Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gece Terörü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25262
Tarih: 11 Eki 2025 Saat 12:58

Konu: Gece Terörü
Mesajı Yazan: piar
Konu: Gece Terörü
Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2010 Saat 22:16
Kadir bey oğlum şimdi 3 yaşında.Bir senedir gece uykusundan çığlıklarla kalkıyor,bağırıyor,kendine vuruyor vs.... Burdaki psikiyatriste götürdük.Gece terörü teşhisi koydu.Atarax şurup verdi.Onu içtiği sürece genelde düzeldi uykuları ama artık 1 yıl oldu ve ben şurubu bıraktım.1 aya yakın yine iyiydi.Ama bikaç gündür dahada kötü oldu.Delicesine evin içinde bağırarak koşan , sorulara cevap vermeyen,ilgilendikçe dahada kötü olan bi çocuk oldu.Tipik gece terörü  belirtileri bunlar ama 1 yılda uzun bir zaman değilmi??Edirne tıp fak. götürmeyi düşündüm ama ekime kadar doluymuş randevular.Ne yapacağımı şaşırdım.Birde nette araştırırken kansızlığında gece terörüne sebep olabileceği yazıyordu.Oğlum çabuk yorulan,genelde üşüdüm diyen biri.Acaba sizce böyle bişey olabilirmi?Gece terörü konusunda sizin bildiklerinizden faydalanmak isterim.İnsan çocuğu kendini parçalarcasına ağlarken bişey yapamayınca kendini çok kötü hissediyor.Ne yapmamı önerirsiniz???

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2010 Saat 09:42
Gündüzleri ne yaptığına bakın. Genellikle, gündüz yaşadığı "maceraların" etkisi altında kalarakgece bu şekilde davraran ve rüyalarında kâbuslar görenler var. Gece terörü, erişkinlerde görülen çok farklı bir durum.. Dudak ve avuç içlerinde bir solukluk varsa, "kan sayımı" ile anemi olup olmadığına bakılabilir. Gündüz hayatının biraz sakin geçmesini sağlayın. Bilhassa kendinden büyüklerle asla oynatmayın, hatta yanyana bile bulundurmayın..TV de veya bilgisayarda çok "vurdulu-kırdılı" olaylar seyretmesin.

Mesajı Yazan: piar
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2010 Saat 13:46
Aslında hayatı hiçte maceralı geçiyo sayılmaz. Tvde sadece 1-2 eğitici çizgi film seyrediyo.Bilgisayardada bikaç günde bir araba yarışı oynuyor o kadar.Gece terörü yetişkinlerdede olabiliyormuş ama bu yaşlardaki çocuklardada sık olurmuş.Önemli olan uzun sürmemesiymiş.Bizde biraz fazla sürdü.Kendinden büyük çocuk yok çevresinde sadece teyzesiyle oynuyor arada.Genelde sakin geçiyor yani günleri.Bu konuyla galiba nöroloji ilgileniyormuş araştırdığım kadarıyla.Pazartesi birde nörolojiye gidelim bakalım.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat