Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

anne sütü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2635
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 00:43

Konu: anne sütü
Mesajı Yazan: milk
Konu: anne sütü
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2007 Saat 14:28
merhabalar hocam...

benim 7 aylık ikiz bebeklerim var kızım ek gıdalara başladıktan sonra zamanla anne sütünü almamaya başladı şimdi ise sadece geceleri çok aç olduğunda  ancak 30 - 40  cc kadar içiyor tabi hoşnutsuz bir şekilde.böyle giderse hiç almayacak ne yapabilirim ?bir de sabah kahvaltılarını pek sevmiyorlar kahvaltılarını bazen karışım bazen de tek tek vermeye çalışıyorum her ikisini de sevmiyorlar nasıl yedirebilirim ? ( kahvaltıda gün aşırı yumurta , pekmez , peynir bazen bebe büsküvisi bazen bebek ekmeği yumurta olduğunda peyniri azaltıyorum. birde anne sütü ekliyorum karışıma )sebze çorbasından başka artık tarhana yayla çorbası ekleyebilir miyim menüye ? peki sebze çprbasına mantar , lahana ekleyebilir miyim ?
 çok oldu ama ben kızımın meyve püresini anne sütüyle hazırlıyorum yanlış mı yapıyorum ?
çok teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2007 Saat 19:16
Merhaba...
Anne sütünün üstünlüğü tartışılmaz ama abartmamak gerek. Anne sütünü süt olarak da besinlerde kullanabilirsiniz ama besinlerin tatlarını değiştirmeyin. Bebk elmayı elma olarak öğrenmeli tadını. BAşlangıçta ek besine alıştırılırken anne sütü ile karıştırmak makul ama buna alışınca  azar azar sütü azaltıp bu defa da sadece meyve tadına alıştırmak gerek. Israr etmeden, bıktırmadan kararlı olarak besinlere alıştırmanız gerek. Bunun yolunu siz bulacaksınız. Ben bebekşlerin tepki ve huylarını bilmiyorum. Her bebek için özel çözümler geliştirilir aslıda. Bunu da en iyi annelr yapar. Yemediği şeyden sonra hemen anne sütü veya sevdiği bir şey vermeyin. Bir sonraki öğünü bekleyin. Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat