Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

uyuma alışkanlığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26314
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 08:17

Konu: uyuma alışkanlığı
Mesajı Yazan: munevvermina
Konu: uyuma alışkanlığı
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2010 Saat 16:22

Hocam merhaba,

14 aylık kızım doğduğundan beri emerek uyuyor. Kısa bir süre için sallayarak uyutmaya alıştırabilmiştik- 6 ay sıralarında emmeyi reddediyordu, ben de sallayarak yarı uyur hale getirip sonra emziriyordum-onun dışında emerek uyumaktan asla vazgeçmedi. Gece boyunca da defalarca uyanıyor, öyle ki 8 aylıktan beri, kendim de uyuyabilmek için bizim yatağımıza aldım, yoksa tüm gece beşiği ile yatağımız arasında dönmekten tüm gün uykusuz kalır olmuştum. 

Ancak asıl sorun gündüzleri. Artık onu bırakıp biryerlere gitmem gerekebiliyor, teyzesi anneannesi uyutmak istediklerinde tek çareleri emzirmek(bu gidişle hepsinin göğsünden süt akmaya başlayacak:)) Onlar emzirdiğinde de zaten birkaç saat uyumaya direniyor, sonra halsiz kalıp uyursa uyuyor. Artık çekilir çile olmaktan çıktı anlayacağınız. Ne yapmamı, nasıl bir yöntem izlememi önerirsiniz? (Evim odasını ayırmaya falan müsait değil, hatta artık yatağını bile ayırmamız güç.)

Şimdiden çok teşekkürler alakanıza...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2010 Saat 16:28
Uykusu gelene kadar uyutmayın. Zaman ilerledikçe uyku süresi azalacak. İlerde hiç gündüz uykusu kalmayacak. İnatlaşırsanız, siz hırpalanırsınız.

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2010 Saat 16:35
hocam çok uykusu geliyor ve uykusuzluktan her türlü huzursuzluğu yapıyor, bizimkiler de o yüzden uyutmaya çalışıyorlar. annem dün gözlerini açamadığını, sersemlikten oraya buraya düştüğünü, ancak beni ememediği için saatlerce uykuya direndiğini söyledi. iki saatlik emmenin sonunda yorulup sızıp kalmış.zaten keşke uykusu gelmese de uyutmasalar, ama uykusuzluğu çok aşikar oluyor...

onu uykusu geldiğinde emmeden uyumaya nasıl alıştırabilirim?

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2010 Saat 17:13
Her dediğini yapmak zorunda değilsiniz, biraz ağlar alışır...

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2010 Saat 17:20
hocam bu birazın bir ölçüsü var mıdır? yani bizimkinin saatlerce ağlayacağına eminim. sallayarak falan uyutmayı denediğimde ağlamasından yılıp gene emziriyorum. böylece ağlatmak sonra davranış bozukluklarına yol açar diye de korkuyorum. inatlaşmak da istemiyorum. şu ferber yöntemi gibi aşamalı bir yol vardır belki diye düşünmüştüm. hoş ben onların da davranış bozukluklarına yol açacağından şüpheliyim ya...

Mesaj Tarihi: 21 Eki 2010 Saat 09:58
Mühim olan, sizin "kararlı" davranışınızdır... Çocukla zıtlaştı iseniz, sizin galip gelmeniz lazım. Yarı yolda pes edecekseniz, hiç o zıtlaşmaya girmeyin. Ağlama süresi hiç önemli değil.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat