Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ek gida kademeleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26449
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 16:31


Konu: Ek gida kademeleri
Mesajı Yazan: vector
Konu: Ek gida kademeleri
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2010 Saat 14:09
Merhabalar,
Oglum birkac gün sonra alti ayini doldurmus olacak onun icin ben de ek gida meselesini arastirmaya baslamistim. Simdiye kadar anne sütüyle beslendi ve Kadir Bey sizin de dediginiz gibi gidebildigi yere kadar anne sütü vermek istiyorum.Yalniz eger sütüm yetmezse nasil davranmam gerektigi konusunda kafam karisti. Sorulan sorularin cogunu okumaya calistim bir yerde,
"Tek,tek ve azdan başlıyoruz. Önce süt, arkasından kahvaltı, yoğurt ve muhallebi, ondan sonra yoğurdun yanına, çorbalar ve en son evde pişen yemekler... Ayrıca pişmiş gıdalardan allerji olma ihtimali son derecede düşüktür... Tabii ek gıdalar 6 aydan sonra başlanıldığında zaten risk, minimal oluyor..."
demissiniz. Peki simdi mesela benim sütüm yetmezse ilk olarak süt vermeye mi baslamaliyim. Marketten alinan kutu sütlerden verebilir miyim, sulandirmam gerekli mi?  Ve ne kadar süre sonra bir diger asama olan yogurt ve muhallebiye gecmem gerekir? Yani bu kademelerin arasi ne kadar süre olmali?
Tesekkürler
Saygilarimla...



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2010 Saat 10:44
Artık sizin hiçbir mamaya ihtiyacınız yok. Kutu sütlerine rahatlıkla geçebilirsiniz. Sulandırmaya filanda gerek yok. Diğer aşamalara geçiş, çocuktan çocuğa değişiyor, hızlı veya yavaş geçiş, çocuğun uyumuna bağlı, biraz deneme-yanılma ile oluyor.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat