Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Önerilerinizi Bekliyorum

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25754
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 19:26

Konu: Önerilerinizi Bekliyorum
Mesajı Yazan: TÜBAY
Konu: Önerilerinizi Bekliyorum
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 09:29

arkadaşlar benim kızımla ilgili iki küçük problemim var. birincisi kızıma şurup içiremiyorum faydası olabilecek bir yönteminiz varmı. zorlayıncada ya çok ağlıyor yada kusuyorCryCryCryikincisi kızım tırnaklarını kemiriyorCryCryçok üstüne gitmek istemiyorum o zamansda inadına yapıyorCryCry nasıl vazgeçirebilirimSmile

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Cevaplar:
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 10:25
Canım şurup için tavsiyem ilacın yanında hemen  ardından en sevdiği meyve suyunu veya kakaolu süt falan teklif edebilirsin bir de acı olacak ama istersen bunun iğnesi de var hadi iğne olmaya gidelim diyebilirsin korkar mı bilmem ama ne derece doğrudur bilmem ama içebilir böylece...Embarrassed Ben kızıma aşı acıtmaz iğne acıtır diye alıştırdım eğer bir iğne yapılacaksa aşı bu diye acımıyor diye kandırmaya çalışıyorum o nedenle iğne acıtır aşı acıtmaz diyor. LOLLOL

Tırnaklarına da acı ojelerden alabilirsin bir de üzerine gitme ama ona "tırnakların ağzına girdiğinde mikroplar seni daha çabuk hasta eder ve hep şurup içmek zorunda kalırız" diyebilirsin. Öptüm ikinizi de Hug

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 10:39
canım önerilerin için teşekkürlerClown

-------------

Mesajı Yazan: bilgeakgun
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 10:47
Benim oğlum 3 yaşında,bugüne kadar hiç şurup içiremedim,yere yatırıp kollarını tutup burnunu sıkarak vermeyi denedim o zaman da kustu,o yüzden biz hep kendi kendimize iyileşmek zorunda kalıyoruz,ama antibiyotik olursa iğneyi tercih ediyorum mecburen,yada ateş düşürücü fitil,bu konudaki hiçbir öneri maalesef bizde işe yaramadı,umarım senin kızında yarar,böle ilaç içmeyen çocuklar da var işte...

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: demrem
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 10:51
meyve suyuna karıstırsan olmazmı surubunu pek anlamaz heralde surup tadını.
tırnaklarınada acı oje sursen boş bır vaktım olursa netten arastırayım uzman teyzeler ne demısSmile

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 11:08
Orjinalini yazan: bilgeakgun bilgeakgun Yazdı:

Benim oğlum 3 yaşında,bugüne kadar hiç şurup içiremedim,yere yatırıp kollarını tutup burnunu sıkarak vermeyi denedim o zaman da kustu,o yüzden biz hep kendi kendimize iyileşmek zorunda kalıyoruz,ama antibiyotik olursa iğneyi tercih ediyorum mecburen,yada ateş düşürücü fitil,bu konudaki hiçbir öneri maalesef bizde işe yaramadı,umarım senin kızında yarar,böle ilaç içmeyen çocuklar da var işte...
aynen öyle canım LOLAllahtan direnci yüksekte kendi kendine atlatıyor.LOLLOLantibiyotik gereken durumlarda uykuda enjektörle ağzına verdim yavaş yavaş. oda bir yada iki doz ancak. ConfusedConfusedgece bazen ateşle uyanıyor o an zaten ağlamaklı ne mümkün ilaç vermek bende fitil veriyorum istemeye istemeyeConfusedConfused

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 11:10
Orjinalini yazan: demrem demrem Yazdı:

meyve suyuna karıstırsan olmazmı surubunu pek anlamaz heralde surup tadını.
tırnaklarınada acı oje sursen boş bır vaktım olursa netten arastırayım uzman teyzeler ne demısSmile
yokkk canım meyve suyuna değil neye katatrsam katayım anında farkediyorConfusedConfusedtırnak konusunda ne yaparım bilmiyorum ama şuan için engel koymuyorum yoksa inatlaşıyorConfused

-------------

Mesajı Yazan: nursena
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 11:17
ben şırıngayla içiriyorum şurupları zorla...

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 11:47
dün bende babası kollarını tuttu bende ağzını açıp zorla içirdim. ne yapayım ağlasada başka çarem yokCryCry

-------------

Mesajı Yazan: demrem
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 11:56

emre surup ıcmeyı cok sevıyor neysekı ınsallah bulursunuz bır yolunu.

oje işini bir dene olmadı kırmızı oje falan sur cok guzel oldu de. yanlız tırnak yemenın psıkolojık bır durum oldugunu okumustum. ojeler hoşuna gıderse belkı vazgecer

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 14:15
tirnak yeme sikinitdan di galiba
$urubu benimkide içmio , burdaki $uruplar $iringali kendiliginden ama içmio
aslinda bu $uruuplar genelde meyva aromali tadi kotu deil yani, niye içmiolar bilmiomki
onunde içen baska çocuk bulursan içer belki ozenip :)

Allahtan hasta falan olmuoz
kabizlik için $urubu çok denedim içiremedim

bende fitil tercih ediom Smile

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: heryilmaz
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 14:33
ben şurubu çay tabağına koyuyorum ve ona fark ettirmeden yemek arasına sıkıştırıyorum LOL

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 14:49
ee buda güzelmişLOLLOLtabiii ondan sonra daha yemek yermi bilmemConfused

-------------

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 16:16
Tübaycım geçmiş olsun canım...bazı şurupların muadili olup tadı güzel olanlar var...dr una bu sıkıntını söylersen tadı daha güzel olanları yazmaya çalışacaktır eminim...

benim oğlan da içmek istemez...bebekken şırınga ile zerk ederdim..ne olduğunu anlayana kadar yutmuş olurdu:)) tabi şimdi olmuyo öyle..ikna etmeye çalışıyorum artık içirebildiğim kadar...

tırnak yemek arkadaşların dediği gibi psikolojik ama aynı zamanda özenti de olabiliyor...çevrenizde öyle biri var mı yok mu dikkat et...acı ojelerin işe yaradığı bir kişi görmedim ben yiyen yine yiyor.

bir arkadaşım da kızının tırnak yemesinden şikayetçi..neden yiyorsun diye sorulduğunda   "çok gereksiz nası olsa kesiyoruz" diye cevap veriyor "ee öyleyse al saçlarını da ye "   deyince saaçın tadı iyi değilmmiş:))cimcime her şeye bi cevap:))

senin cimcime umarım çok uzatmaz bu alışkanlığı...

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 22:16
çok zorda kalırsam  ben enjektör ile veriyorum surupları,(iğnesini çıkarıyorum tabii) tübaycımSmile
tırnaklarına erken başlamış yaaaUnhappyacı oje işine yarar diye düşünüyorum

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...

Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2010 Saat 09:15
of ne kötü yaaaa aynı durumu bende yaşıyorum
topiği merakla takip ediyorum

-------------
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2010 Saat 15:34
Valla tadı istediği kadar güzel olsun ben bu yaşım da şurubu böğüre böğüre içerim
Yavrum sevmiyo tabi oda ama yapacak bişey yok sağlığı için.....
bişeye katma fikri çok mantıklı..Ama tırnak yeme huyu psikolojik bir sorun olabilir mi, bence bi pedagoga danış....

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesajı Yazan: musta
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2010 Saat 17:43
Kızım zayıf bir bebekti. iki yaşına kadar herfün vitamın şurubu içerdi. Elbette içmek istemiyordu. Ama asla zorlamadık. İnatlaşma olmasın diye ikna etmeyi denedik. Özellikle bir yaşından sonra şurup içirdikten sonra evde bütün aile en büyük asya başka büyük yok diye tezahürat yapardık. O da bunu duymak için bile olsa şurubunu içerdi. İki yaşını geçtikten sonra artık bunlar işe yaramıyor. Hasta olduğunda bu acı diyor. Karşı çıkmıyoruz. Öncelikle biz de acı olduğunu kabul ediyoruz. Evet acı diyoruz. ama bunu içince iyileşeceksin deyince içiyor. 

-------------
http://b1.lilypie.com/edgXp3.png

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat