Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

astım(ilaçlar )

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26479
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 18:15

Konu: astım(ilaçlar )
Mesajı Yazan: rüzgar
Konu: astım(ilaçlar )
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2010 Saat 15:36
merhaba kadir bey,
sizin astım ve alerji konusundaki yorumlarınızın tamamı ışığında bir arkadaşım sormamı istedi.
5 yaşında bir çocuğu var ve çok sağlıklı yani sadece 2 kez antibiyotik kullandı bugüne değin bunun dışında doğru dürüst ateş düşürücü bile kullanmamıştır.sadece yılda birkaç kez o da özellikle sonbaharda nezle olup ardından 10-15 gün kadar öksürüyor,hatta bu zamanlarda genelde doktora bile gitmiyor,ancak 3-4 kez öksürüğü epey sıkıntılı oldğuğundan doğumundan beri takip eden doktoruna gitmiş ve doktoru her seferinde reaktif havayoul hipersensitivite teşhisi koyuyor antibiyotik vermiyor allergodil bricanly nac efervesan veriyor gerçi bunları da annesi birkaç kez belki kullanmıştır.Ancak ççcuk nezle olduğu zamanlar dışında öksürük hapşırık sair ataklar yaşamıyor.ancak doktoru ısrarla uzun süre sıngulair kullanmalısın yoksa büyüyünce astım olur.şimdi korursak astım olmaz bu ilaç hiç zaralı değil diyormuş.arkadaşım doktorun teşhisi hakkındaki yorumunuzu ve astım konusunda uzman doktorlara gitmesi gereken bir durum olup olmadığını sormak istiyor.çocuğunu astım yapan anne olmak fikri dehşete düşürüyor böyle bir tabloda siz ne düşünürsünüz ayrıca acaba astımın tipik çok belirgin bir belirtisi var mıdır acaba?arkadaşım size gelmek istiyor ama başka şehirde yaşıyor.tahammülünüz için binlerce teşekkür....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2010 Saat 11:09
Böyle bir şey yok.... Olsa idi bütün çocuklara yapılan aşılar gibi, bu ilaçlarda bütün çocuklara başlanırdı...Sırf ilaç satılsın, ilaç firmaları doktorlara "hediye"  versin diye böyle saçmalıklara göz yummak yanlıştır. Bu firmalar, 2006 Kurban Bayramında 300 doktoru, "Royal Caribbean" Firmasının Navigator of the Seas gemisi ile Karayiplerde, 1 hafta geziye götürdü idi... Anlaşılan hazırlıklar bu Kurban bayramına.. Bakalım bu sefer kimler götürülecek..Bu gezilerin parası sizlerin cebinden çıkıyor... Sakın bakanlıktan filan bir önlem beklemeyin, zira .......Censored  

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2010 Saat 11:15
Peki hocam bir şeyi daha açığa kavuşturmanızı istesem ortada bir sürü doktor var ve hep şunu söylüyorlar iyi tedavi edilmeyen öksürük iyi tedavi edilmeyen nezle çocuklarda şu hastalığı yapar böyle araz bırakır diye yani çocuğumuz öksürdüğünde kendi haline bırakırsak büyüklerimizin deyimiyle ciğerlerini parçalamış olmuyoruz değilmiConfused

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2010 Saat 11:31
Böyle bir şey yok... Eskiden mikroplar bilinmediğinden "Öksürük" hastalık olarak ele alınıyordu, ve kesilmesine uğraşılıyordu. Tabii öksürük "başarılı" bir şekilde kesildiğinde mikroplar ve ifrazatlar atılamayıp, akciğerlerde birikiyor ve daha kötü durumlara yol açıyordu.. Şimdi ise, öksürüğü, mikropları dışarı atmak için vücudun yaptığını biliyoruz. Yani öksürük bir savunma mekanizması. Siz öksürükle değil, öksürüğe sebep olan "ajan" ile uğraşın. Tabii, eğer bu ajan virüslerse, yapabilecek fazla bir şeyiniz yok, buhar, serum fiz., cold-mix ile süresinin geçmesini bekleyeceksiniz. Bu süre ateşli başlayan griplerde 12-15 gündür. Ateşsiz başlayan gripler ise, 1-1.5 ay kadar sürerler. Bunların allerji ile veya Astım ile bir ilgileri yoktur. Genellikle aileler "-Çocuk iyileşmedi-" diye doktorun başının etini yediklerinde doktor bunları anlatacağına veriyor ilacı, işi kısa kesiyor.

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2010 Saat 11:56
Hocam hipersensitivite ve reaktif havayolu astım emaresi midir ya da ön habercisimidir yoksa öksürük varken ciğerlerden hep hep böyle sesler mi duyulur...

Mesajı Yazan: zeynebin annesi
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2010 Saat 12:20
"Genellikle aileler "-Çocuk iyileşmedi-" diye doktorun başının etini yediklerinde doktor bunları anlatacağına veriyor ilacı, işi kısa kesiyor. "

bu yüzden önce biz annelerin bilinçli olması gerekiyor.daha evvel 2 ayrı doktorla a.b.muhabbetine girdiğimde "anneler benim çocuğum a.b.siz iyileşmiyor"diyorlar.biz de veriyoruz demişlerdi.tabii bu tarz dr.luğu sorgulamak lazım ama?!
o yüzden artık dr kapısından girdiğimde ben çocuğuma gereksiz a.b,ilaç kullanmak istemeyen bir anneyim demeyi düşünüyorum.:)
bu arada öyle oldu ki eşim benimle dr a gitmek istemiyor.doktorla tartışma riskimden dolayı..   

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2010 Saat 13:14
Hocam hipersensitivite ve reaktif havayolu astım emaresi midir ya da ön habercisimidir yoksa öksürük varken ciğerlerden hep hep böyle sesler mi duyulur...

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2010 Saat 18:06
Her iki durumdada nefes verirken, "ıslık çalar" sesi gelmesi lazım.. Öksürük herzaman olmayabilir.

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2010 Saat 11:20
Peki Hocam panik olmayalım diye sorsak,çünkü doktorlar panik olmuyoruz diye çok kızıyorlar.Bu astıma dönüşür dedikleri durumlar hangileri ya da ciğerlerinden astım olma ihtimal, yüksek sesler duyma hali nasıl oluyor,böyle bir ihtimal olan çocuklar gerçekten oluyormu yani astıma çevirir diyor ya doktorlar ve astıma çevirmesin diye ne yapmak gerekiyor.Saygılar hocam,çok dualar ediyoruz size allah kabul etsin inşallah...

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2010 Saat 11:57
Çocukların sadece %10-15'i hayatlarının bir safhasında Astım ile karşılaşırlar. Bizdeki gibi % 100'ü değil... Bir nezle, Astıma dönüşmez. Hatta hiçbir şey astıma dönüşmez, astım olunur. Bunu önlemek için ilaç kullanmak çok saçmadır. Astım krizlerini önlemek için kullanılan ( Zafirlukast ve Montelukast) ilaçlar, sadece kesin Astım tanısı konulmuş çocuklarda kullanılmalıdır.. Oda herkezde değil... Ventolin öksürük şurubu değildir, Astım ilacıdır. Astım ya vardır, ya yoktur... En fazla % 15 görülen bir hastalığı önleyeceğiz diye%100 'üne ilaç vermek, tam bizim doktorların kafa yapısına uygun bie davranıştır. Vakti ile her çocuğa her aşıdan sonra 1 aspirin veren "çok ilgili" doktorlar vardı... Yüz çocuktan 15inin Astımını  önleyeceğiz diye 85 çocuğa lüzumsuz ilacı verse verse bir tek bizim doktorlar verir..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat