Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ACD3 saklama koşulunda hata

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26555
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 18:16

Konu: ACD3 saklama koşulunda hata
Mesajı Yazan: hbo_ipek
Konu: ACD3 saklama koşulunda hata
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2010 Saat 12:44
Merhaba Hocam,

ACD3 vitamininin açıldıktan sonra buzdolabında saklanması gerektiğini ilaçların prospektüslerini eksiksiz okuyan, her türlü saklama koşuluna özen gösteren ben, nasıl olduysa atlamışım. O sıcak havalarda bile dışarıda durdu, aylardır buzdolabında saklamadan kullanıyorum. Hatta bazen bulanıklık oluşuyordu, bazen öyle kullandım, bazen atıp yenisini aldım. Böyle bir hatayı nasıl yaptım bilemiyorum TongueKızım 18 aylık. Şimdiye kadar olan kullanımdan bir zarar görmüş müdür, ya da hiç bir yararı olmamış mıdır sizce?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2010 Saat 12:49
Merak etmeyin, dışarda kalınca "zehir" oluşmuyor, sadece etkisi azalıyor.. Burda mühim olan, D ve A vitaminleridir, onlarda dışarda kalma ile bozulmaz. Sadece C vitamini eksik kalmıştır, çok önemli değil.

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2010 Saat 13:16
Sağolun hocam, içimi rahatlattınız. Ben de bu ikisinin eksik kalabileceginden korkmuştum. C vitaminini almıştır zaten günlük tüketimden.
Peki hocam, daha ne kadar kullanmamız gerekiyor bu vitamini? Multivitamin içmediği için kullanamıyorum.

Mesaj Tarihi: 02 Kas 2010 Saat 11:05
Cevabınız için teşekkürler. Ancak d vitamini olduğu için ve  kış ayına girdiğimiz için sormak istedim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat