Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bronşit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25751
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 01:30

Konu: bronşit
Mesajı Yazan: sadeceben
Konu: bronşit
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 00:40
merhaba kadir bey 
kızım 7 aylık ve  ateşinin yüksekliğ 4 güün sürdü nöbet halindeydi inip çıktı  sürekli gece gündüz doktordaydık bogaz enfeksiyonu olmuş dediler peditus be ibufen ve pronox fitil verdiler  ateşi düştü öksürük başiladı kendi dr gittik (karsta yaşıyorum)ögretmenim ,bronşit başlangıcı dedi ventolin şurup agumentin antibiyotik ve aferin öksürük şurubu verdi  ve zatedin  10 damla verdi  öksürüğümüz aaza indi  fakat burnumuz tıkandı  ve bu hastalığının  tekrar etmemsi için ne yapmalıyım yapılanlar doğrumu saygılarımla

-------------
bal kızım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 10:02
Bu doktorlardan uzak durun. Peditus ile Para-nox, aynı (parasetamol) maddeleri ihtiva ettiği için yanyana verilmez, çocuğu zehirlersiniz. İnşallah, Peditus, Paranox toplamını günde 2'den fazla vermemişsinizdir. Çocuğunuz "Grip" geçiriyor, hiçbir ilaca ihtiyaç yok, hele Astım tedavisi çok komik... Ayrıca Aferin'de 160mg. Parasetamol olduğundan, gene Peditus ve Pranox ile beraber verilmeleri, akıl alacak bir iş değil ama , maalesef bizim "okuma özürlü" doktorlarımız, verdikleri ilaçların bile içindeki maddeleri  bir bakıp okumazlar. Öyle "Bronşit başlangıcı" diye bir teşhis yoktur. Aklı sıra , hem Bronşit demeyecek, hem demiş gibi sizi korkutacak. Tam üç kağıt.. Bu hastalık Grip olup, tekrar etmesini istemiyorsanız, çocuğu kalabalık ortamlara sokmayın, çok elletmeyin, öptürmeyin. Tedavi için bizim eski mail ve makalelere ( yazarlar kısmında) bakın

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat