Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

fizyosol

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25880
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 15:57

Konu: fizyosol
Mesajı Yazan: mukadder
Konu: fizyosol
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2010 Saat 21:37
Merhaba hocam, 31 aylık oğluma doğduğundan beri tonimer baby sprey kullanıyorduk, son olarak fizyosol burun damlası aldık, bundan da önerdiğiniz şekilde her iki burun deliğine 10'ar damla kullanabilirmiyiz? Reçetesinde 1'er damla yazdığı için size danışma gereği duydum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2010 Saat 10:58
Birer damla tam saçmalama... En az 10'ar damla yapılması lazım.. Yanlız dikkat edin, bu yerli firmalar bazen bu serum fiz. içine "Efedrin" gibi maddeler ilave ederler, dikkatli olun, kutunun üstünü iyi okuyun. Bir vakitler, Serum fizyolojik diye satılan, "E-Fiz" damla ile kötü bir tecrübem olmuştu..

Mesajı Yazan: mukadder
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2010 Saat 13:49
Hocam,

İlaç formülü:  20 ml şişede ;Sodyum klorür 0,18 g ;Distile su km 20,00 ml.

Bir de "Ambalaj açıldıktan sonra beş gün içinde kullanılmalıdır" diyor. Genelde göz damlalarında yazar böyle şeyler, bildiğimiz tuzlu su, hatta oldukça az derişimde, daha uzun süre yani bitene dek kullansak ne zararı olabilir ki? Son zamanlarda haberlerde toplatılan serum fizyolojikleri duyduğum için  üzerinde durdum kusura bakmayın.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2010 Saat 12:22
O toplatılanlar, "yerli firmalar" ın imalatı.. Gifrer, Tonimer, PHY damla, veya Babysoin damla, emniyetli, bunları güvenle kullanabilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat