Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebeği erken kalkan anneler !

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25478
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 17:18

Konu: Bebeği erken kalkan anneler !
Mesajı Yazan: omayra
Konu: Bebeği erken kalkan anneler !
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 11:00
  Merhebe arkadaşlar. Benim 1 yaşında bir oğlum var. Sabahları 5.30 da kalkıyor Tongue Merak ediyorum bebeği bu kadar erken kalkan var mı? Varsa nasıl çözüm yolları buldunuz. Teşekkürler .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 11:04
canım genel olarak evin en erken kalkan bireyleri çocuklar oluyorPig
benim bebişim 8 aylık o da erken saatte kalkıyor ama emzirip sonra da biraz uğraştıktan
sonra geri uyuyor öğlene kadar.tabii benimki küçük büyüyünce ne yaparız bilemiyorumSmile

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 11:21
merhaba canım benim oğlum 1,5 yaşına kadar 6-7 arası kalkmış olurdu sonradan bu 8 e kadar çıktı
biraz geç yatırsan acaba daha çok uyurmu

Mesajı Yazan: bertobat
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 11:39

canım benimkilerde erken kalkar ama nedeni 8 30 9 gibi çocukları uyutmam..............geç yatırmayı dene ama benim için akşam saatleri çok önemli keyif yapıyom onları uyutup.............ama bu yaz sıcakların fazla olmasından dolayı çocuklarımda genel bi uyku bozukluğu oldu...........ben yatırdım onlar kalktı.............inşallah havalar serinleyince uyku problemimiz azalacak

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 11:46
Orjinalini yazan: omayra omayra Yazdı:

Merhebe arkadaşlar. Benim 1 yaşında bir oğlum var. Sabahları 5.30 da kalkıyor Tongue Merak ediyorum bebeği bu kadar erken kalkan var mı? Varsa nasıl çözüm yolları buldunuz. Teşekkürler .

merhaba...benim oğlum böyle erken kalktığı zamanlarda fazla konuşmadan ses yapmadan uykusunu dağıtmamaya çalışırdım,susadığını düşünerek su verirdim,baktım tekrar uykuya dalmıyor yanıma yatırırdım...yanıma alınca bi kaç saat daha uyutabilirdim...akşamdan erken yatıyorsa ya da son yemeğini biraz erken yediyse acıktığı için de böyle erken kalkıyo olabilir...kolay gelsin ..

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 11:50
Orjinalini yazan: meryem meryem Yazdı:

Orjinalini yazan: omayra omayra Yazdı:

merhaba...benim oğlum böyle erken kalktığı zamanlarda fazla konuşmadan ses yapmadan uykusunu dağıtmamaya çalışırdım,susadığını düşünerek su verirdim,baktım tekrar uykuya dalmıyor yanıma yatırırdım...yanıma alınca bi kaç saat daha uyutabilirdim...akşamdan erken yatıyorsa ya da son yemeğini biraz erken yediyse acıktığı için de böyle erken kalkıyo olabilir...kolay gelsin ..
meryem cim bu teknik işe yarıyor gerçekten benim oğluşda genellikle sabahları
yanımda uyuyor ve saat 12 ye kadar uyuyor çok şükürSmile

Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 12:42
benım kızım 2 yaşına kadar şiddeılı uykusuzluk yaşadık gec yatırsamda uyumazdı erken yatırsamda hatta bıkeresınde bır yakınımın yatılı kalmıştı bızde kızım 2 yaındaydı yanlış hatırlamıyorsaam onunlkı bebek onlar 3 saate bır kalkıp emzırıp yatıyorlardı c unku ben uyumadıgım ıcın gece az bırses geelıyordu sonra 9 da kalkmışlardı fıt bırşekılde uykusunu alımıştı anne bense halsız bıtkın yagnı cok zor uyukusuzlukAngry şimdı bıle arası ıyı degıl cok yoruldugu zaman uyuyup kalıyor ya benım cok uykum var dedıgınde babasıyla bırbırımıze bakıyoruz cunku bızım için cok tuhaf bır kelıme ve kızımdan ama şukurler olsun bugunlerıde goreccekmışızNuke

Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 12:45
yanımda yatırma olayına karşıydım ben hem yatmazdı benımkı hemde ıstemedım  ben cunku arkadaşlarım oyle yaptılar cocuklarını ayıramadılar odalarına ayrı yatamıyor tabı bu her cocuk ıcın gecerlı olmayada bılır

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 13:02
Orjinalini yazan: FİNCAN34 FİNCAN34 Yazdı:

yanımda yatırma olayına karşıydım ben hem yatmazdı benımkı hemde ıstemedım  ben cunku arkadaşlarım oyle yaptılar cocuklarını ayıramadılar odalarına ayrı yatamıyor tabı bu her cocuk ıcın gecerlı olmayada bılır
gece yatırmaya ben de karşıyım biz babamız işe gittikten sonra sabahları yan yana uyuyoruz
kuzucumlaSmile

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 13:48
benim kız ne gece ne gündüz kimseyle yatmayı sevmiyorSmileSmile sabahlarıda saat 8 gibi uyanıyor. çalıştığımız için biz zaten o saate çoktan kalkmış oluyoruz. hafta sonlarıda öğleden sonra biraz geç uyuyor o yüzden akşam uykusuda geçe kalıyor ve sabahta geç kalkıyor. çok şükür uyku sıkıntısı çekmedikLOLLOL

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 15:14
  Fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Ege kurulmuş saat gibidir. Kuşluk, öğle ve tabi sabah uykusunda hep aynı saatte uyanır.[ rutinci başak burcu işte ] Gündüzleri biraz çok uyuyor galiba. 2 şerden 4 saat bazen biraz daha fazla uyuyor.
 Geç yatırdığım da oldu, akşam yemeğimiz 18,30 da yenir. sonra 21 gibi muhallebisini verip uyutuyorum. AMA  yine 5,30 da uyanıyor.Bi kaç gün acıkıyor mu acaba deyip gece süt verdim. değişen bişey olmadı.

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 16:11
Bence gündüz uykusunu bir saate düşürene kadar azaltarak dene..Dönem dönem bizimde kalkma saatlerimiz değişti mesela bir haftadır 10:30 da kalkıyor eşşek. Ama ben bu kadar geç kalkmasını da istemiyorum öğünler atlıyor,karışıyor..
Kuzey çok küçükken böyle sabaha karşı uyanır daha uyumazdı..Ama arkadaşların dediği gibi yapmaya başladım yanıma aldım,emzirdim,su verdim derken tekrar uyumaya alıştı..Sen de yap yanına al öyle böyle bir saat sonra bence uyur..Ben gece haricinde arada yatağa almayı zararlı bulmuyorum..

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 18:12
betül gündüz uykusu fazla gibi bu yaş çocuk için...iki öğle uykusunu bi şekilde birleştirip teke düşürürsen bu sorununa çözüm olabilir...

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 19:17
 Meryemcim tek uykuya düşür demişsin biz daha 2 ye zar zor alıştık. Artık evhamlanmaya başlayacağım bi benimkimi bu kadar düşkün uykuya! Sağlığıyla ilgili bişey mi var acaba diye düşünmeye başladım artık. Ama doğduğundan beri uykuyu sever Ege.
 şimdi içeride mızıl mızıl. Babası şebeklikler yapıp oyalıyo. Her akşam aynı senaryo. saat 8,30 u zor yapıyoruz.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 20:10
uykuya düşkünlü öğle uykusunu teke indirmene engel değil ki!
benim oğlum da senin ki gibi...daha öğle uykusundan kendi kendine uyandığını bilmem..hep biz uyandırırız....

iki iki dört saat uyuyacağına bi kere de 3 saat uyusun ona yeter...bak gör daha rahat edersin canım...

Mesajı Yazan: Aslı
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 22:04
ah ahh benim kızımında ne yatma saati belli ne kalkma saati.3 de 4 te  5 de her saat kalkabiliyo.ama en geç 7.30da kalkmış oluyo ve sallanarak uyuyo gecede devam ediyo bu sallamalar.çok zor çok..nasıl bi düzen oluşturucam bilmiyorum ama artık yoruluyorum .uykusuzluk geriyo.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 22:31
Orjinalini yazan: as_lee_ as_lee_ Yazdı:

ah ahh benim kızımında ne yatma saati belli ne kalkma saati.3 de 4 te  5 de her saat kalkabiliyo.ama en geç 7.30da kalkmış oluyo ve sallanarak uyuyo gecede devam ediyo bu sallamalar.çok zor çok..nasıl bi düzen oluşturucam bilmiyorum ama artık yoruluyorum .uykusuzluk geriyo.
 aslı cım inşallah en kısa zamanda düzene girer geçen günlerde 15 gün geceleri
arda bizi mahvetti 3 te kalkıp sabaha kadar uyumuyordu.
gece uykusuz kalmanın ne kadar zor olduğunu o zaman anladım.ama çok şükür düzeldi şimdi.
sen sabahları ipeğin yanına uzansan falan uyumaz mı öyle?denedin mi hiç canım?

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 23:20
Aynen benim oğlumda böyle çok erken kalkardı. Daha sonraları bu saat 6'lara indi, sonra 7 oldu şimdide 8 bazen 9,30'a bile kalktığı oluyor. Ama belki size çok saçma gelecek ama ben uykuyu sevmeyen bir anne olduğum için oğlumun erken kalmasından hiç şikayetçi değildim. cumartesi pazar babamız çok şikayetçi oluyordu o uykuyu çok severSmile. Ama merak etme düzelir. Kesinlikle akşam yatış saatini çok geç yapma her zaman aynı saatte yatır. Ben asla yatış vaktini geçiktirmedim her zaman saat21,00- 21,30'da yatırırım. Bazen misafir olduğunda en geç bu saat 22'ye sarkan ama asla 22,30 olmaz. Düzene girecek bak gör.

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 23:48
bencede yati$ saatiyle oyna
ben kizimi oglen uyksundan uyanamsindan 5 saat sonra koyyorum yataga
genelde uyyo, uyumazsada alip yarim saat sonra tekrar koyyorum
sabah hiç o kadar erken kalkmaz
8-9 arasi kalkio
belki bazilarina erken gelebilir bu saat ama, evde iki kuçuk çocuk olunca bu satte uyanmak normal gelio insana :))

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 23:49
bu arada oglen uykusundan 5 e kadar uyanmadiysa ben gidip uyandiriorum
yani 22  yi  geçmio pek yatmamiz oda nadir oluo 5 de kalkdigi

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: Aslı
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 10:16
Orjinalini yazan: cansu cansu Yazdı:

Orjinalini yazan: as_lee_ as_lee_ Yazdı:

aslı cım inşallah en kısa zamanda düzene girer geçen günlerde 15 gün geceleri
arda bizi mahvetti 3 te kalkıp sabaha kadar uyumuyordu.
gece uykusuz kalmanın ne kadar zor olduğunu o zaman anladım.ama çok şükür düzeldi şimdi.
sen sabahları ipeğin yanına uzansan falan uyumaz mı öyle?denedin mi hiç canım?
inşallah ipekte düzelir bigün Big smileyanıma alıyorum sabahları tekrar uyuması için ama yok bu seferde oyun oynamak istiyo kalkıyo yani tamamenBig smileçok yaramaz benim kızım çokkk...ne yapalım dayaanıcaz yeterki sağlıklı olsunlar iyi olsunlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat