Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yanaklarda kizariklik ve kuruluk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25643
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 19:55

Konu: Yanaklarda kizariklik ve kuruluk
Mesajı Yazan: Sevgi2010
Konu: Yanaklarda kizariklik ve kuruluk
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 11:51
Merhaba Kadir Bey#
Kizimla gecen carsamba gecesi ucakla Usak'a geldik.Ertesi sabah kizimin yanaklarinda kizariklik olusmustu.Once birisi optu diye düsündüm.Ancak hala gecmedi ve biraz daha artti.Ayrica kizariklik olan bölge cok kuru. Úcak cok sicakti, ben de biraz fazla giydirmisim ve Usak'in havasi istanbula gore kuru. Acaba neden olmustur ? Gecmesi icin ne yapmaliyim? Tesekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 12:35
Yaşını yazmamışsınız!!. Herhangi bir yağlı krem işi halledecektir. Eğer küçük çocuk ise, pişik kremi bile iyi gelir.

Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 14:17

kizim 1 hafta sonra 6 ayini dolduracak.  Kizariklik neden olmustur acaba?Ucak sicakti .

Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 14:27
Eğer öncesinde bir ateş oldu ise, 5. Hastalık olabilir. Bazen aşırı terleme ilede olabiliyor.

Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 18:18
Öncesinde ates olmadi.5.Hastalik nedir acaba?

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 13:00
Muhtemelen sıcaktan oldu, 2-3 günde geçer. 5. hastalık için eski maillere bakın.

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2010 Saat 11:36

Merhaba Doktor Bey,

Kızımın yanaklarındaki kızarıklık önce azaldı. Ama şimdi artmış durumda. Pişik kremi sürüyorum ama 15 gün oldu geçmiyor . Ne önerirsiniz?

Mesajı Yazan: BERKOŞ
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2010 Saat 13:41
Sayın Hocam egzama olmasın kortizonlu pomatmı gerekli acaba .Sadece fikir olarak paylaştım.

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2010 Saat 23:19
3 hafta oldu.Yanaklardaki kızarıklık geçmedi ve arttı.Hatta boynu ve kolunda da var. Size randevumuz 9 ekimde. Daha önce gelelim mi? ne yapmalıyım. Bu forumda resim ekleyemedim.Bana mail adresinizi verirseniz resim de gönderebilirim. Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 12:43
resmi buraya da gönderebilirsiniz. Rahatsızsa, erken gelin.

Mesajı Yazan: ömerfaruk
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2010 Saat 16:45

köye gıttıgımızde benım oglum da her sefer aynı sorunla karsılasıyo. yanaklar kıpkırızı ve bı yanagı da şiş. o kadar şiş oluyo kı herkes arı mı soktu dıyo koyde. atopık dermatıt ı var ama asıl sorun havası cok sert ve kuru gelıyo sanırım...paylaşmak istedim.

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2010 Saat 18:05
Yüksek irtifada bir köye gittiniz ise, havadaki oksijen azaldığından kemik iliği fazla uyarılır ve vücut fazladan kan yapar. Deniz kenarında oksijen fazla olduğundan vücut fazla kan yapmaz.

Mesajı Yazan: eldem
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2010 Saat 21:05
benim bebegımde 11 aylık aynı sorunlar bızdede vardı atopik dermatit dendi.her gun yıkıyodum doktor bı kac gunde bır yıkamamı soyledı.bide bı kortızonlu krem ve bioderm dıye bı krem verdı.bıoderm zararsız bı krem oldugu ıcın adını verdım.ama kortızonu surmeden gecmedı.tabı sız yınede hocama gorunun.gecmıs olsun

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2010 Saat 23:10
İlgiliniz için teşekkürler.Pazartesi günü Doktor beye gittik.Egzama imiş.Verdiği kremi ilk sürdüğümüzde farketti.Şu anda geçti bile.Doktor bey çok teşekkürler:)

Mesajı Yazan: BERKOŞ
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2010 Saat 16:14
Geçmiş olsun arkadaşım. Bizimde aynı problem olmuştu
bende onun için yardımcı olabilirmiyim diye mesaj yazmıştım. Tabiki Üstad hocamız varken bizim yorum yapmamız hata olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat