Kulak deldirme ve sünnet yaşı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebek Bakımı
Forum Tanımlaması: Bebek Bakımı
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26051
Tarih: 20 Haz 2025 Saat 12:47
Konu: Kulak deldirme ve sünnet yaşı
Mesajı Yazan: peperutka
Konu: Kulak deldirme ve sünnet yaşı
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 17:48
Kızlar yine bennnn
Bebekli komşularımın gönüllü sözcüsü...
Kulak delme işlemi çocuğa kaç yaşında yapılmalı
Aynı zaman da sünnetinde uygun yaşı kaçtır??
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 17:54
kulak deltirme en erken 10 aylık sünnet olayıda en uygun 0-2 yaş arası yada 5 yaşından sonra. ama benim kuzenim üroloji doktoru. Çocuklarda herhangi bir rahatsızlık yoksa 5 yaşından sonra yapın dedi. Çünkü anestezi veriliyor tabiki lokalde yapılıyor ama çocuğun hiç hareket etmemesi lazımmış. Ayrıca doğar doğmaz ilk yedi günde yapılması en uygun çünki annenin o ilk sütü iyileştirme özelliği var.
------------- ZÜLAL(Bookworm)
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 17:56
superisi Yazdı:
kulak deltirme en erken 10 aylık sünnet olayıda en uygun 0-2 yaş arası yada 5 yaşından sonra. ama benim kuzenim üroluji doktoru. Çocuklarda herhangi bir rahatsızlık yoksa 5 yaşından sonra yapın dedi. Çünkü anestezi veriliyor tabiki lokalde yapılıyor ama çocuğun hiç hareket etmemesi lazımmış. Ayrıca doğar doğmaz ilk yedi günde yapılması en uygun çünki annenin o ilk sütü iyileştirme özelliği var. |
Saol canımcım 
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 19:30
zeyneppppp hızına yetişemiyom bacımmmmm topik açma birincisi ilan ettim seni haberin ola   
  kulak deldirme yaşı varmı bilmiyorum varsa da haberim yok ama sünnet yaşının 2 yaş olduğunu bizzat çocuk cerrahı amcamın kızından biliyorum
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 19:34
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 19:52
sağol bacım el öpenlerin çok olsun ama ne olur azıcık dinlendir bizi olurmu canım    
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 19:55
oke 
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2010 Saat 00:33
kulak deldirme ile bir bilgim yok.
yenidoğan sünneti ilk 10 gün içinde oluyormuş.
en uygun dönem ise 7-9 yaş aralığında diye
demişti kadir bey 
|
Mesajı Yazan: Yezdam
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2010 Saat 16:28
kulak deldirmenin yasi olup olmadigini bilmiyorum ama ben kizimin kulaklarini 9,5 aylikken deldirdim ,,,bence bi cocuk akli fazla ermeden sunnet edilmeli,,hem fazla canida yanmaz ve zorluk cikmaz
------------- http://lilypie.com">
http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 01:10
Kızımın kulağını hala deldirmedik, onun ağlayacağından korktuğum için hep erteliyorum daha ne kadar ötelenebilir ki? daha bir küpesi bile olmadı kızının kulağını deldiren arkadaşlar, nasıl olduğunu yazabilir mi? çok mu ağrıyor, az mı... yani ağlaması ne kadar sürer? bir de nerde deldirdiniz? kuyumcuda mı? bu iş hastanede yapılmıyor mu acaba?
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 06:37
Kevser-Şevval Yazdı:
Kızımın kulağını hala deldirmedik, onun ağlayacağından korktuğum için hep erteliyorum daha ne kadar ötelenebilir ki? daha bir küpesi bile olmadı kızının kulağını deldiren arkadaşlar, nasıl olduğunu yazabilir mi? çok mu ağrıyor, az mı... yani ağlaması ne kadar sürer? bir de nerde deldirdiniz? kuyumcuda mı? bu iş hastanede yapılmıyor mu acaba?
| 2009 yilinda deldirdik biz daha dogrusu görumcem küpe almis deldirebilirmiyim dedi tabiki dedim bir gun pazara altinciya göturmusler .hic aglamadan eve geldi bir gun cok aci cekti ama sonra alisti .hic bir sey olmamis gibi canli canli gezdi ama abimin kizina ben kupe almistim altinciya gettik cok agladi deldirdik ateslendi o gece ama cocukdan cocuga degisebilir kevsercigim pisman olmustum deldirdigime benim kiza bir sey olmadi sukur kuyumcuda yapiyorlar bu isi zaten yaparken küpe takiyorlar kulagi bitmesin diye bizim ha simdik kiz kupesini kaybetti gettik baska aldik onuda kaybetti simdik sagda ve solda baska kupe takili
-------------
|
Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 08:47
kulak deldirme işine yaş veremem ama ben kızıma 5 yaş öncesi düşünmüyorum. sünnet konusuna gelince çalıştığım çocuk cerrahizi uzmanı hep 6 ay ve 1 yaş arası yapılması uyguın derdi
------------- ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
Mesajı Yazan: pinar35
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 09:57
cnm ben a dicem başkası b dicek.
bence komşuların doktorlarına sorsun.
Mesela bizim dr 1 yastan önce deldirme kulak tm gelişmez delik yeri yukarı kayar dedi ben doğum gününde 20 gün önce fln deldiridm
------------- ELİF NAZ'IM NAZLI KIZIM.
04.05.2009 DA DÜNYAMI AYDINLATAN MELEĞİM.
http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 10:22
yasemin Yazdı:
Kevser-Şevval Yazdı:
| 2009 yilinda deldirdik biz daha dogrusu görumcem küpe almis deldirebilirmiyim dedi tabiki dedim bir gun pazara altinciya göturmusler .hic aglamadan eve geldi bir gun cok aci cekti ama sonra alisti .hic bir sey olmamis gibi canli canli gezdi ama abimin kizina ben kupe almistim altinciya gettik cok agladi deldirdik ateslendi o gece ama cocukdan cocuga degisebilir kevsercigim pisman olmustum deldirdigime benim kiza bir sey olmadi sukur kuyumcuda yapiyorlar bu isi zaten yaparken küpe takiyorlar kulagi bitmesin diye bizim ha simdik kiz kupesini kaybetti gettik baska aldik onuda kaybetti simdik sagda ve solda baska kupe takili
|
saol yasemincim  yani şansa kaldı bizimkisi de, ya ağrıyacak, ya ağrımayacak aslında şevval öyle herşeye ağlayan bi çocuk değildir, düştüğünde bile az ağlar, çoğu zaman ağlamış olmak için ağlama sesi çıkarır yalandan   belki bu da öyle olur, inşallah az ağlar 
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 10:41
Kevser-Şevval Yazdı:
yasemin Yazdı:
Kevser-Şevval Yazdı:
|
saol yasemincim  yani şansa kaldı bizimkisi de, ya ağrıyacak, ya ağrımayacak aslında şevval öyle herşeye ağlayan bi çocuk değildir, düştüğünde bile az ağlar, çoğu zaman ağlamış olmak için ağlama sesi çıkarır yalandan   belki bu da öyle olur, inşallah az ağlar 
| hafif tabiki gece sizliyorlar ama sabaha unutuyorlar kevsercigim.ama dedim ya abimin kizinin kulagina küpe aldim anam deldirmez olaydim anasindan cok anamdan azar isittim dokunma kizim elin cocuklarina dedi demekki gelin doldurmustu anami kizi cok agladi gece uyumadi bile .nazdanmi yoksa kupedenmi bilmiyom emeee benimkinde hic bir sey olmadi
-------------
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 11:13
ben de zerenini kulaklarını daha deldirmedim kıyamıyorum ya canı acır diye biraz daha büyüsün o zaman deldiririm belki tübayın dediği gibi 5 yaşından sonra olabilir
|
|