ablası da boğaz ve ateş şikayetiyle yatmıştı)acaba ondan geçmiş olabilirmi ve bukadar sık hastalanmasının nedeni ne olabilir acaba
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2010 Saat 12:59
Antibiyotikli göz damlalarının hepsi aynı etkiyi gösterir... Muhtemelen ablasından mikrop kaptı, aynı hastalıkları yuvaya başladığında daha sık göreceksiniz.
|
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2010 Saat 13:08
şimdi tekrardan göz damlası kullansam olurmu acaba( bu kadar sık gözlerinin kızarması neden kaynaklanır acaba)
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2010 Saat 13:15
Çapak varsa kullan, kızartı için değmez. Eğer ışığa bakamıyorsa, çapak olmadığı halde de kullanabilirsin..Grip esnasında gözlerde "batma" hissi olur ve çocuk, gözlerini pis elleri ile ovuşturup mikrop kaçırır..
|
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2010 Saat 13:17
şimdilik çapaklanma yok ozaman çapaklanma olursa alır başlarım ilaca zamanınızı ayırıp cevapladığınız için size teşekkür ederim iyi çalışmalar..
|
|