şehırden uzakta HAVALE-DÖKÜNTÜ-HALA DÜŞMEYEN ATEŞ
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25941
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 16:16
Konu: şehırden uzakta HAVALE-DÖKÜNTÜ-HALA DÜŞMEYEN ATEŞ
Mesajı Yazan: efsunlu_bulutum
Konu: şehırden uzakta HAVALE-DÖKÜNTÜ-HALA DÜŞMEYEN ATEŞ
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 12:40
uzun olacak ama hoşgörünüze sıgınıyorum. hocam size birkaç gün önce yazmıştım tuvaletle ilgili bazı endişelerimizden dolayı idrar baktırın demiştiniz bu endişelerle idrar tahlil kültür ve gaita tahlili vermiştik ankarada. sonucunun temiz cıktıgını tatil için başka bi şehre geldiğimizde öğrendik,o günün gecesi ise kızımın ateşi 2 saat içinde 39a çıktı,gece calpol verdim bir ölçek,sabah da ateş yukselmeye devam ettı ama başka hıcbır belırtı yoktu,zaten 2 gun once de doktor muayenesınden gecmıstı,sadece bogazında cok az kızarıklık oldugu soylenmıstı. ateşi de cıkınca bu bılgılerle doktorumuzu aradık,ateş düşürücüyle ya da pediusla bir gün gecırmemızı ertesı gun ıcın dusmezse ust solunum yolu enfeksıyonu bulgusuyla antıbıyotık.e baslarız dedı. gun ıcınde kızımın ateşini calpolle ya da sureklı sogutarak soguk suyla düşürdüm. calpolden 8-9 saat sonra da pedıtus verdım,ama buna ragmen bır saat sonra anıden havale gecırdı. cok kotuydu,gozlerı kaydı vucudu ellerı tıtredı, dudakları ve cenesı morardı,agzını cok zor actırdık,agzında kalemle 15-20 dakıka ıcınde sogutarak hastaneye yetıstırdık. dıazem yapıldı,kan ıdrar ve gaıta alındı,hepsının temız cıktıgı soylendı.kanda cok hafıf,onemsenmeyecek derecede bı enfeksıyon belırtısı oldugu vıral bı seyın buna neden olabıleceği soylendı.36 saat hastanede serumlarla,antıbıyotık,4 saatte bır ates dusurucu ıle gecırdık. ılk gun havalenın 6.saatınde fılan tum bu ates dusurucu surup ve fıtıllere ragmen tekrar atesı 39u buldu , tıtremelerı basladı, tekrar damardan ates dusurucu ekledıler. bugun 3.gunumuz 4 saatte(en gec 5) saatte bır atesı 37yı (cıvalı dereceyle olcuyoruz ) buldugu ıcın ates dusurucuye devam edıyoruz. dun gobek cevresınde kırmızı benek benek kabarıklıklar belırdı,taburcu olduk ama kabarıklıklar gobek,boyun ve ara ara yuze dogru yayıldı,kol ve bacaklarda yok. ama hala atesımızı dusuremıyorum. bugun vermeden beklememı soylemıslerdı, fakat 6.saatte 37,5u buldu. tekrar havale gecırır dıye cok korkuyorum,verdım ates dusurucuyu,dıazem de tasıyorum yanımda ates 38 olursa yap dedıler dıazemı. bıldıgımız tek sey ust sınırı 85 olan dalakın 98e cıktıgı bu da vıral enfeksıyon ıcın normal olabılrmıs. bu belırtıler 6. hastalık belırtısı mı? benım kızım daha yuksek atese dayanabılıyordu neden boyle oldu?benım bı ıhmalım mı var?6. hastalıksa eger beneklerden sonra ates dusmesı gerekmez mıydı? eger vıral bır sey ıse neden antıbıyotık kullanıyoruz,tedbiren mi? epıkrızını ıstedım ank.da doktorumuza gostermek ıcın tanı kısmında epılepsı ıle ılgılı anlayamadıgım ıfadeler vardı,sara fılan degıl dı mı hocam? ne kusma,ne oksuruk,ne burun akıntısı, hıc ama hıcbır baska belırtı yoktu,olmadı da. sadece gecelerı hafıf hafıf kuru bı oksuruk baska bır sey yok. tum asıları su cıcegı dahıl yapıldı. uzun oldu bılıyorum ama yolculugumuz uzun surecek karayolunda allah esırgesın bır sey olursa caresız kalırım dıye korkuyorum. ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ ICIN COK TESEKKUR EDERIM
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 13:12
zaman bilgisi olsun dıye
27 eylül saat 02:00 39 derece ile calpol verdim 27 eylül saat 18:30 havale gecırdı 28 eylül-29 eylül ateş düşürücülerle devam ettik 29 eylül sabah 08:00 göbek cevresınde 10 -15 tane belirgin kırmızı benek vardı,aksama tum govde kısmını kapladı 30 eylül bugun saat 12:00de atesı 6 saat once ates dusurucu almasına ragmen 37,5
|
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 13:19
hemofagositik sendrom diye bı hastalık varmıs, bununla ılgısı olup olmadıgını nasıl anlarız hocam,ılk ateslı zamanında alınan kanda bellı olur mu bu rahatsızlık,yoksa ates devam ederse mı dusunulur?
|
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2010 Saat 13:48
hocam dün gece de ateşi 38'e çıktık ve titremelerin artması ile kendimiz diazepam desitin rektal uyguladık.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2010 Saat 16:02
Viral bir hastalık geçiriyor. Soğuk tatbik etmese idiniz, havale geçirmezdi. Bildikleriniz tamamen yanlış. Benim "Ateş ve Tedavisi" makalemi okuyun. Ateş tehlikeli değildir, ateşi çıkaran hastalık "tehlikeli" olabilr, ama zaten tehlikeli olanların da aşıları yapıldığından korkmanızı gerektirecek bir durum olamaz. Şunu unutmayın, ateş yükseldikten sonra havale olmaz. Ateş aniden yükselirse havale gelir ve sizi gafil avlar. Ne ateşin, ne havalenin bir tehlikesi yoktur. Maalesef günümüz doktorları hastaları ateş ile korkutarak para kazanmasını çok seviyorlar. Siz ateşi çıkaran hastalık ile uğraşın.. Ateşi vücut kasten, mikropların işini zorlaştırmak için çıkarıyor.
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 00:30
Havale geçirdiğinde soğuk uygulanmış değildi hocam. aksine vücudu çok sıcaktı,belki birden cok daha yükselmiş olabilir ateşi,bilemiyorum. ateşi çıkaran hastalık ile uğraşmak istiyorum ama kan, idrar, gaita her şey temiz deniyor. Viral olan 6.hastalığa çok benzediği hatta o olduğu dusunuldu ama dokuntu sonrası ıkı gundur hala ateş devam ediyor, döküntü olduktan sonra ateş olmamalıydı diyor doktor. kızamıkçık olabileceğini de düşündü , ama sizin de dediğiniz gibi biz onların hepsinin aşısını yaptırdık. sizce ne araştırılmasını istemeliyiz? kendi ikamet ettiğimiz şehre henüz dönmedik.
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 13:01
Enfeksiyöz Mononükleoz olabilir. Kan sayımına bir bakın, MONO değeri yüksek ise, E. Mononükleoz'dur. Tedavisi veya önemi yoktur, ama 1 hafta sürer. Bazı çocuklarda, garip davranışlar ve korkular olabilir, geçicidir, korkmayın. Sonucu yazın. Kızamık? Mümkün değil.
|
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2010 Saat 12:15
hocam epıkrızındeki değerlerde MONO yazmıyor ama şu iki değerden biri olabilir diye yazıyorum.
MON DEĞERİ 0.34 REFERANS DEĞERİ 0,15-1 MO % 9,6 REFERANS DEĞERİ 1,7-10
Ankara'ya geldik,tekrar kan aldılar virütik olduğunu söylediler, trombositinin düşük, beyaz küresinin yüksek olduğunu sonuclara bakmaları gerektiğini söylediler. sonucları bekliyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2010 Saat 18:28
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2010 Saat 20:06
hocam kan alındı demiştim,sonuc kağıtları bız gormedık ve doktorumuzdan bılgı aldık. ıkı test vardı bırı hemen cıktı 'trombosıt degerlerının toparladıgı,crp.nin normal değerlere düştüğünü' söylediler. on gün sonra cıkacak kan testı sonuclarına gore teşhısı kesın koyabıleceklerını belırtmıslerdı ve onlar da sizin gibi EMN olabileceğini konuşuyorlardı. bir ıntanıye doktoru,bır de cocuk doktoru gordu hem kızımı hem de hastanede yattıgı suredekı degerlerını. nörolojiye gitmemiz gerektiğini soyledıler oncelıkle. dıger test sonucu ıcın doktor aradı ve 'bu vırutık bıseydı gecırdıgı ama kan testi ile çalıştığımız hastalıklardan hiçbiri değil bu dedi. (ne kızıl- ne kızamıkcık-kızamık-su çiçeği-6.hastalık ne de EMN )yani virütik ama hiçbir şeye benzemiyor bu sonuçlar dedi.her virüsün adını da koyamıyoruz dedi. kızımın durumunu sordu. ben de bırkac gundur tıtremeler gozlemlıyordum kızımın el ve ayagında hatta el ve ayaklarında cok kısa surelı kasılmalar da oluyordu. bu gozlemledıklerım genelde uykuya dalarken ve uykuya gectıgı ılk onbes dakıkada cok fazla oluyor. onceden boyle bır sey yoktu,yatarken emzırdıgım ıcın tum vucudunu da hıssedıyorum ve gozlemlıyebılıyorum da. sankı uykuda bı yerden düşüyor gıbı bır anda irkiliyor. bır hafta daha gozlemlememı sonra olmazsa norolojı ıle gorusturecegını soyledı.ben kızımı uykuya dalarken dıkkatını cekıyor dıye uyuyunca kameraya cektım. gosterecegım doktor ıcın daha ıyı gozlemleme ımkanı sağlar diye. ama gun ıcınde cok normal ve anormal hıcbır sey yok dıye norolojıye gıtme dıye rahat bırakmıyor büyükler.ama ben yarın goturecegım. yani havaleye sebep olan hastalıgı bulmak onemlıyse bu ateşin nedeni neydı? vırutık oldugunu kesın olarak soyleten şey sadece dalak büyümesı mı?başka bı hastalıgın ön belırtısı olan bir şeyleri yaşıyor olma ıhtımalımız bıle benı korkutuyor...
|
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2010 Saat 20:09
bir de "touch grubu dedıgımız vıruslerden değil" dedı galıba. tokso olup olamayacagını sordum yok o da degıl dedı doktorumuz degerler olmayınca dıyalogları aktardım ama durum bu hocam
|
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2010 Saat 09:59
dun nöroloji muayenesı de oldu,hatta goruntulerı seyrettıkten sonra uyku eeg.si istendi ve 7ml atarax surup içirildikten sonra,eeg cekıldı. sonuc normal hıcbır sey yok dendi. yani kızım virutık bı sey gecırmıs ve bu da febrıl konv. denen ateşli havaleymiş. bu uykudakı hareketleri de zaman ıcınde kendını toparlarmıs, ya da atarax verırız dedı. dun alınan kan sonucları elımde. antı toksoplazma ıgg ve ıgm , antı cmv ıgg ve ıgm, antı ebv vca ıgg ve ıgm var. merak ettıgım bırkac soru var: bu değerlerin cok bı onemı yok da sadece vırutık oldugunu bılmek yeterli mi? sadece vırutık oldugunu gosteren sey ne o zaman? ve vırutık oldugunda yapılabılecek hıcbır sey yok mu?
|
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2010 Saat 12:55
Virütik enfeksiyonlarda WBC sayısı düşer.. "touch grubu dedıgımız vıruslerden değil".. burada denilmek istenen... "TO.R.C.H. " ( Toxoplasma, Rubella, Cytomegalo Virüs ve Herpes ) hastalıklarının baş harfleri. Çocuklarda gereksizdir. Ancak doğum sonrası enfeksiyonlarda aranır.. Sizde biraz geç olmuş... Olur okadar. Her ne kadar aksini söyleselerde, EMN olma ihtimali çok yüksek. Mono testi yapıldımı acaba??
|
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2010 Saat 11:25
evet hocam sormuştunuz ama normal sınırlarda gibi görünüyordu, sırasıyla yazan değerler aşagıdaki gibiydi. MO % 9,6 REFERANS DEĞERİ 1,7-10 EPIKRIZDE YAZAN DEĞER (27 EYLÜL)MO % 5.8 REFERANS DEĞERİ 5,10-10,90 6 EKİMDE ALINAN KANDAKİ DEĞER WBC:4.8 MO % 9,6 REFERANS DEĞERİ 5,10-10,90 18 EKİMDE ALINAN KANDAKİ DEĞER WBC:8,6
ateş bittiği sıra,kızımın oksurugu ve burun akıntısı başlamıştı,pedıtus ıle atlatmıstık. 1 hafta ıyı oldu,şimdi gene burnu cok akıyor,oksuruyor. eskı maıllerı okudum wbc değerini gözlemlıyorsunuz dıye yazdım o değerleri de. vıcks suruyorum burnunun ucuna ballı zencefilli limon içiriyorum,burnuna serum fızyolojık damlatmalı mıyım? agız kokusu yok gibi ama dilinde pas var hocam.tekrar hasta olur ateşlenirse dıye korkuyorum,ne yapmalıyım daha yenı de alındı kanı tum değerleri elimde. bilmek ıstersinz dıye hgb,hct,mcv,mpv,ne%,demir bağlama kap değerlerinin karsısında düşük yazıyor; ly%,ly(kare işaretli),alkalen fosfataz,ast değerlerinde ise yüksek yazıyor. ılacsız atlatabılır mıyız? bunlar dısında ne yapabılırım?
|
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2010 Saat 10:21
Tam Kan sayımındaki; Monosit (Mono) sayısından başka, birde "MONO TEST" diye ayrı bir test vardır. Benim sorduğum bu test. Sizin yazdıklarınız Kan sayımındaki Mono oranları.. Sizde WBC ler herzaman düşük kalmış, yani hiçbirinde antibiyotik gerekmezdi. Vicks'i sadece göğüse sürün. Buruna sürmeyin, ve asla yedirmeyin. Burnuna serum fiz damlatın. Peditus gibi ilaçları kullanmayın. Bu tür ilaçlar öksürüğü keser ve sahte bir iyileşme tablosu yaratırlar. 3 gün sonrada hırıltılar başlar, zaten doktorun da beklediği an bu andır.. Yok "Bronşit", yok "Astım" , CANINIZA OKURLAR.
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2010 Saat 21:41
hocam mono test diye bır test hıc gormedım,ama doktorumuzun bana acıkca EMN olmadığını söylediğini biliyorum. hatta hepsi aynı virüs ailesinden (herpes) dedi. su anda ıse 4 gundur kızımın burun akıntısı ve öksürüğü için limon-bal ve zencefil kullanıyorum,vicks de suruyorum,dun de göğsune surdum. ıyıleşiyordu da: oksurugu artık hırıltılı değil kuru olmaya ve azalmaya başlamıştı. fakat bugun ateşi yukselmeye başladı 37.7 olunca doktorun (37,5u gecınce ateş dusurucuyu ver demesı uzerıne) verdım. kendiliğinden uykuya dalmaları (bu asla olabilecek bir şey değil benim kızım için), ara ara tum vucudunun tıtremeleri başladı gene. ateşi düşünce gectı. cok yukselmedıgı surece vermeyecegım ama sanırım gene vıral bır sey oldugu bellı. kanı yenı alınmıstı zaten. doktora gıtmemız bır sey değiştirmeyecek galiba,ne yapmalıyız biz? lımon bala devam edıyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2010 Saat 15:39
İster EMN olsun, ister sıradan grip, zaten yapacağınız işler aynı... Pratik bir değeri yok.. Bir tek, EMN da ateş daha uzun sürer. Aynı grip gibi ele alabilirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2010 Saat 17:23
evet hocam teşekkür ederim. ben de lımon bal zencefıle devam ettım,ateş tekrar cıkmadı şükür.inş cıkmaz da. teşekkür ederim sabırla cevapladıgınız ve ilgilendiğiniz için
|
|