Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Anne karnındaki hareketler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26217
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 15:15

Konu: Anne karnındaki hareketler
Mesajı Yazan: peperutka
Konu: Anne karnındaki hareketler
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2010 Saat 04:24

Bir anne adayı için hoşuna en çok gidecek şeylerin başında bebeğin hareketlerini hissetmek gelir. Ultrasonda gidip bebeğinizin kalp atışlarını duymaktan ziyade, içinizde hareket ettiğini hissetmek, size farklı bir heyecan verecektir. Yeni bir yaşam yolculuğu için yola çıkan bebeğinizin hareketlenmesi, yaşadığına dair size en kuvvetli ipucu olacaktır.

< ="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" =text/>

Anne Karnında Bebek Hareketleri Ne Zaman Başlar?

Aslında anne karnında bebek hareketleri http://www.annegunlugu.net/hamilelik-7-hafta-gebelik-7-hafta-yedinci-hafta-bebek-gelisimi.html - 7. haftada başlar. 7. haftada ultrasonda kalp atışlarını dinleyebilirsiniz. Gebelik yedinci haftada kan dolaşımı başlamıştır. Ama bebeğin 7. haftadan başlayan hareketlerini anne adayı hissedememektedir. Daha sonraki haftalarda anne adayı bebeğin hareketlerini hissedecektir.

Anne Karnında Bebek Hareketleri Ne Zaman Hissedilir?bebek gelişimi

Genelde anne karnında bebek hareketleri 14. hafta ile 26. hafta arasında hisedilir. Daha önce anne lmuşlar, ilk anne adaylarına göre daha önce hissedebilirler, çünkü ne hissetmeleri gerektiğini artık öğrenmişlerdir. Zayıf bir anne adayının da şişman bir anne adayından daha önce hareketleri hissedebilmesi mümkündür.

Gebelikte 6. aydan sonra ise bebek hareketlerini gözle bile görebilirsiniz.

Anne Karnında Bebek Hareketleri Nasıl Hissedilir?

Her anne adayı, bebeğinin hareketlerini size farklı şekilde yorumlayabilir. Genelde kanat çırpması, seğirme, dirsek atma, karna vurulma gibi değişik biçimlerde tarifleri vardır. Ama halk arasında tekmelerin hissedilmesi olarak genellenmiştir.

Anne adayları, bebek hareketlerini en çok gece yarısı, sabahları ve yemeklerden sonra hissedebilirler. Açken, hareket halinde iken bebek hareketlerini hissedemeyebilirsiniz

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2010 Saat 08:35

Evet Zeynep'cim dünyanın en güzel duygusu hamilelik ve ondanda güzeli içinde büyüttüğün canlının senin içinde kıpırdadığını hissetmen. Sen şimdi yazınca düşündüm. İrfanın ilk kıpırdamısı Annemin ölüm yıldönümünde kuran okunurken ağlıyordum. Karnımda tik gibi birşeylerin attığını hissettim ama tabiki ilk hamileliğim anlamadım. Dua bitince Teyzem sordu bana Şehnaz hiç oynadımı diye. Bende Teyze daha çok küçük nasıl oynuyacak dedim. Teyzemde böyle seğirme şeklinde olur deyince başladım ağlamaya anlattım herkes çok duygulandı. Yani oğlumun ilk atışı sanki annecim ağlama ben varım artık yanında der gibiydi. O zaman 2,5 aylık hamileydim.

Daha sonrada inanılmaz hareketli bir çocukdu gece değil hep gündüzoynadı. Ben ne zaman uyursam oda sakinledi.

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2010 Saat 08:48
paylaşımın için teşekkürler canımClown gerçekten inanılamz bir haz ,inanılmaz bir keyifLOLLOL ilerleyen dönemlerinde bazı uzuvlarını dışardan görmek bile mümkün olabiliyorLOLLOL

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2010 Saat 11:05
çok güzel bi duygu gerçekten..hamilelik günlerine dair en çok bu hareketleri özlüyorum...benimki o kadar hareketliydiki hiç değişmedi hala çoook hareketliLOL

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2010 Saat 18:50
[QUOTE=Şehnaz]

Evet Zeynep'cim dünyanın en güzel duygusu hamilelik ve ondanda güzeli içinde büyüttüğün canlının senin içinde kıpırdadığını hissetmen. Sen şimdi yazınca düşündüm. İrfanın ilk kıpırdamısı Annemin ölüm yıldönümünde kuran okunurken ağlıyordum. Karnımda tik gibi birşeylerin attığını hissettim ama tabiki ilk hamileliğim anlamadım. Dua bitince Teyzem sordu bana Şehnaz hiç oynadımı diye. Bende Teyze daha çok küçük nasıl oynuyacak dedim. Teyzemde böyle seğirme şeklinde olur deyince başladım ağlamaya anlattım herkes çok duygulandı. Yani oğlumun ilk atışı sanki annecim ağlama ben varım artık yanında der gibiydi. O zaman 2,5 aylık hamileydim.

Daha sonrada inanılmaz hareketli bir çocukdu gece değil hep gündüzoynadı. Ben ne zaman uyursam oda sakinledi.
[/QUOTE
Seyhazcım benımkı daha bır aylık ben bıle hıssedıom ınan

-------------

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2010 Saat 23:37
zeynep 1 aylıkken hareket hissetmenin pek mümkün olduğunu sanmam
psikolojik olarak öyle sanıyorsundur.
hangi doktora sorarsan sor mümkün olmadığını söylerler.
2. gebeliğini yaşayan anneler bile 16. haftadan önce pek hissetmezler bebeğin hareketini.

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2010 Saat 23:40
benim kuzumunda hareketlerinin videosu var arada izleyip izleyip duygulanırım.
ne mükemmel bir olay,ne harika bir süreç hamilelik ve ne kadar çabuk geçiyor.
her anı çok özell ve güzeldi.Thumbs Up

Mesajı Yazan: Aslı
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2010 Saat 01:04
kesinlikle cansucum sana katılıyorum..her anı çok özel ve güzeldii..

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2010 Saat 08:52
hiç unutmam ilk kıpırdadığı zamanlarda göbeğimin üzerine kapak koyardım... eşime gösterirdim.... o pek heyecanlanmazdı benim kadar aman neyse....
doğmadan 1-2 ay önce artık bacaklarını kollarını görmüş kadar oluyordum.... dokunuyordum,okşuyordum bu inanılmaz , muhteşem bi an.... ahh tüylerim kabardı resmen
şimdi bakıyorumda zaman çok çabuk geçiyormuş....
Allah hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın Embarrassed

-------------

Mesajı Yazan: yunahu
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2010 Saat 10:08
ben oğlumda ilk köyde nişasta yaparken hissetmştim hareketini şöyle diklmesine aşağı doğru sağlam tepişmeler yapmıştıSmile
sonrasında pek hareketli bir çocuk değildi çok seyrek hareket ederdi hatta doktor herşey çok güzel derdi sevinirdim 15 gün sonra başlardım bebeğim hareket etmiyor bişey mi oldu acaba diye.

kızımda ise daha geç hissettim hareketini lakin daha sonrasında hiç dinlendirmedi beni sanki ayağını abandığı yerden çıkacakmış gibi çok hareketliydi çook.

halada karnımda nasıllarsa öyle devam ediyorlar.

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2010 Saat 12:05
maşallah zeynep sen ne kadar şanslısın ben 4.5 aydan sonra zar zor hissettim bebeğimin hareketlerini bir aylıkken bu mümkün değil bencede cansu ya hak veriyorum senin ki psikolojik çok istediğin için öyle olmasını umduğun için öyle sanıyorsundur tıbben mümkün değil yaniiiii o zaten şekil almamıştır ki nasıl hareketlerini hissedeceksin...

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2010 Saat 13:56
aşağı yukarı 0.40mm boyu var henüz.
nasıl hareketini hissettin

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2010 Saat 17:38
heyecan o kadar sarmış ki zeynepi, napsın garibim Embarrassed

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2010 Saat 21:59
Orjinalini yazan: cansuarda cansuarda Yazdı:

aşağı yukarı 0.40mm boyu var henüz.
nasıl hareketini hissettin ilginçç ConfusedConfused

Thumbs Upbencede ilginççççççConfused

-------------

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2010 Saat 00:54
Yok yok zeynep, hissetmiyordur da hissetmek istiyordur...
dr.u bebeği ultrasonda göremez bile, benim günüm geçince 5 haftalıkken gitmiştim, bebeği değil sadece gebelik kesesini görebilmişti dr.um...
Bence de dünyanın ennnn güzel duygularından biri, hamileyken bebeğin hareketleri Star
şu an aranızda en şanslısı benim, bu yazıyı yazarken bile hissediyorum çünkü LOL LOL bazen özellikle yatakta yan yatıyorum, benim cadı hemen sinyal veriyor, dım-dım-dım vuruyor, sıkıştım anneee der gibi, çok hoşuma gidiyor LOL LOL
Şevvaldekini pek günü gününe hatırlamıyorum da bu hamileliğimde, ilk hareketini (daha doğrusu seğirmesini) 12+4 haftalıkken bir pazar gecesi hissetmiştim ve çooookk duygulanmıştım Cry Cry

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2010 Saat 01:18
Orjinalini yazan: Kevser-Şevval Kevser-Şevval Yazdı:

dr.u bebeği ultrasonda göremez bile, benim günüm geçince 5 haftalıkken gitmiştim, bebeği değil sadece gebelik kesesini görebilmişti dr.um...
Bence de dünyanın ennnn güzel duygularından biri, hamileyken bebeğin hareketleri Star
şu an aranızda en şanslısı benim, bu yazıyı yazarken bile hissediyorum çünkü LOL LOL bazen özellikle yatakta yan yatıyorum, benim cadı hemen sinyal veriyor, dım-dım-dım vuruyor, sıkıştım anneee der gibi, çok hoşuma gidiyor LOL LOL
Şevvaldekini pek günü gününe hatırlamıyorum da bu hamileliğimde, ilk hareketini (daha doğrusu seğirmesini) 12+4 haftalıkken bir pazar gecesi hissetmiştim ve çooookk duygulanmıştım Cry Cry

canım benim yaaaa ilkte insan ne olduğunu bilmiyor malesef ilkin heyecanı ile birlikte hiç bişey hatırlanmıyo ha deki bana sen hatırlıyormusun valla hatırlamıyorum ne zaman neler oldu hatırlamyorum sadece cinsiyetini öğrenmeye gitmiştik erkek dedi doktor sonra eve geldim oturuyordum kuvvetli bir tekme yedim çünkü ben kız diye hevesle gitmiştim biraz hüzünlenmiştim bana tekme kuvvetli gelince aklım başıma geldiTongueTonguene fark eder kız olsun erkek olsun sağlıklı olsunda canı sağ olsunda kucağıma alsaydım ya ne fark ederdi böylelikle anladım bende içimdeki meleği ama ondan sonra ne zaman ne oldu hiç bişey hatırlamıyorum hafızamda kalan tek şey bu Allahım a şükür şimdi kolarımda annem diyor Allahım acılarını göstermesin yavrularımızın onları bize bizi onlara bağışlasın inşallah aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnNuke

-------------

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2010 Saat 01:44
evet canım bu hamileliğimde tabi daha tecrübeli olduğum için, biraz daha dikkatliyim galiba. 16 haftadan önce seğirme hissedilmez diye biliyordum, erken olunca çok şaşırmıştım, ondan aklımda kaldı herhalde Big smile
Allahım kızı-erkeği farketmez,sağlıklı evlatlar versin hepimize canım Clown

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2010 Saat 07:59
Orjinalini yazan: emre emre Yazdı:

heyecan o kadar sarmış ki zeynepi, napsın garibim Embarrassed
Sizde haklısınız ama heyecan işteLOL

-------------

<

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2010 Saat 08:02
Orjinalini yazan: Ayşegül Tuğşat Ayşegül Tuğşat Yazdı:

Orjinalini yazan: Kevser-Şevval Kevser-Şevval Yazdı:

canım benim yaaaa ilkte insan ne olduğunu bilmiyor malesef ilkin heyecanı ile birlikte hiç bişey hatırlanmıyo ha deki bana sen hatırlıyormusun valla hatırlamıyorum ne zaman neler oldu hatırlamyorum sadece cinsiyetini öğrenmeye gitmiştik erkek dedi doktor sonra eve geldim oturuyordum kuvvetli bir tekme yedim çünkü ben kız diye hevesle gitmiştim biraz hüzünlenmiştim bana tekme kuvvetli gelince aklım başıma geldiTongueTonguene fark eder kız olsun erkek olsun sağlıklı olsunda canı sağ olsunda kucağıma alsaydım ya ne fark ederdi böylelikle anladım bende içimdeki meleği ama ondan sonra ne zaman ne oldu hiç bişey hatırlamıyorum hafızamda kalan tek şey bu Allahım a şükür şimdi kolarımda annem diyor Allahım acılarını göstermesin yavrularımızın onları bize bizi onlara bağışlasın inşallah aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnNuke

Çok haklısın canm saglıklı olsunda cınsıyet farketmez

-------------

<

Mesajı Yazan: saklibahce
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 10:01
benim ilk gebeliğim, yeni yeni hissetmeye başladım bebeğimin hareketlerini,
mükemmel bir duygu, içimde onu günden güne büyütüyorum :) ultrasonda görünce çok heyecanlanıyorum bide hareketlerini hissedince :) kucağıma alınca ne yaparım hiç bilmiyorum :)

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 13:35
ben  zehramı 3 aylıkken hıssetmeye basladım
esma 4 aylıkken basladı ama hıc yerınde durmuyordu

bu bebısımıde 5 ay dolduktan sonra hıssetmeye bassladım  neden oynamıyor dıye huzursuzlanıyordum acıkcası ama   sonradan edındıgım bılgılere gore  esı onde olan gebelıklerde bebek oynamaları gec hıssedılıyormus sanırım bende o yuzden gec hıssettım ama olsun sımdı kıpır kıpır ıcımde  ozellıkle gece yattıgımda o sankı uyumamak ıcın ısrar edıyor

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 13:59
hamile arkadaşlar bu güzel duygunun tadını çıkarın vallahi özledim ve özendim

alperim karnımın şeklini değiştirirdi ben ilk tekmesini 19+2 de hissettim o kadar etkilendim ki ağlamıştım

iş yerinde müdürümün bazen aman aman senin karnın bir tuaf oldu deyip gözleri yuvalarından fırlardıLOLLOLLOL

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat