bebeğim huzursuz ben mutsuz sf:6
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25385
Tarih: 05 May 2025 Saat 04:24
Konu: bebeğim huzursuz ben mutsuz sf:6
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Konu: bebeğim huzursuz ben mutsuz sf:6
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 13:23
kızlar oğlumm 8 aylık oldu.
artık büyüdü her şey yavaş yavaş düzene girecek derken hiçbir şeyin düzene girmediğini,düzelmiş şeylerin bile bozulduğunun farkına vardım.
neden böyle yapıyor?
uyumamak için mücadele,
yememek için mücadele,
su içmemek için mücadele,
ağlama krizleri,
istediği şeyi eline vermezsen resmen kıyamet kopuyor.  vs. vs.
halbuki 6 aylıkken yemek yemeye bayılırdı.
uykusu çok düzene girmişti.
su içmeye bayılırdı.neşeli ,uslu bir bebek haline dönmüştü.ama çok sürmedi.
şimdi neden herşey eskiye döndü.moralim çok bozuluyor.
nedir bu ağlama krizleri?diş çıkarma bu kadar bozar mı düzenini?
doktora da götürüyoruz çok şükür yok bir şeyi.
bunu sadece biz mi yaşıyoruz acaba?
fikirlerinize ihtiyacım var...
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 13:38
cansucum benim cadı diş çıkartırken mahvolmuştuk düzenimiz altüst olmuştu oğluşun daha çok küçük olur böyle şeyler canını sıkma sabretmek gerekiyomuş ben yaşarken sabredemiyordum ama.....senin psikolojin bozuk olursa çocukda etkileniyor
|
Mesajı Yazan: humeyram
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 13:39
bende aynı seylerı yasadım 10 aylık suan..6 aydan sonra sankı baska bı cocuk oldu.reklamsız yemek yemıyo..gece cok sık uyanıyo..sureklı kucagımda durmak ıstıyo..bu sanırım bı donem gececek..ılk kızımda cok strese gırerdım ben nerde yanlıs yapıyorum dıye..ama 2.de anladımkı benle ılgılı bısey yok dogal bı surec bu..bıraz sabır:)
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 13:55
bende aynı şeyi söylüyorum sanki bu çocuk gitti yerine başka bir çocuk geldi.
altını bile oyunla bağlıyoruz ona bile ağlıyor.
gece 3 te kalkıp sabaha kadar uyumuyor.
hiçbir şey yemek istemiyor vs. vs.
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 14:02
ezgisu55 Yazdı:
cansucum benim cadı diş çıkartırken mahvolmuştuk düzenimiz altüst olmuştu oğluşun daha çok küçük olur böyle şeyler canını sıkma sabretmek gerekiyomuş ben yaşarken sabredemiyordum ama.....senin psikolojin bozuk olursa çocukda etkileniyor |
sabır evet canım sabır ama bazen o da kalmıyor malesef.
arkadaşın çocuğu var ağladığı an ağzına emziği veriyor çocuk kendiliğinden yatıp uyuyor.
biberonu veriyor eline uyuyor çocuk ne güzel.
bi de bizim sorunumuz hiç bir şeyle kandıramıyorum ben çok uyanık bir çocuk benimki yaaa 
ayağımda sallasam yok,emzik versem hiç bir şeyi kabul etmiyor.
|
Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 14:04
senin oglan 2 ya$ sendromuna erken girmi$ galiba :) sagligi yeri,nde olsunda buda geçer canim
gunduz uykusu nasil ?
------------- ">
http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 14:10
MaRaL Yazdı:
senin oglan 2 ya$ sendromuna erken girmi$ galiba :) sagligi yeri,nde olsunda buda geçer canim
gunduz uykusu nasil ?
|
ayy canım süpersinn  tam ben onu diyecektim.sanki benimle savaşıyor.
oysa ısrarcı da olmuyorum hiçbir konuda.daha 8 aylık başedemiyorum valla.
gündüz uykusu da çok iyi sayılmaz canım.
|
Mesajı Yazan: Aslı
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 14:17
cansucum yalnız değilsin sanki bizim kızı tarif etmişsin gece 3-4 arası kalkıp 6 ya kadar oturuyo, türlü numaralarla ymek yiyo, altını 3 kişi değiştiriyoruz bazen elinden bişey alınca sinir krizi geçiriyo sanki.istediğini vermeyincede çıldırıyo bende çok şaşkınım büyüdükçe düzelir dedim iyice kontrolden çıktı bütün gece sallıyorum nerdeyse her gün baş ağrısından ölüyorum
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 14:27
as_lee_ Yazdı:
cansucum yalnız değilsin sanki bizim kızı tarif etmişsin gece 3-4 arası kalkıp 6 ya kadar oturuyo, türlü numaralarla ymek yiyo, altını 3 kişi değiştiriyoruz bazen elinden bişey alınca sinir krizi geçiriyo sanki.istediğini vermeyincede çıldırıyo bende çok şaşkınım büyüdükçe düzelir dedim iyice kontrolden çıktı bütün gece sallıyorum nerdeyse her gün baş ağrısından ölüyorum |
ahh canım sende aynı benim oğluşu anlatmışsın
bende aynen senin gibi büyüyünce işler yoluna girecek diye beklerken ki girmişti aslı yaa
1 ay çok güzel düzelmişti herşey ama eskiye dönüş yaptık.
buna çok moralim bozuldu düzelmişken tekrar bozulmasına. 
|
Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 14:28
kizlar bilmiom denk geldinizmi hiç kadir bey diyorki çocugun elinden bi$ey alma konusunda :)
çocugun elinde zararli yada degrli bi$ey varsa almak için cart diye çekrseniz tabi vermez diyor :))
al gulum ver glum yapacaksiniz bizde i$e yariyor elinden bi$ey aliosam yerine mutlaka baska bi$ey evriom genelde i$e yariyor
gazete dergi falan olabilir, çok ilgileniolr oyle $eylerle hiç olmadi kagit kalem veriom
------------- ">
http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 14:34
ne yapalım canım sabır sabır sabır...büyüyünce daha zor olucakmış bu günlerin tadını çıkar diyolar bana
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 14:35
MaRaL Yazdı:
kizlar bilmiom denk geldinizmi hiç kadir bey diyorki çocugun elinden bi$ey alma konusunda :)
çocugun elinde zararli yada degrli bi$ey varsa almak için cart diye çekrseniz tabi vermez diyor :))
al gulum ver glum yapacaksiniz bizde i$e yariyor elinden bi$ey aliosam yerine mutlaka baska bi$ey evriom genelde i$e yariyor
gazete dergi falan olabilir, çok ilgileniolr oyle $eylerle hiç olmadi kagit kalem veriom
|
evet canım bende öyle yapıyorum genelde.ama bazen çok sinirlenince birden alıyorum kıyamet kopuyo çok fenalar ya
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 14:38
öyle güzel parmaklarında oynatıyorlarki şimdi bizimkisi seni üzdüm özür dilerim diyor arkasından aynı şey devam ediyor
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 14:38
as_lee_ Yazdı:
ne yapalım canım sabır sabır sabır...büyüyünce daha zor olucakmış bu günlerin tadını çıkar diyolar bana |
bana da hep öyle diyorlar ben peşinden koşturmaya razıyım bebekliğinden ben çok çektim valla
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 14:40
MaRaL Yazdı:
|
seren cim elinden cartt diye çekmek ne haddimize 
bende senin dediğin gibi yapıyorum ama bizimkisini kandırmak biraz zor oluyor
|
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 15:15
Allah yardımcın olsun canım..çok büyütmek çok zor valla.Ama nolur yavrunu hiç bir bebekle kıyaslama o emzikle,biberonla susuyor diye seninkidemi susacak..Dönem dönem biz de yaşadık bu tarz şeyler sabır..Biraz zaman geçince bunların çoğunu unutup daha iyisi yada daha kötüsü olacak..Tabi umarım daha iyisi olur.Sabır canım sabırla atlatacaksın bu günleri...
------------- DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 15:28
DEVRİMKUZEY Yazdı:
Allah yardımcın olsun canım..çok büyütmek çok zor valla.Ama nolur yavrunu hiç bir bebekle kıyaslama o emzikle,biberonla susuyor diye seninkidemi susacak..Dönem dönem biz de yaşadık bu tarz şeyler sabır..Biraz zaman geçince bunların çoğunu unutup daha iyisi yada daha kötüsü olacak..Tabi umarım daha iyisi olur.Sabır canım sabırla atlatacaksın bu günleri... |
yok canım kıyaslama yaptığım için değil de bazen
heveslenmiyor da değilim hani elimde değil.
napalım anne olmak kayıtsız şartsız kabullenmeyi gerektiriyor. 
huyunu değiştiremiyorsun bebişlerin 
|
Mesajı Yazan: demrem
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 16:23
cansu emre hala aynı uyumuyor ve yemek yıyor ama oyunla. belırlı donemlerde boyle oluyorlar sonra duzelıyor. cok fazla sıkma canını
|
Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 18:53
bunlar belli bir süreç, bende aynı durumları yaşadım Emre sürekli ağlayan mzımızlanan hiçbişeyden memnun olmayan çabuk sıkılan bibebekti. hep böyle kalacak sanırım diyordum
ama şimdi öyle değil tabi
Allah hepimize kolaylık versin
-------------
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 22:25
bende sabırla düzeleceği günü bekliyorum
|
Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2010 Saat 07:37
ecrin doğduğu günden itibaren uyku problemli bi bebekti. acaba doymuyorda uyumuyormu diye mama aldık hepsini denedik yemedi öğürdü hatta. gazı vardı gaz sorunu halloldu dişi çıktı diş sorunu halloldu ama hala uyumuyor gündüz en fazla 1 saat. gece 1 den sonra artık pes ediyorum salıveriyorum naparsa yapsın diye ben bu aralar bide benle beraber sahursa kalkıyor sonarada sabah 7 de kalkıyor. haliyle uykuyu alamıyor ve bu yüzden bütün gün mutsuz, istekler bitmiyor. ve malesef 2,5 yaşında hiçbir düzelme yok
moralini bozmak gibi olmasın ama her çocuk bir olmuyor ama bi çocuk yedisinde neyse 70 inde öyle oluyor
------------- bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
|
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2010 Saat 23:44
ben bizim yaşadığımız bu sorunun tamamen sıcaklardan ve diş sıkıntısından kaynaklandığına inanıyorum artık çünkü havalar birkeç gündür serinlediğinden beri iştahı düzeldi uykusu yeniden düzene girmeye başladı şükürler olsun.
çünkü benim oğlum doğduğu günden beri geceleri bizi hiç uykusuz bırakmadı.
şimdi de eski düzenine giriyor yavaş yavaş.
|
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 12:44
kızlar çok şükür havaların serinlemesiyle artık oğlum düzen kurmaya başladı.
artık çok güzel ek gıdasını da alıyor şükürler olsun.uykusu da iyi sayılır.
mutlu etti beni kuzucuk 
kıyamam demek o da sıcaktan o hale gelmişti.
|
Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 13:08
canım senin adına çok sevindim. umarım hep düzende gider böyle 
------------- ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 13:26
sağol canım teşekkürler.
ama eninde sonunda yine bozulacaktır düzeni.
|
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2010 Saat 21:06
yaa kızlar inanın ne yapacağımı şaşırdım valla.
ne zaman bitecek oğlumun bu ağlamaları,uyku sorunu.
sürekli huzursuz,sürekli ağlıyor.
uyumuyorr o kadar yoruldum kii.
10 aylık oldu ve hiçbir şeyin düzeldiği yokk 
|
Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2010 Saat 22:02
kıyamam sana
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2010 Saat 22:32
sabahın köründe kalkıyor babamız işe gittikten sonra çaresiz yanıma alıyorum.
yarım saat ağlıyor 10 dk uyuyor bu şekilde 11 e kadar delik deşikk uyku halinde.
kalkınca uykusunu almadığı için huzursuzluğu devam ediyor,sürekli mız mız.
kahvaltı hazırlamaya gitsem arkamdan ağlıyor,altını değiştirmek istesem ağlıyor
oyuncak versem yok istemiyor,yere bıraksam yok ağlıyorr 
bir süre böyle oyalandıktan sonra zar zor uyutuyorum azcık uyuyorr en fazla 1 saat
ve genelde yine huzursuz gün boyu...
akşamüstü yine zar zor uyutuyorum uyusun diye yanına yatıyorum 20 dk sonra uyanıyor.
geceye kadar hep huzursuz.
gece saat başı kalkıyorumm...
herşey iyice kötüye gidiyor.ne yapacağımı şaşırdım artıkk... 
annelerin hakkı neden ödenmezmiş oğluş çok güzel öğretti bana.
canı sağolsun tabikii ama bazen dayanacak gücüm kalmıyor.
yardım eden olmayınca çok zorlanıyorum. 
|
Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2010 Saat 23:03
canım benim yaa zordur eminim..
bi kadir beye sorsaydın canım ne bileyim uykusunu düzene sokacak bişeyler
tatlım bebekler zaman zaman huy değiştiriyorlar malesef bizimkide bir aralar çok fenaydı.. uyku açısından pek sıkıntımız olmuyor ama bir ara emmek dışında hiçbirşey yiyip içmedi,açlığından huysuzlştı hırçınlaştı huyzulaştıkça inatlaştı yemedi..
kucağıma aldım yere atladı yere koydum bağırdı..bizimde böyle bi dönemimiz oldu cansucum
acaba aç doymuyormuki
|
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2010 Saat 23:06
canım yok açlıkla alakalı değil.
uyku problemii hep bu yüzden oluyor biliyorum 
ama elimden bişey gelmiyor.
şu an bile kucağımda uyuyor korkuyorum yerine koymaya.
ötlek etti bizi yaa 
|
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2010 Saat 23:10
canım ne zor yaaa
bizimkide geceleri sık sık uyanıyor
yanımda yatıyor artık beşiğini istemiyor..az önce bi beşiğine yatırayım dedim kıyameti kopardı 
tatlım o zaman uykusunu düzene sokacak bişiler yapmak lazım
anoson falan mı içirsen bi kaç gün acaba
|
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2010 Saat 23:15
nurdan Yazdı:
canım ne zor yaaa
bizimkide geceleri sık sık uyanıyor
yanımda yatıyor artık beşiğini istemiyor..az önce bi beşiğine yatırayım dedim kıyameti kopardı 
tatlım o zaman uykusunu düzene sokacak bişiler yapmak lazım
anoson falan mı içirsen bi kaç gün acaba |
aynen canımm benimkide öyle benimle uyumak istiyorr geceleri falan.
direniyorum almıyorum yanıma nereye kadar gidecek bilmem 
|
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2010 Saat 23:37
bende uğraşıyorum ama alıştı canım iyice
şimdiden ayıramazsam diyorum ileeride hiç ayıramam heralde
cansucum aç olmadığından eminsen, bi doktora sor anoson dene, bide ben iyi geceler şurubu duymuştum onu bi sor doktora yoksa sende perişan olursun bilirim zor oluyor uyku sorunu
|
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2010 Saat 10:50
bu sebepten doktorada götürdüm bu çocuğun huyu böyle yapacak bir şey yok diyip
gönderdi.inşallah artık bir düzene girer uykularımız.
sağol nurdancım 
|
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2010 Saat 10:52
bir de bugünlerde sürekli kucağımda durma isteği belirdi.
indirdiğim anda fena ağlıyor.
oda dan dışarı bile çıkmama izin vermiyorr 
|
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2010 Saat 11:27
cansuarda Yazdı:
bir de bugünlerde sürekli kucağımda durma isteği belirdi.
indirdiğim anda fena ağlıyor.
oda dan dışarı bile çıkmama izin vermiyorr  |
canım bende ne isterse onu yapıyorum yaaa
hiç ağlatmıyorum desem yeri kucaksa kucak
bizimkide aksi bişey olcak..
Allah yardımcımız olsun
|
Mesajı Yazan: nhlrd
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2010 Saat 11:59
benim oğlum da aynı malesef 19 aylık oldu hala aynı ve ben çalışıyorum
bir haftadır geceleri uyanmıyor dedim dün arkadaşıma ki dün gece de uyandı, sabah da erkenden kalktı, gece de en erken 12:00 de uyuyor.o da en az 1 saat emip öyle dalıyor uykuya.
işimiz çok zor, ama onların zorları da bizimle bunu anladım ne babannesine ne de bakıcısına böyle davranmıyor 
Allah hepimize kolaylık versin
------------- gülücüklü günler
|
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2010 Saat 12:22
cansucum acaba bir yerlerimi ağlıyor birde emziriyorsan eğer sürekli uyanır canım benim kız öyleydi emzirdiğim için sürekli uyanırdı geceleri emzirme işi bittikten sonra düzene girdi canım Allahtan çalışmıyorsun çalışsan varya halin dumandı
|
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2010 Saat 12:27
canım bir yeri ağrıdığını hiç sanmıyorum çünkü hepp huyu böyle şimdiye kadar sadece 1 ay rahat
ettim o kadar.
uyku sorunu uyumuyorr uyumuyorr.
hiç bir çözümüm yok
|
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2010 Saat 12:30
nhlrd Yazdı:
benim oğlum da aynı malesef 19 aylık oldu hala aynı ve ben çalışıyorum
bir haftadır geceleri uyanmıyor dedim dün arkadaşıma ki dün gece de uyandı, sabah da erkenden kalktı, gece de en erken 12:00 de uyuyor.o da en az 1 saat emip öyle dalıyor uykuya.
işimiz çok zor, ama onların zorları da bizimle bunu anladım ne babannesine ne de bakıcısına böyle davranmıyor 
Allah hepimize kolaylık versin |
Allah sanada kolaylık versin canım.
|
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2010 Saat 12:31
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2010 Saat 12:34
valla dua ediyorum aslı cım ne olurrr düzelsin artık.
gücüm tükendii..
|
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2010 Saat 23:27
malesef biraz önce bir kriz atlattık.
zaten saatlerce uyumadı diye huzursuz bir de altını değiştirirken ağlama krizine girdi.
benimde sabrım tükenip sesimi yükseltince kıyamat koptu tabii.
oturup ağladım artıkk.
|
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2010 Saat 23:32
Cansucum tam diş çıkarma zamanları dişi çıktımı cnm çıktıysada çıkmadıysada jel sürmeni öneririm bizede çok çektirdi bu diş aylar öncesinden başlamıştı huzursuzluğu biz sebebini sonradan anladık sizinkide diş olmasın cnm.
|
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2010 Saat 23:33
Alt değiştirirken ağlıyor dedin cnm kızarma pişik var mı pipisinde yada popoda
|
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2010 Saat 23:38
tontinitırtıl Yazdı:
Cansucum tam diş çıkarma zamanları dişi çıktımı cnm çıktıysada çıkmadıysada jel sürmeni öneririm bizede çok çektirdi bu diş aylar öncesinden başlamıştı huzursuzluğu biz sebebini sonradan anladık sizinkide diş olmasın cnm. |
canım ilk dişi dün çıktı.ama hep böyle çok ağlayan bir bebekti malesef.
bu arada pişik durumu falan yokk ama sinirinden ağlıyor tutup bez bağlamaya çalıştığın için.
|
Mesajı Yazan: şefo
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 00:10
kendi pürüzlüğünden benimki bebekkende uyumazdı şimdi ağlama nöbetleri değil bağırma nöbetlerimiz var apt.atacacak bizi
-------------
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 00:40
kıyamam canım benimm.Anne olmak böyle bir şey sanırım emek,şevkat,sevgi,sonsuz fedakarlık.
elbet geçecek canım bu günler,paşam biraz daha büyüsün her şey yoluna girecek.
azıcık daha sabırrrrr. 
sıra bana geliyor yavaş yavaş hayırlısı bakalım 
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 01:07
balşekerim Yazdı:
kıyamam canım benimm.Anne olmak böyle bir şey sanırım emek,şevkat,sevgi,sonsuz fedakarlık.
elbet geçecek canım bu günler,paşam biraz daha büyüsün her şey yoluna girecek.
azıcık daha sabırrrrr. 
sıra bana geliyor yavaş yavaş hayırlısı bakalım  |
canımsın sağolll
|
Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 01:26
Cansucum yazdıklarını okudum hiç yanlız değilsin, al benden de o kadar Alp 2 yaşında hala bitmedi derdi...diş, gaz, kolik, reflü....uykusuzluk...seni çok iyi anlıyorum, oğluşun yay burcu mu?sen ne burcusun? sanırım zamanında birnin ahını almışız, ya da annelerimiz birnin ahını almış, ah eden kişi çocuklarından bulsun demiş..  çalışıyor musun? yardımm eden birileri var mı?
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 11:11
oğlum oğlak burcu canım.en büyük özelliği inatçı olması
çalışmıyorum kendim bakıyorum bebeğime.
yardım edebilecek kimse yok en büyük sorun bu zaten malesef.
1 saat bile dinlenmeye fırsatım yokk  
|
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 11:22
bazı bebekler böyle oluyor canım, Allah kolaylık versin  bir arkadaşımın kızı vardı 2,5 yaşından sonra düzelmeye başlamıştı çok zor bir durum valla inşallah senin oğlan o kadar uzatmaz, çabuk düzene girer 
|
Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 11:28
yardım edecek birileri olsa bir saat bile olsa hem sen dinlenirsin hem bebeğine değişiklik olur sık sık dolaştır hava aldır ne bileyim iyi gelir
sakin görünmeye çalış gerginliği hemen anlıyorlar o ağladığı zaman inat ettiği zaman sen gülücükler at ona karşılık verir o da gülmeye çalışır anne ne kadar sakin olursa bebek de sakinleşir emanet edebileceğin hiç kimse yokmudur komşu akraba azıcık yanlız kalsan rahatlamana yeter tek başına bir ekmek alıp gelmek bile biraz sıkıntılardan uzaklaşmasını sağlıyor insanın
------------- <a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 11:30
ben evden çıkmadığım günler kuduruyorum çocuklarda gergin oluyorlar o zamanlar
iki çocuk demiyorum birini arabaya bindiriyorum birinin elinden tutuyorum hava soğukmuş sıcakmış aldırmadan azıcık yürüyüp geliyoruz hepimiz birden rahatlıyoruz
------------- <a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
Mesajı Yazan: yunahu
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 11:51
Cansu Yazdı:
kızlar oğlumm 8 aylık oldu.
artık büyüdü her şey yavaş yavaş düzene girecek derken hiçbir şeyin düzene girmediğini,düzelmiş şeylerin bile bozulduğunun farkına vardım.
neden böyle yapıyor?
uyumamak için mücadele,
yememek için mücadele,
su içmemek için mücadele,
ağlama krizleri,
istediği şeyi eline vermezsen resmen kıyamet kopuyor.  vs. vs.
halbuki 6 aylıkken yemek yemeye bayılırdı.
uykusu çok düzene girmişti.
su içmeye bayılırdı.neşeli ,uslu bir bebek haline dönmüştü.ama çok sürmedi.
şimdi neden herşey eskiye döndü.moralim çok bozuluyor.
nedir bu ağlama krizleri?diş çıkarma bu kadar bozar mı düzenini?
doktora da götürüyoruz çok şükür yok bir şeyi.
bunu sadece biz mi yaşıyoruz acaba?
fikirlerinize ihtiyacım var...
|
canım aynı şeyleri bende yaşadım halada kısmen yaşıyorm ama 10. ayını doldurduk düzene girmeye başladı anca anca aynı anlattığın şeyleri harfiyen yaşadım... bazen insan dayanamıyor hiç bitmicekmiş gibi geliyor ama çok şükür biz düzene girmeye başladık darısı senin başına inşallah en kısa sürede düzene girer. telaş etme canım....
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 12:08
canım kızım 2,5 yaşında halaaaaa aynı
destek olacak bakacak birileri yoktu hep kendim yetişmeye çalıştım ama insan bi yerde tükeniyor haklısın... Allah sabır versin cidden zor bi durum
yemesi içmesi uyuması kalkması giyinmesi sorun olur. hatta zamanla gittiğiniz yerleri bile o seçecek bia arabayı çarşıya döndürdükmü tamam gidelim diyodu ama mahalle tarafına döndükmü kıyamet kopardı yani gezilecek yeri bile o belirlerdi. başkasının çocuğu düşerdi onun yerine benim kız ağlardı .çok zor oluyo malesef.. mmutlaka geçicek bunlar ama biraz güç oluyo
Allah sabır versin cansucum
------------- bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 12:26
kızlar hepinize çok teşekkür ederim sağolun.
3 gündür alt değiştirme krizi çıktı başımıza.
biraz önce zorla oturduğu yerde bağlaadım.valla bi daha ki alt değiştirme zamanı gelmesin istiyorumm 
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 14:24
Cansu Yazdı:
tontinitırtıl Yazdı:
Cansucum tam diş çıkarma zamanları dişi çıktımı cnm çıktıysada çıkmadıysada jel sürmeni öneririm bizede çok çektirdi bu diş aylar öncesinden başlamıştı huzursuzluğu biz sebebini sonradan anladık sizinkide diş olmasın cnm. |
bu arada pişik durumu falan yokk ama sinirinden ağlıyor tutup bez bağlamaya çalıştığın için.
| maşalalh cnm inci gibi dizilsin tüm dişleri hep kocaman gülümsesin :))
canım ilk doğduğu aylarda gaz sonrasında diş çıkmadan çok çok öncesinde diş sorunları başlıyor ve biz bunu çok geç anlıyoruz bizdede öyle oldu anlayamadık neden huzursuzluğu diş çıkınca farkettik ki ondanmış..bize destinoks jel çok iyi geldi onu sürünce hırçınlığı geçiyor daha az uyanıyordu gece..
zor zamanlar cnm ama tadını çıkar yinede en güzelde zamanları ilkleri:))
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 14:25
Alt değiştirirkende cnm eline sevdiği oyuncağını falan ver dikkatini dağıtmaya çalış birde ıslak mendilden rahatsız oluyorlar soğuk ya onu ılık suyla yıka hem parfümü azalır daha sağlıklı olur ..
pamukla siliyorsanda ılık suyla ıslat cnm..
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 14:27
tontinitırtıl Yazdı:
Cansu Yazdı:
tontinitırtıl Yazdı:
| maşalalh cnm inci gibi dizilsin tüm dişleri hep kocaman gülümsesin :))
canım ilk doğduğu aylarda gaz sonrasında diş çıkmadan çok çok öncesinde diş sorunları başlıyor ve biz bunu çok geç anlıyoruz bizdede öyle oldu anlayamadık neden huzursuzluğu diş çıkınca farkettik ki ondanmış..bize destinoks jel çok iyi geldi onu sürünce hırçınlığı geçiyor daha az uyanıyordu gece..
zor zamanlar cnm ama tadını çıkar yinede en güzelde zamanları ilkleri:)) |
bizde de var canım dentinox ama pek fayda etmedi bizim oğluşa
zaman zaman tükenme noktasında gelsemde Allahım eksikliğini göstermesin yavrumun
ve tüm yavruların.canları sağolsun,iyi olsunlar da gerisi geçer bir şekilde.
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 14:28
oyyy paşam şimdiden inatlaşıyor canım hepimizde dönemsel zorluklar oldu ama zamanla bu sıkıntısı geçiyor yeni değişik bişey çıkıyor. bunlar düzelince farklı zorluklarıo çıkacak. ne yapalım sağlıklı olsunlarda ama hep böyle kalmaz sıkma kendibni rahat olmaya çalış 
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 14:31
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 14:36
oyyyy yesin teyzesi onun p.........ni
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 14:38
Cansu Yazdı:
bizde de var canım dentinox ama pek fayda etmedi bizim oğluşa
zaman zaman tükenme noktasında gelsemde Allahım eksikliğini göstermesin yavrumun
ve tüm yavruların.canları sağolsun,iyi olsunlar da gerisi geçer bir şekilde.
| aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 14:40
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 18:45
cansucum bizim oğlan da oğlak...  daha öncede konuşmuştuk bunları, aynı sıkıntıları bende yaşadım.. yani bunları yaşarkentek başına baş etmek kabus gibi ... ama geçicek ve yerini başka sıkıntılar , şikayayetler alacak emin ol buna... emre ile anlaşamıyorum şimdi... bana karşı çok zıt bir çocuk...çok üzülüyorm... herkes 2 yaş felaketi yaşıyor ama biz 3 yaş yaşıyoruz... ve bende senin gibi çaresizim... netten çok okuyorum... bizim gibi olan o kadar çok anne arkadaşlarımız çok ki... onların deneyimlerini tecrübelerini okuyorum sıksık... bununla ilgili anlatacağım çok durumlarım var..
-------------
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 18:52
seninki de inatçı mı öznur?
bir de bizim sorunumuz çok anneci benim oğlan.1 dakika bile benden ayrılmak istemiyor.
babası oyun oynatmaya çalışıyor onu bile istemiyor benimle oynasın,benim kucağımda dursun hiç inmesiin istiyorr.inanılmaz naz yapıyor bana sürekli mız mız.
başka kimseye öyle yapmıyor 
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 19:11
Cansu Yazdı:
bir de bizim sorunumuz çok anneci benim oğlan.1 dakika bile benden ayrılmak istemiyor.
babası oyun oynatmaya çalışıyor onu bile istemiyor benimle oynasın,benim kucağımda dursun hiç inmesiin istiyorr.inanılmaz naz yapıyor bana sürekli mız mız.
başka kimseye öyle yapmıyor  |
evet canım inanılmaz bir inat.. tabi hööd diyene kadar canım  canım böyle olmasının sebebi seninle daha çok zaman geçirdiği içiçn.. çünkü sen her an tüm isteklerini..yerine getirdiğin için ve bunu başkasının yapamayacağını düşündüğü için senden kopamıyor... bu emzirdiğin sürece böyle devam edecek... memeden kesince düzelir... yine seninle olmayı ister ama şimdiki gibi olmaz...
-------------
|
Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 19:55
Cansu Yazdı:
oğlum oğlak burcu canım.en büyük özelliği inatçı olması çalışmıyorum kendim bakıyorum bebeğime. yardım edebilecek kimse yok en büyük sorun bu zaten malesef. 1 saat bile dinlenmeye fırsatım yokk   | güzel arkadaşım, ben de seninle aynı şeyleri yaşıyorum, alt değiştirmek kabus, yemek saati gelince derin bir offf çekiyorum, fermuarlı ve düğmeli gömlek gibi kıyafetlerini giymek istemiyor, bahçivan pantolanları yepyeni duruyor, mümkün değil giydiremiyorum, ellerimle ördüğüm mis gibi yelek, hırka hiçbirini giymiyor, 99 isteiğini yapıp 1 tanesini yapmazsam kıyamet kopuyor, bazen sırf sinirlenmesin, sonra yatıştırması daha zor oluyor diye yapıyorum, ama yine mutlu değil, perşembe günü 235 tl verip( offf offf) çocuk psikologuna gideceğiz, bakalım küçük beyin derdi neymiş? aldığım tiyorları sizinle paylaşırım...inan kendime birşey alamıyorum, ama Alp beyin açtığı sorunlar o kadar çok ki, artık mecbur vereceğiz parayı..ben de tek bakıyorum, 1 bardak su verenim yok, bir de yavrumuz zor bebek olunca hayat katlanılmaz oluyor... bazen uslu bebek görünce ben nerede hata yaptım diyorsun???dimi? ama sanırım insanoğlu bencil bir yaratık, acı ama insanın yavrusu bile annesini acımasızca kullanabiliyor, ben kabullenemiyorum, ama etrafımda herkes bunu söylüyor
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 23:55
Canım seninki 2 yaş sendromunda mı acaba yoksa hep mi böyleydi.
aslında benim oğlum tam olarak böyle değil özünde de sakin, hırçın olmayan bir bebek
en büyük ama eeennnn büüyüükkk sorunumuz maleseff uykuu sorunu.
doğduğundan berii uyku sorunu yaşıyoruz vee tüm yaşanalarının altında uyku problemi var.
uykusuz olan bebek nasıl huzurlu olsun kiii.
ama uyuduğu zamanlar değmeyin keyfine oluyor.
şu uyku sorunumuz bir bitsee inanıyorum çok şey düzelecek.
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 23:57
emre Yazdı:
Cansu Yazdı:
başka kimseye öyle yapmıyor  |
evet canım inanılmaz bir inat.. tabi hööd diyene kadar canım  canım böyle olmasının sebebi seninle daha çok zaman geçirdiği içiçn.. çünkü sen her an tüm isteklerini..yerine getirdiğin için ve bunu başkasının yapamayacağını düşündüğü için senden kopamıyor... bu emzirdiğin sürece böyle devam edecek... memeden kesince düzelir... yine seninle olmayı ister ama şimdiki gibi olmaz...
|
öznurcum evet haklısın emzirmenin etkisi yok değil bana aşırı bağlı olmasında.
Allah kısmet ederse ben 2 yaşına kadar emzirmeyi istiyorum.
|
|