Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

dustu 3 gundurde topallıyo napmalıyım?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25703
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 11:05

Konu: dustu 3 gundurde topallıyo napmalıyım?
Mesajı Yazan: sofialoren
Konu: dustu 3 gundurde topallıyo napmalıyım?
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 18:06
hocam merhaba;oglum 24 aylık 3 gun once ıkı koltugun arasına bas asagıda tek bacagıda ıkı koltugun kol koyma yerlerının arasına sıkısmıs bı sekılde askıda kalarak dustu.ayagı bana donuktu govdesı ters tarafa.cıkartmak ıcın koltukları ayırsam kafasının uzerınde duruyodu boynu ıncıncektı yada eger kafasıda darbe aldıysa daha beter olacaktı.bende ayagından tutup cektım panıkle.kafada bısı yok ancak 3 gundur topallıyo.herhangı bır sıslık yok ayagını bacagını mıncıkmıncık ettık agrı olsa bagarırdı.neden topallıyo anlamıyorum gorunurde hıc bısı yok.sıcak sabunlu suyla ovdum belkı ıncınmıstır dıe ama hala devam edıyo.numaramı yapıyo dıe sureklı gozum ustunde unutur belkı yakalarım dıye ama hayır cocuk kosarken bıle aksıyo.druna tlf actım cocuk ortopedıye goturun oda sadece capa da var dedı dogrumu?yanı bı fılm cekemıyormuyuz anadolu yakasında bı hastane yokmu sacma geldı.sızce ne olmus olablr?kalcası cıkmıs olmasından korkuyorum.oyle bısı olsaydı şişlik olmazmıydı ben anlamadım nıe topallıyo bu?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 15:41
Kalça çıkması öyle basit bir iş değildir, muhtemelen eklem etrafındaki "bağ dokusunu" zedelediniz, bir Ortopedist'in görmesi iyi olur.

Mesajı Yazan: ozlemakin
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 16:01
hocam bu gibi incinme durumlarında sıcak sabunlu suyu iyi değil diye biliyorum. abim küçükken top oynarken el orta parmağını incitmişti annem de aynen sıcak sabunlu suyla ovdu bi güzel. 1 gün sonra bütün eli morarmaya başladı doktora gittiler meğerse lif kopmuş. o zaman öğrenmiştik soğuk müdahalesi yapılması gerektiğini.
hangi durumlarda sıcak hangi durumlarda soğuk uygulaması yapmamız gerekir hocam ilk etapta dr a gitmeden??? 

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 16:45
Hadise olur olmaz soğuk tatbiki iyi olur. Tabii 2-3 gün içersinde iyiye gitme görmedi iseniz, bir Ortopedist'in görmesi iyi olur.

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 17:24
hocam cocugu az once getırdım hastaneden.ortopedıste goturdum ıkı fılm cektı bısıyı yok zamanla gecer dedı ılacada gerek yok dedı cıktık geldık.sıcak su tatbıkını evet ya o an unuttum nasıl unuttum bılıyordum aslında ıyı olmadıgını kanama falan varsa arttırıyor vs gıbı rısklerı var.nese zaten bısıyı yokmus.bakalım ne zamana kadar zıplayarak yuruycek...

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 09:50
Siz hatırlatmazsanız, kısa sürede düzelir. Bu durumu çok önemsiyor gibi yaparsanız, iyileştiği halde "aksamaya" devam eder  Smile...

Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 10:03
Yardımcı olsam ,benim kızımda kolunu incitmişti,voltaren sürüp bir gece sardım uyuttum,ertesi gün rahatladı.Doktorumuzda onaylarsa uygulayın dilerseniz.

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 10:33
Doğru, olabilir, Ortopedist vermeyince pek karışmak istemedim..

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 16:35
hocam sıze ve ılgılenen dıger arkadaslarıma cok tesekkur ederım.dun aksam bengay surdum ama ıse yaramadı halen aksıyor.bırde elıf2 arkadasımın dedıgını sureyım bakayım ınsallah gecer.ben aksarken dıger bacagına yuklenıyor onuda agrıtacagından tedırgın oluyorum bıran once gecsın dıe bu yuzden endıselenıyorum.

Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 16:46
Nasıl duygular yaşadığını çok iyi anlıyorum.bacağını sarıp dinlendirmek gerekiyor diye düşünüyorum,ben koluna masaj yaparak yedirdim pomadı bandajla sardım.komple kolunu, gecede hiç kımıldatmadan uyutmuştum.Biraz tecrübe yaşadımda bu konuda bizzat,bağ yaralanmalarında dinlendirmek gerekiyor.Hatta sabah tekrar sürüp gün boyunca dinlendirsen diyorum.
İnşallah etkisi olur.

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2010 Saat 00:23
5 gun gectı uzerınden ama sen sıcagı sıcagına sarmıssın.ben yınede denıycem ınsallah ıyı gelır.bırde bızımkını sakın tutmak hareketsız tutmak mumkun degıl.gece ne kadar dınlenırse.bengay surup sardıgımda sallayarak uyutım dedım kıyametı kopardı:)

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2010 Saat 11:09
BenGay, etkili olduğunda yakıcı etki gösterir. Az sürdüğünde de tesir etmez. Ben çocuklarda yaktığı için BenGay kullanmam,  Voltaren daha iyi bir tercih.

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2010 Saat 20:25
tesekkurler hocam voltaren annemde varmıs aldım bu gece surecegım.ınsallah etkı gosterır cunku halen topallıyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat