Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

iki dakika eğitimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26532
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 09:07

Konu: iki dakika eğitimi
Mesajı Yazan: bertobat
Konu: iki dakika eğitimi
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 07:09
arkadaşlar izlediğim bir ebebeyn programından bir kaç nokta aktarmak istiyorum.
çocuk eğitiminde birinci aşama onların büyüdüğünün farkına varmaktan geçiyor........aşırı sevgi korumacılık tutumu çocuğun problemlerini çözmezken dahada arttırdığı gözlemlenmiş.
davranış problemlerini çözmek için yanlış davranış yapıldığı anda... bu şekil davranman yanlış.... şimdi odana gidiyoruz.....diyip sadece 2 dakika onu odada yanlız bırakıyoruz.... daha sonra onu içerden alırken... eğer bu yanlış durumu tekrarlarsan gene bu odada yanlız kalacaksın diyerek.ona doğru olan davranışı anlatıyoruz...........ve pes etmeden her yanlış davranış için çocuğunuz 2 ile 4 yaş arası 2 dakika uygulamasını yapıyoruz........... uygulama yapılırken korumacılık....sevgi gösterimi yapmamaya özen gösterirken.... gayet ciddi bir şekilde kuralı uygulamaya çalışmanız başarıya giden yoldur...

-------------
kinCi diiLim Ama Unutmam!..
şevkat qöSteriRim Ama ŞıMarTmaM.. !
Ciddiye aLıRıM ama KAPILMAM!..
DALGA GEÇERİM AMA KIRMAM..!
Huzur Veririm Ama Söz vermem!!

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 07:14
gece ayrı yatmama için uygulanan yöntem

araştırmacılar çocuğun ayrı yatması için bir çok yöntem geliştirmiş bunlardan biri........çocuk itiraz etsede onu yatağına yatırın yanağından öpün ve odadan çıkın...yatağından çıkıp her geldiğinde ilgi göstermeden ağlamasına aldırmadan onu yatağına geri yatırın.........hiç pes etmeyin.her defasında onu yatağına geri yatırın............bazen 15 sefer bazen 8 seferde sürebiliyormuş..............dikkat edilmesi gereken ona taviz vermeden kararlılığınızı göstermek..........ağlamasına en ufak bir ilgi başarıyı geriye atar..............

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 07:16
tuvalet eğitimi
tuvaletin içine renkli toplar yerleştirin ve hadi çişinle yada kakanla onları vur...hangi rengi vurdun diye sorun......çocuk oyun oynadığı için çok zevk alırken.......tuvaletede alışmış olacak

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 07:20
yemek seçme
yemeğini kendi yemesi ve yemeğini seçmemesi için oyun yöntemini kullanın...yiyeceği yemeği koklatın...snra yedirin......yediği her lokma için üzerindeki kıyafete çıkartma yapıştırın

-------------

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 11:59
paylaşımın için teşekkürler canımClap

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 12:00
Orjinalini yazan: bertobat bertobat Yazdı:

araştırmacılar çocuğun ayrı yatması için bir çok yöntem geliştirmiş bunlardan biri........çocuk itiraz etsede onu yatağına yatırın yanağından öpün ve odadan çıkın...yatağından çıkıp her geldiğinde ilgi göstermeden ağlamasına aldırmadan onu yatağına geri yatırın.........hiç pes etmeyin.her defasında onu yatağına geri yatırın............bazen 15 sefer bazen 8 seferde sürebiliyormuş..............dikkat edilmesi gereken ona taviz vermeden kararlılığınızı göstermek..........ağlamasına en ufak bir ilgi başarıyı geriye atar..............

bunu yapmayı istiyorum ama, yapamıyorum.bu sene yine beraber yatacağız, ama seneye emre nin odasını ayırıcam ve bunu denicem mutlaka...Embarrassed

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 12:40
Orjinalini yazan: emre emre Yazdı:

bunu yapmayı istiyorum ama, yapamıyorum.bu sene yine beraber yatacağız, ama seneye emre nin odasını ayırıcam ve bunu denicem mutlaka...Embarrassed
biz artık ayırmayı planlıyoruz.........ben biriyle eşim diğeri ile yatıyo..............hasret kaldım kocamaLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 12:48

tuvalet eğitimi
tuvaletin içine renkli toplar yerleştirin ve hadi çişinle yada kakanla onları vur...hangi rengi vurdun diye sorun......çocuk oyun oynadığı için çok zevk alırken.......tuvaletede alışmış olacak

LOLLOLLOLhepsi çok güzel bilgiler eline sağlık canımBig smileama şu tuvalet eğitimine bittimLOLLOLLOLLOLLOL
LOLLOLLOL

Mesajı Yazan: *sincap*
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 13:12
her lokma için ödül vermek biraz sakıncalı değilmi .. sonuçta kendi sağlığı için beslenmesi gerekiyor .. ödülle başlarsak sonra yaptığı her davranışı karşılık bekleyerek yapıyorlar..
ben tuvaleti oyuna çevirdim sonra bide onu unutturmak için uğraştım..
odadan ayırma için özgüven sorunu olan çocuklar çok zor ayrılıyor diye biliyorum yani çocuğun günlük yaşamında ters bişeyler varki gece güvende olmak istiyor..

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 13:18
oda sorunumuz yok :)
wc egitimi için acelemiz de yok

ama $u odaya iki dk birakma i$ini yapabilirim
ama odadan çikar gelir benimki
yataga mi koycam acabaShocked

-------------
">

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 13:47
Orjinalini yazan: MaRaL MaRaL Yazdı:

avatarın çok güzelmişLOLLOLLOLLOLLOL
canım izlediğim programda odaya bırakıp kapıyı örtüyolardı.....kadın kapının önünde iki dakika bekliyor sonra kapıyı açıp çocuğu alıyordu........ben bugün denedim denediğim anda inanılmaz işe yaradı..........ağlıyodu gereksiz yere.......odanda ağla ağlaman bitince alıcam dedim........ağladı ağladı iki dakika olunca açtım kapıyı aldım.....bir daha boş yere ağlarsan gene odana bırakıcam seni dedim şu saate kadar gereksiz ağlamadı.......

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 13:51
Orjinalini yazan: *sincap* *sincap* Yazdı:

her lokma için ödül vermek biraz sakıncalı değilmi .. sonuçta kendi sağlığı için beslenmesi gerekiyor .. ödülle başlarsak sonra yaptığı her davranışı karşılık bekleyerek yapıyorlar..
odadan ayırma için özgüven sorunu olan çocuklar çok zor ayrılıyor diye biliyorum yani çocuğun günlük yaşamında ters bişeyler varki gece güvende olmak istiyor..
bunu açıkçası bende bilmiyorum sadece izlediklerimi paylaştım.........ama ebebeynlere yönelik uzmanlar tarafından hazırlanmış bir kanal sakıncalı olsa yayınlamazlar önermezlerde gibime geliyor

2 ila 3 yaşındaki çocuk sağlığı için beslenmesi gerektiğini biliyorsa şayet öp benim için yavrunu annesiStar

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 13:56

Orjinalini yazan: MaRaL MaRaL Yazdı:

avatarın çok güzelmişLOLLOLLOLLOLLOL
canım izlediğim programda odaya bırakıp kapıyı örtüyolardı.....kadın kapının önünde iki dakika bekliyor sonra kapıyı açıp çocuğu alıyordu........ben bugün denedim denediğim anda inanılmaz işe yaradı..........ağlıyodu gereksiz yere.......odanda ağla ağlaman bitince alıcam dedim........ağladı ağladı iki dakika olunca açtım kapıyı aldım.....bir daha boş yere ağlarsan gene odana bırakıcam seni dedim şu saate kadar gereksiz ağlamadı.......

mersii canimm Big smile

ya tamam da benim kiz odanin kapisini açabilio
koyarsam açar kapiyi
ama deniycemm

bide benimki kustumu arksini dönüp odasina gidio , kapiyi da kapadio , sanki çok buyuk çocuk gibi kusuyo bana , mutfakdaysakda salona gelior , o ortami terkedio yani kuserse
Tongue
buda yeni modamiz LOL

-------------
">

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 13:58
ay sagliig için beslenmesi gerekdigini buyukler bile bilmeyebilio LOL

-------------
">

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 14:15
bende gelişim ve öğrenme psikolojisine yeni çalışıp bitirmiş biri olarak bu konudaki görüşlerimi söylemek isterim Big smile
ara verme yöntemi orijinal adı time out, cezaya alternatif karşılık biçimlerinden biri..yani biz çocuğa ceza verecekseık yani davranışı hoşumuza gitmediyse önce görmezden geliriz baktık işe yaramadı ara vermeyi kullanırız..çocuğu mümkünse boş bir odaya(içinde ilgisini çekecek şeylerin olmadığı) kapatırız 2-3 dak bazen biraz daha fazla ve yaptığı davranış hakkında düşünmesini sağlarız..

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 14:21
yemek mevzuuna gelince..
sürekli pekiştirme yeni öğrenilecek davranışlarda başta her doğru davranışa çocuğun hoşuna gidecek pekiştireç(ödül vs) verilir..ama bi zaman sonra bu çocukta ödüle karşı alışkanlık sağlayacağı için davranış (yani yeme davranışı) sönmeye başlar..
bu yüzden biz önce sürekli, sonra aralıklı yada  pekiştirmemiz lazım ki davranış kalıcı olsun..
oranlı pekiştirmede şöyle, her lokmada değilde, 2-3 ya da 3-4 lokmada ya da belirsiz sayıda lokmada ödül vermektir..
birde simgesen ödülle pekiştirme var oda çok iyi

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 15:03

Orjinalini yazan: *sincap* *sincap* Yazdı:

bunu açıkçası bende bilmiyorum sadece izlediklerimi paylaştım.........ama ebebeynlere yönelik uzmanlar tarafından hazırlanmış bir kanal sakıncalı olsa yayınlamazlar önermezlerde gibime geliyor

2 ila 3 yaşındaki çocuk sağlığı için beslenmesi gerektiğini biliyorsa şayet öp benim için yavrunu annesiStar

canım çocuklarımızı deneme tahtasına çeviriyorlar..
ben bi kitap okumuştum hangi tarihte netür eğitim var hepsini anatmış
mesela 60lar 70ler 80ler vs
hiç biri birbirini tutmuyor
o yüzden en güzeli kendi çocuğumuzu iyi gözlemlemek
çocuklarımızı eğitim zaisi yapmayalım  LOL

beslenme konusunda evet kızıma yaşının anlayacağı derecede büyümesi ve kemiklerinin gelişmesi için yemeklerini güzel yemesi gerektiğini anlattım ve anladıBig smile

-------------

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 15:04
paylaşımınız için teşekkürler arkadaşlar valla çok işime yarayacak inşallahClapClapClap

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 15:08
Orjinalini yazan: nurdan nurdan Yazdı:

yemek mevzuuna gelince..
sürekli pekiştirme yeni öğrenilecek davranışlarda başta her doğru davranışa çocuğun hoşuna gidecek pekiştireç(ödül vs) verilir..ama bi zaman sonra bu çocukta ödüle karşı alışkanlık sağlayacağı için davranış (yani yeme davranışı) sönmeye başlar..
bu yüzden biz önce sürekli, sonra aralıklı yada  pekiştirmemiz lazım ki davranış kalıcı olsun..
oranlı pekiştirmede şöyle, her lokmada değilde, 2-3 ya da 3-4 lokmada ya da belirsiz sayıda lokmada ödül vermektir..
birde simgesen ödülle pekiştirme var oda çok iyi

ClapClap

bende bir yazıda çocukları çok fazla ödülendirmenin ( aferin budalası) olmasının ilerki yaşamında eğer aferini alamazsa depresyona düşmesine sebep olduğunu okumuştum..
yani herşeyi dozunda vermek gerekiyor Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 16:28
aman maşallah....LOLLOL....pek eğitisel olmuş...LOLLOLLOL.....bende psikoloji okumuş biri olarak cevaplayam

öncelikle ödül kavramı çocuğun yaşına göre ayarlanmalı...............davranışçı psikologlar iyi davranışın temelinde ödülün olduğunu savunurken..........daha sonra ödül sönmeli yerini normal davranışa bırakmalı der.......yani pekiştireç anlamlı mantıklı kullanılmalı der.....Smile......

-------------

Mesajı Yazan: heryilmaz
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 17:05
bende kızıma 2 dk yalnız bırakma değilde
2 dk sabit durma cazesı veriyoruz
yanlış birşey yaptığında ya da şımarıklığı yüzünden ağlarsa
tekli koltuğa arkasını bize çevirtip oturtuyorum bu bile zor geliyor.

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 18:27
tuvalet oyunu güzelmiş yakınlarıma tavsiye edeceğim ama yemek yemede yapılan çıkartmalar bence ödül olsun diye değil bir tür eğlence amaçlı yapılmış çıkartma yapıştırmak ödül değildir ki
kızımla biz bunları çoktan aştık ama oğluma mutlaka deniycem emeğine sağlık

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesajı Yazan: şefo
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 20:07
paylaşımlar güzel bende zümrayı odasına bıraktım bigün sen çekmeceleri boşalt kıyafet deniyo ceza değil ödül oldu ona

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2010 Saat 20:28
Orjinalini yazan: şefo şefo Yazdı:

paylaşımlar güzel bende zümrayı odasına bıraktım bigün sen çekmeceleri boşalt kıyafet deniyo ceza değil ödül oldu ona

kiz karanlik yapsaydin bari odasini :))

-------------
">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat