Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çocuklarımızla hangi oyunları oynuyoruz?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25454
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 14:11

Konu: çocuklarımızla hangi oyunları oynuyoruz?
Mesajı Yazan: febaa2
Konu: çocuklarımızla hangi oyunları oynuyoruz?
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2010 Saat 21:19
herkese merhabaSmile

uzun süredir kadir beyin forum sayfasını takip ediyorum herşey ve her bilgi için sitede emeği geçen herkese öncelikle teşekkürler.
çocuklarımızın yemesi,içmesi,hastalığı derken bir durup düşündümde acaba oyunlarına yeterince vakit ayırabiliyormuyuz.
kendi adıma konuşmak gerekirse kızım 2 yaşında ve ben bu konunun farkına 1,5 yaş civarında farkına vardım.
ilk adım olarak ne, ne zaman,nasıl,hangi oyunlar soruları kafamda çoğaldı ve internet ve kitaplardan araştırmaya başladım.
haydi oynayalım adında bir kitap edindim buradanda oyunları zevkle paylaşabilirim.
sizlerdende farklı paylaşımlarla kendimizi ve çocuklarımızı daha çok geliştirebileceğimize inanıyorum ve sizlerinde hangi oyunlar oynadığınızı merak ediyorumSmile

herkese iyi paylaşımlar diliyorum
sevgiler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 02:03
bu günlerde bu konu benim de aklıma takılmaya başlamıştı acaba ne gibi oyunlarla bebeğimin gelişimine katkıda bulunabilirim diye.
kızlar yardımcı olursanız bende çok sevinirimSmile

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 03:05
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3733&PN=1&title=bebeklerimizle-oynadigimiz-her-oyunu-anlatalim - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3733&PN=1&title=bebeklerimizle-oynadigimiz-her-oyunu-anlatalim

buyrun arkadaşlar böyle bir topiğimiz vardı...

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 08:35
tekrar merhaba topiği inceledim ama o tip oyunlardan ziyade örneğin 1.5 ve 2 yaş arasında bie leğene evdeki değişik renk ve desenlerdeki çoraplar koyulur bir tanesini alırız aynısını ver deriz aynısını bulmaya çalışır bu onları bayağı oyalıyorSmile
ilk başlarda çorap sayısı azdan başlatılıp çoğaltılabilirLOL

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2010 Saat 00:15
arkadaşlar bu konuyla neden ilgilenmediğinizi açıkçası pek anlayamadım Confused
üst topikteki oyunlar çok güzel ama çocuğunuz eğer 1 yaşındaysa güzel daha büyük çocukları olan arkadaşlarda hala ce oyunları oynuyor olamaz heralde.
motor becerilerini artıran oyunlar paylaşamazmıyız
herkese sevgilerSmile

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2010 Saat 15:51
bu tür konular çok paylaşıldı forumda oyuncaklarımızı oyunlarımızı hep paylaştık neden ilgimizi çekmesin ki hepimiz çocuklarımızın gelişimlerine katkıda bulunmayı çok isteriz
ben bu aralar montessori eğitimi ile ilgili blogları takip ediyorum daha yeni öğrendim bu eğitimi internetle pek aram olmadığı için
bloglardaki aktiviteleri yapıyoruz hem eğlenceli hem becerilerini artırmaya yönelik çok güzel oyun ve aktiviteler var
biliyorsunuzdur belki http://montessoriegitimi.blogspot.com/ - burada

eşim eve stordan bir pano yaptı yaptığımız eğlenceli aktiviteleri oraya asıp sergiliyoruz gelen misafirlere gösteriyoruz çocuğun öz güvenide artmış oluyor

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2010 Saat 15:58
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16879&PN=1&title=0-3-yas-cocuklarimiza-zeka-gelistirici-aktiviteler - burada da var epeyce paylaşım

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 08:30
mine çok teşekkür ederim gösterdiğin paylaşımları görememiştim aynı blogları bende yeni bulmuştum kesinlikle tavsiye ediyorum bende notimeforflashcards adlı siteyi önereceğim bir sürü yeni oyun öğrendim
sevgilerSmile

Mesajı Yazan: piar
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 12:01

maalesef nasıl oyun oynamam gerektiğini pek bilmeyen bir anneyim.özelliklede 2 yaş arayla 2. çocuk olunca çok fazla birşeye zamanımda kalmıyor.Tek sosyalliğim günde 1 saat internet.bu yazdığınız sitelerde çok güzel oyunlar var.tekrar hepsini inceleyip oynucam inşallah çocuklarımla.Çok basit ve eğlenceli görünüyorlar...

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 16:53
Smileevet bende ama sen en azından bu oyunlar için bir emek sarfedip araştırıyorsun eminim 2 çocukla harika şeyler yapıyorsundur:)))
son yazdığım site sürekli yenileniyor ve birde çook önemli bir fark farkettim oynayan aktivite yapan çocukların resimlerine bakarken evin etrafının çok dağınık olduğunu farkettim onlar bizim gibi bu temizlik ve düzen işini sanırım abartmıyorlar daha çok zamanları kalıyor
Wink

Mesajı Yazan: heryilmaz
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 17:05
kızımla şu sıralar resim yapıyoruz bol bol
bana çizdiryor kuş çiz kelebek çiz
o kağıtlada 3-5 gün geziyor 'kuş buda abara buda' diyeSmile

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 17:09
febaa2 tavsiye ettiğin site çok hoş ,inceledim...montesorri de de böyle aktiviteler var...sürekli mızmızlanan bi çocuk istemiyorsak bu tür aktiviteler oldukça etkili..hem çocuk oyuna doyuyor hem de kaliteli vakit geçirmiş oluyoruz...

oğluma halının üzerinde arabalarıyla oynayabileceği bir mahalle yaptık...yolları beyaz kağıt ve bant kullanarak halıya yapıştırdım...dört yol ağzı görünümündeki caddeler halıya sabit hiç çıkarmıyorum..üzerinden süpürüyorum eve gelenler önce anlam veremiyor ama onlar bile araba sürüyorlar sonradan yollarda

yolun kenarlarına kutulardan okul,apartman,araba tamirhanesi gibi binalar diktik...hergün bi parça bişeyler yapıyoruz...sırada hastane binası,trafik ışıkları,pastane,sinema gibi ayrıntılar var.. ...bittiğine kanaat getirince resimler eklerim...harika evcilik oynuyoruz üzerinde,okula gidiyoruz bi şeyler öğreniyoruz,eve gidiyoruz uyuyoruz yemek yiyoruz v.s...vaktin nası geçtiği belli olmuyor...

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 17:12
evet daha öncede oyunlarla ilgili çeşitli topickler yazılmıştı....ama bu güncel olacağı için iyi olmuş...güncel diyorum çünkü daha önceki paylaşımda bulunan arkadaşlarımız çocuklarını büyüttü...sıra bizde:)

minecim ben montessori yi eylül 10 aylık olduğundan beri uyguluyorum ve araştırıyorum hala...tabi şimdiye kadar yaptığımız aktivitelerin çoğunun sonucunda sadece beraber vakit geçirmek olduğunu düşünürken artık meyvelerini topladığımı görüyorum:)

geçenlerde ona hayvan figürleri olan birkaç parça oyuncak aldım...bir baktım kitabımızdaki hayvanların hikayelemesini yaptırıyor onlara:)

ayı yerde yatmaktadır....aslan kenarda durmaktadır....eylül zürafayı getirir aslanın yanına....''kalkk...kalkkk...'' der....

oyunlarımıza gelince...şimdilerde en çok tahta puzzlelarla oynuyoruz....hepsinin adını ve yerlerini biliyor artık....bazılarını tam yerleştiremesede beceriyor diyebilirim....

kitaplar en büyük oyunlarımız...fotolarını çektim kitap topicine ekleyeceğim....

defterini ve kalemini getirir...ve bana ne çizmemi o söyler...ardından hemen orda bir haikaye uydururuz....

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 17:14
yine bugünlerde renklere çalışmaya başladık....renk gruplaması yapıyoruz....pembeyi öğrendi...çok tatlı bir pembe deyişi var....

sayı sayarız....ben söylerim o tekrar eder....bazen elimle beş yaparım o sayarak tek tek parmaklarımı indirir..tam ve doğru sayıyormu dersen henüz ses benzetmesi.....

yine devam ederim......

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 17:43
Efe 4 buçuk yaşında şu an bol bol elkaslarını geliştirmek için kesme boyamak yapıştırma bunlarla uğraşıyoruz Ereni mama sandalyesine oturtup onunda eline kağıt makası kalem kağıt veriyoruz LOL Tabi henüz Eren kullanamıyor bunları ama olsun ağaç yaşken eğilir LOL
Mektup yazıyoruz efeyle resimlerle bazen anne şunu yaz diyor ilave ediyorum resmin altına zarfımızı kendimiz yapıyoruz pulumuzuda sonra bir güzel kapatıp posta kutusuna yerleştiriyoruz akşam babamız gelince alıyor mektubu LOL
Evde koltuk minderlerinden evler çadırlar yapıyoruz kendi mıntıkası olmasını seviyor biraz kardeşten uzaklaşma isteği galiba LOL

Hafıza kartlarımız var 12 ye çıktık onlarla oynuyoruz mothercare den almıştık .

kitap yapıyoruz bazen resimlerini ve hikayesini efe hayal ediyor bana yazdırıyor LOL

Oyun hamurlarıyla oynuyoruz çok bazen yaptıklarını beğeniyor kurutuyoruz ama daha çok babanın yaptıklarını kurutuyoruz Smile

Eren 16 aylık onunla resimli kitaplara bakıp tanımlamalar yapıyoruz şu an bol bol tabi arada abimiz sabote ediyor bizi taklitler yapıyoruz hayvanlarla ilgili baya öğrendi  Erende  kedi goril tavşan kuş köpek bunları taklit ediyor

Tahta puzzle oynuyoruz bizde yerleştiremiyor şimdilik ama yerini gösterip alkışlıyor kendini 

şarkı söylüyoruz oda la la la şeklinde söylüyor uyuturken sallıyorum şarkıyı beğenmezse kendi istediği şarkıyı mırıldanıyor

eline boyalarıda veriyorum ama çok kısa çünkü hala oral dönemde çok fazla ağzına sokma isteği var

üç palastik bardağımız var onların altına oyuncak saklayıp bulduruyorum ( bul karayı al parayı ) 
Evde çığlık atarak koşmaya bayılıyor  tabi bu oyunu en çok abiyle oynuyor LOL

Bunlar geldi aklıma şimdilik Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 18:09
Ben bugün açık öğretim sınavında görevliydim Efe babasına hamur aldırtmış beraber çalışmışlar buda yaptıkları zürafa resmini çekince arkadaşlarına göster dedi bende tamam dedim buyrun zürafamız

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 18:10
gülsen cim ne güzel yapmışlar öyleee süper olmuşClap

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 18:11
benim kuzucum 8 aylık artık bizimde oyun çağımız geliyor yavaş yavaş.
bende bol bol araştırıyorum bu konuyu.

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 18:15
evet o bul karayı al parayı bizde plastik küplerle yapıyoruz...önceden daha çok yapardık ...şimdi çabuk sıkılıyor ondan....
bebeğimizin günlük bakımını yapıyoruz bazen...alt değiştirme...tuvalete oturtma,diş fırçalama,saç tarama.v.b..bunları yaptıktan sonra hadi kızım gezdir birazda bebeğini deyincek oyuncak pusete koyuyor,pusete çantasını takıyor evin içinde gezdiriyor....

oyuncak mutfak gereçlerimizle çay içip yemek yiyoruz....

saklambaç,kovalamaca gibi bol tempolu oyunları hala çok seviyor....

gazete kuponlarından aldığımız oyuncak laptobumuzla dil alşıtırmaları yapıyoruz....

legoları  çıkarıyorum ama daha çok ben oynuyorum onlarla..eylül bozmaktan yana hep....
ailecek kutu kutu pense oynuyoruz:)bazen bebeklerde bize dahil oluyor....
aklıma geldikçe yazarım daha...

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 21:21
paylaşımlar süper olmuş bu resim işinde benim gibi beceriksiz olanlara bir tavsiyem olacak rapidyükleden loui resim çiziyor yani nasıl çizileceğini anlatıyor ben çoğunu buradan öğrendim çiziyorum
meryem halıda otoyol fikrine bayıldım bende uygulayacağım
bu arada montessori eğitiminde çocukların 0-3 yaşında en çok su.kum toprakla ve enerjilerini atabilecekleri aktiviteler yapmasını diğer el becerisi ve öğrenme işlerini daha çok 2.5 hatta 3 yaşından sonra öneriyorlar
Smile

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 21:37
ilal sana zımparadan rakamları tavsiye etmek istiyoeum tarifini montessoriden almıştım kızım 2 yaşında malzemeleri bauhaustan aldık yapılış işini babaya yükledik bekliyoruz bakalım nasıl olacak ama hissederek rakamların öğrenilmesi eminim daha eğlenceli olacak
sevgilerSmile
not tarifi bulamassan ben iletebilirim Smile

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 22:52
http://montessoriegitimi.blogspot.com/2010/04/zmpara-rakamlar.html - http://montessoriegitimi.blogspot.com/2010/04/zmpara-rakamlar.html

zımpara rakamların tarifi burda...hem göze hem de dokunma duyusuna hitap ediyor...çok hoş...

Mesajı Yazan: AtaDenizim
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 23:22
ben oyunun bebeğin zekasını geliştirdiğini düşünen annelerdenim ve oğlum ata deniz doğduğundan bu yana ayına göre oyunlar oynadık. ayrıca şuanda kendi tercihne bırakıyorum ve bu şekilde devam ediyoruz çok daha eğlenceli olmaya başladı onun için. buradaki bilgiler yabana atılacak bilgiler değil kesinlikle....

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2010 Saat 08:44
ilal gönderdiğin resimli kitaba baktım kitapçıdada görüp almak istemiştim çok güzelmş ama aklıma bir kartona evdeki dergilerden bu eşaların fotolarını kesip kızımla yapıştırıp aynısınıoluşturablirim hatta mutfak eşyalarınıda yapmayı düşünüyorum böyle çok çalışma görmüştüm tek sorun resimler bulamadığımızı çizeriz artıkWink
birde arkadaşlar resim print edip çalışmalarda kullanmak için güzel bir site var Smileclipartof.com

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2010 Saat 11:27
Orjinalini yazan: febaa2 febaa2 Yazdı:

ilal gönderdiğin resimli kitaba baktım kitapçıdada görüp almak istemiştim çok güzelmş ama aklıma bir kartona evdeki dergilerden bu eşaların fotolarını kesip kızımla yapıştırıp aynısınıoluşturablirim hatta mutfak eşyalarınıda yapmayı düşünüyorum böyle çok çalışma görmüştüm tek sorun resimler bulamadığımızı çizeriz artıkWink
birde arkadaşlar resim print edip çalışmalarda kullanmak için güzel bir site var Smileclipartof.com

bende daha önce resmleri bulup yapışturmak için tahta küpler yaptırmıştım marangozda ama resimleri bulamadım...bunların fiatı çok uygun 1.5 tl...birde henüz yapıştırmadan pek anlamıyor bizimki şimdilik erteledim....

bir başka oyunumuzda ....kağıda kaş,göz,dudak ,burun,gözlük çizim kestim bir başka kağıdada yüz çizdim...daha sonra Eylülle beraber bunları tek tek yerleştirdik.....

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2010 Saat 12:46
ilal bu oyun içinde teşekkürler çok güzelmiş Smile

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2010 Saat 12:49
bizde bu aralar battı yüzdü oynuyoruz bir kaba su doldurup batan ve yüzen nesneleri evden seçip hangisi batıyor hangisi yüzüyor diye bakıyoruz hatta notimeflashcards ta bir kağıt yapıp batan ve yüzenleri gruplamışlar oda güzel benceWink

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2010 Saat 10:40
boncuk dizmece....evde boncuklar vardı..aldım misinayı elime dizmeye başladım....Eylülede gösterdim.yanlız boncuklar bir hayli küçüktü....geçirebilmek için çok hırs yaptı....geçirdi...baktım devamında stresi artıyor...büyük boncuk alana dek erteledim....yanlız o boncuğu minicik eliyle tutuşu...dilini dışarı çıkartıp konsantre olması...geçirincede yüzündeki sevinç...muhteşemdi....
aklıma geldikçe yazıyorum....LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2010 Saat 21:11
ilal boncuk yerine boncuk makarna dizmeyi denedinmi benim kızım makarnayı çok sevdiği için çiğ çiğ yemeği denedi ama Smile
boncuk alana kadar işine yarayabilir

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2010 Saat 23:08
makarna hiç aklıma gelmemişti ama zaten yer....elimde makarna paketini görsün mutlaka kuru kuru ister öyle:)

bugünkü oynadığımız oyunlar mesela....
baloncuk yakalama....bu oyunu sanırım 7-8 aylıkken beri oynarız...bir dönem rafa kaldırmıştım bunuda çünkü balon yapma şeysini isteyip ağzına sokuyordu...şimdi artık üflüyor oda...ama yakalaması daha eğlenceli geliyor...

masasının kenarlarına ip bağladım....mandal asmaca oynadık....montesöriden görmüştüm...febaa nın verdiği linkteki renk çarkına hazırlık olarak geldi bu gün babamız fotolarımızı çekmiş.birara bloğa ekleyeceğim....

hayvanları tek sıraya dizip soldan sağa doğru yürüttük...(yazma ve okumaya hazırlıkmış)daire çizdirip tekrar evlerine döndüler...kitabımızı açtık resimlerdeki hayvanların üzerine eşleştirme yaptık...

aslan nerdeymiş....kayanın üzerinde...hadi sende bizim aslanımızı kayanın üzerine koy...

maymun nerdeymiş....(bu suskunlukta eylül nerde der gibi kafasını sallar)ağacın altında...

bizim maymunu ağacınaltına koyarken kafasını eğer....

bowling:) küpleri üstüste koyup bovling oynar gibi topla devirdik...Eylül oyunun sonlarında poposuyla deviriyordu:)

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2010 Saat 08:21
merhaba ilal mandal alıştırmasını bende yapmak istiyorum ama bir sepet mandal kırıldı Smile
manalı görür görmez ortasından çat diye ayırıyor tahta mandal kullanıyorum sen nasıl alıştırdın buna pratik bir çözümün varmı Smile
eylül kaç yaşında kusura bakma bilmiyorum
sevgilerSmile

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2010 Saat 08:27
bu arada ilal blogda tesadüfen sizin tuvalet alıştırma maceralararınızı okudum benimde kızım 24 aylık bu kadarmı aynı şeyler yaşanır ve düşünülürmüş diye şaşırdım aynı şeyleri bizde bu günlerde yaşıyoruz bez tekrar bağlandı Confused
sıkıntılı günler ama senin yazınıda aklımda ttacağım teşekkrler

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2010 Saat 10:37
Orjinalini yazan: febaa2 febaa2 Yazdı:

merhaba ilal mandal alıştırmasını bende yapmak istiyorum ama bir sepet mandal kırıldı Smile
manalı görür görmez ortasından çat diye ayırıyor tahta mandal kullanıyorum sen nasıl alıştırdın buna pratik bir çözümün varmı Smile
eylül kaç yaşında kusura bakma bilmiyorum
sevgilerSmile

eylül 20 ayını doldurmak üzere...birkaç günü kaldı..bizim mandallarla sürekli hşırneşirliğimiz vardı...ayırmalar aşağı atmalar filan sürekli oldu...ben çamaşır asarken eylülden mandal isterim hep...öyle gördü mandalın ipe takıldığını..kendide denemeye çalışırdı hep...şimdi ayırmaktan ziyade takmaya çalışıyor....birde ayrılmayan mandallar var..normal mandal gibi ama o ortası bütün...mandal alırken dikkat et...fakat farkettim ki sert geliyor...daha yumuşak mandal girişimine başlayacağım.
tuvalet alıştırmaya gelince geçenlerde yine beni gaza getirdi....sabahları bir rutin oturtmaya çalışıyorum...kesinlikle hiç beklentim yok...daha çok eğleniyoruz :)bloğa yazacak konular birikiyor

-------------

Mesajı Yazan: esma24
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2010 Saat 23:46
kızım kreşte sessiz sinema öğrenmiş günlerdir onu oynuyoruz ailecek
sessiz sinema derken daha küçük oldukları için bir kelimelik nesneler söylüyoruz kulaklarına araba ev vs. onları anlatmaya çalışıyor işaretlerle basit ve güzel bir oyun

-------------
güzel kızım Eylül'üm
oğluşum Bahadır'ım

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 13:50
boyama kıtapları hayvanları  sayıları ve renklerı tanıma setı renklı oyun hamuru puzzle
bunlar olabılır

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 16:37
Kuzeyime babası oyuncaklarını toplatmayı öğretti....Hadi hooopppp yapalım diyoruz alıyor oyuncakları başlıyor sepete atmaya..
Ama her oyuncağı attığında dönüp bakıyor alkış istiyor eşşek

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat