Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızım hep öğretmenlerini taklit ediyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25387
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 19:34

Konu: kızım hep öğretmenlerini taklit ediyor
Mesajı Yazan: rashh
Konu: kızım hep öğretmenlerini taklit ediyor
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2010 Saat 16:31
özlem hanım kızım 3 yaşında 4 aydır kreşe gidiyor  okulunu öğretmenlerini çok seviyor  ve evde hep öğretmenleri gibi davranıyor bebekleriyle konuşurken hep öğretmenlerinin diliyle konuşuyor babası ve bana da. bizi çocuk gibi görüp kendini öğretmen sanıyor adeta. öpüyor sürekli saçlarımızı taramak istiyor tokalar takıyor yemek yedirmeye çalışıyor uyutmaya çalışıyor şarkı söyletiyor sürekli aferim oğlum aferim kızım ya da hoşuna gitmeyen bir şey yaptığımızda uyarıyor bizi. yani hep böyle davranıyor. biz de ona sürekli böyle öğrencileri gibi mi karşılık verip oyununu sürdürmeliyiz yoksa başka oyunlara mı yönlendirmeliyiz çünkü aşırı olduğunu düşünüyorum bu davranışlarının yada geçici birşey mi 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2010 Saat 14:43
şu anda yeni bulunduğu ortamı taklit ediyor ve benimsemeye çalışıyor, belki de şu an bundan vazgeçmiş bile olabilir. devam ediyorsa siz de öğrenci olmaya devam edin, duygularını anlamanızın en iyi yolu oyunlar

-------------
özlem

Mesajı Yazan: rashh
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2010 Saat 16:42
teşekkürler şu an evet oldukça azaldı ancak ona çok aykırı gelen hiç görmediği bir davranış olursa ya da hoşuna giden birşey olursa taklit ediyor onlar gibi davranıyor. biz de oyununa katılıyoruz çünkü okuldaki tutumdan davranışlardan bu sayede daha çok haberdar oluyoruz. en son babasının saçını çekip hadi sınıfına gir diyorum sana diye bağırmış eşim sorduğunda ise büyükleri öğretmeni böyle sokuyor sınıfa demiş. ki okulun sahibinin kızı ve yeğeni büyüklerin sınıfında hiç ihtimal vermedim. ben sorduğumda kızım bana da hiç kimse hiçkimsenin saçını çekmiyo itmiyo bazen biz sınıfa girerken itiyoruz birbirmizi diye sert bişekilde söyledi. gidip okulla bunu konuştuğumda böyle birşeyin mümkün olmayacağını hayalgüçleri çok geniş ne oyunlar üretiyolar çeşit çeşit bu da bi parçasıdır diye karşılık aldım.kızım da sabah bu öğretmeni görünce çok mahçup davrandı onu sevdiği halde hiç gülmedi hep benim yüzüme baktı sanki utandı ama hala bi anlam veremedim 3 yaşındaki bi çocuk  böyle şeyler uydurabilirmi acaba

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2010 Saat 18:30
uydurabilir hatta daha ciddi senaryolar bile yazabilir, doğruluğunu yumuşak bir şekilde öğrenmeye çalışın sorguladığınızı hissetmesin

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat