bronşit başlangıcı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26031
Tarih: 27 Mar 2026 Saat 20:25
Konu: bronşit başlangıcı
Mesajı Yazan: OZU636
Konu: bronşit başlangıcı
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 09:21
merhaba hocam 28 aylık oğlum iki gün önce öksürmeye başaladı balgamlı tarzda hafif burun akıntısı da vardı. ama onun dışında isal ateş vs. yoktu.. dün iyice sesi kısılıp gece öksürükleri artınca doktora götürdük bronşit başlagıcı dedi benim anlamadığım ise 2 gün önce gayet sağlıklı olan çocuk nasıl bu kadar kısa sürede bronşit aşamasına geliyor.verilen tedavi ise asist ped. ventolin ,actifed,otrivine... her birini günde 3 kere yarım ölçek bu kadar şurup aynı anda verilmesi dozaj açısından fazla değil midir görüşleriniz benim için çok önemli hocam hastaneye bakıcımız götürdüğü için soramadım doktora bu durumu yardımınızı rica ederim.(şuan hala öksürük,burun akıntısı, hafif hırıltısı var ateş yok )
------------- İKİZLER
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 11:12
|
Tam günümüz, "modası" bir tedavi... Bu günlerde bu reçete çok revaçta, zira doktorun işini anormal derecede arttırıyor, 3-5 gün sonra çocukta hırıltılar başlıyor, Bronşit başlangıcı gibi saçma sapan bir teşhis, doğruluk kazanıyor. Ondan sonrada doktordan çıkamıyorsunuz. Hergün hasta... Bu ilaçları sakın kullanmayın, çocuğunuz basit bir "grip" geçiriyor, serum fiz, limonlu bal ve Cold-mix damla kullanın... Tafsilat "Alt forumda" var. Grip diye bakın.
|
Mesajı Yazan: OZU636
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 13:27
Peki çocuktaki öksürüğü demi kendi haline bırakıcaz zira özellikle geceleri öksürmekten yatamıyorlar takılıyor sürekli uyanıyor vede ikizi olduğu için ona da geçirdi oda çok öksürüyor bu durumda öksürük şurubu kullanmayı tavsiye edermisiniz?
------------- İKİZLER
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2010 Saat 12:02
|
Öksürük sizin dostunuz... Mikropların akciğerlerine inmesini önlüyor. Kullanılan öksürük kesici tedaviler, 18. asırdan kalma tedavilerdir. O zamanlar mikropları bilmediklerinden, "-öksürükten ciğerleri parçalanıyor-" diye yorumlar yapılırdı... Öksürüğü kes, bak bakalım başına ne işler açılıyor. Sadece benim dediklerimi yapın. Limonlu bal, serum fiz. ve Cold-mix...
|
|