Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25887
Tarih: 13 Nis 2026 Saat 18:19

Konu: öksürük
Mesajı Yazan: munevvermina
Konu: öksürük
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2010 Saat 13:11
Kadir Bey merhaba,

13 aylık kızım dünden beri sık aralıklarla ve balgamlı sayılabilecek bir hırıltıyla öksürüyor, biraz da burnu akıyor. Gece bu sebeple en fazla yarım saat aralıklarla uyandı ve tüm gece sürekli emdi- aksi halde uyuyamadı. Ateşi yok, ancak keyifsiz. Serum fizyolojik ve limonlu bal kullanıyorum. Dr.a götürmeme gerek var mı? Yoksa böylece kendiliğinden geçer mi? Başka birşey kullanmamı önerir misiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2010 Saat 16:37
hocam ateşi yok demiştim ancak yaklaşık bir saatten beri, bu da hastalığın başlamasından yaklaşık bir gün sonrası oluyor, 38 in üzerinde ateşi var. umarım daha da yükselmez....bir de habire hapşuruyor, dün akşam belki 50 defa hapşurdu, şimdi daha az ama saatte 5 defa falan hapşuruyor genelde uyanıkken...

cevabınızı bekliyorum...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2010 Saat 12:36
Grip geçiriyor.. SAKIN: Antibiyotik, Öksürük şurubu, Nezle -Grip ilacı gibi şurupları kullanmayın.. Eski maillere bakın, orada göreceğiniz gibi; Limonlu bal, serum fiz. ve Cold-mix kullanın..

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2010 Saat 14:46
sağolun hocam, eski maillerinizden hareketle zaten bu yönde hareket ettim ve tüm gece ateşli olduğu halde ateş düşürücü dahil ilaç kullanmadım. öksürüğe aynen devam ancak şimdilik ateşi yok. acaba tekrar yükselir mi? yoksa gripte ateşin düşmesi hastalığın iyileşme yoluna girdiğinin belirtisi mi? 

bir de kızıma serum fizyolojiği de limonlu balı da vermek işkence. ikisinde de yarım saat falan ortalığı ayağa kaldırarak ağlıyor. o yüzden ikisini de günde birkaç defadan fazla veremiyorum. o da birkaç damla ancak. bu miktar yeterli olur mu?

tekrar sağolun varolun...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2010 Saat 14:58
Olduğu kadar, ne yapalım, çocuğu helak edecek değiliz.. Gripte genellikle, ateş gündüz düşer, gece çıkar. Bu gecede ateş yapabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat