Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KEFİR

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25816
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 20:57

Konu: KEFİR
Mesajı Yazan: atos
Konu: KEFİR
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2010 Saat 08:53
hocam tv de izlediğim kadarıyla kefirin faydasını saysay bitiremiyorlar .Vücuttaki radyasyonu bile atmaya faydası varmış doğrumu? kızım 14 aylık her gün yaklaşık olarak 200 ml kefiri çok severek tüketiyor.bilgi verirseniz sevinirim 

-------------
BELİNAY

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2010 Saat 11:49
Aynı işleri yoğut da yapar... İsteyen yoğurt, isteyen "kefir" kullanır.

Mesajı Yazan: omerim
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2010 Saat 13:02
peki hocam kefirde alkol var mi biliyor musunuz? duydugum kadariyla fermantasyonunda alkol aciga cikiyormus.

Mesajı Yazan: atos
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2010 Saat 18:05
astım ve alerjiye karşı koruması birnevi başıklık sistemini güçlendirmesi anlamına geliyor değilmi hocam birde vücutta birikrn radyasyonun atılmasında etkili olduğu doğrumu sizce?

-------------
BELİNAY

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 11:29
Her fermentasyonda alkol oluşmaz. Süt ürünlerinden bir tek; "kımız" da alkol oluşur. Yoğutta, ferementasyon, "Laktoz" şekerinin parçalanması ile oluyor. Ama oluşan "laktik asit" bakteri üremesini durdurduğundan, fermentasyon alkol oluşturamadan duruyor. Kefir de belki yeterince bekletilirse, alkol oluşabilir. Kesin bilmiyorum.. Vücudun aldığı radyasyonu hiçbir şey atmaz.. Radyasyona maruz kalanlara verilen "İyot" tabletleri, radyasyonu atmak için değil, tiroid bezini İyot ile doyurup, "radyoaktif iyotu" almasını önlemek içindir.Bu konu artık kapansın, fazla uzadı, konu dağılıyor...   

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat