Ev işi yapan babalar
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Ve babalar
Forum Tanımlaması: (Babalar hakkındaki yazılarımız ya da babaların yazdıkları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26725
Tarih: 07 Tem 2025 Saat 08:48
Konu: Ev işi yapan babalar
Mesajı Yazan: peperutka
Konu: Ev işi yapan babalar
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 19:18
İngiltere’de Çalışan Aileler Kurumu tarafından üniversitelere yaptırılan ve Lancaster Üniversitesi’nin yıl boyunca 1100 baba ile görüşerek gerçekleştirdiği araştırma sonucunda, ev işlerine yardım eden, çocukları ile daha fazla zaman geçiren ve eşleri çalışan babaların sayısının günümüzde arttığı ve daha mutlu oldukları görüldü.
Görüşülen babalardan yüzde 82’si aile hayatlarına daha uzun zaman ayırmak istediğini dile getirirken, okul çağında çocuğu olan babaların yüzde 43’ü, 5 yaş altında çocuğu olan babaların ise yüzde 21’i çocuklarının bakımı ile birebir ilgilendiklerini söylediler.
Araştırmayı yürüten uzmanlardan Dr. Caroline Gatrell, artık aile yapısının değiştiğini, babaların da çocukları ile zaman geçirmeyi ve daha yakın ilişkiler kurmayı istediklerini dile getirdi.
AA
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: bertobat
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 19:40
Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 20:24
bak bu iyiydi işte
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 20:36
benim kocam yapar bunu ben kidemlilere ispatli gösterdim sonracigima bugun alisverisi yaptim ben giderken elinde bez supurge hem siliyor hem süpuruyordu bayiliyom ona ben    
-------------
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 23:33
e maşallah yasemin kocana benimki ev işi yapmaz ama tost yapar    ben hiç tost yapmam  
bide tuğşatı sallar ben kolay kolay sallamam    çöpleri hep kocacım atar ben kaç senelik evliyim daha çöp atmadım  evde eşya yerini depiştirme olsa yardımı olur ama öyle ev süpüreyim işi olmaz ben kadınmıyım der ha bide ütü yapar sağolsun   oda çok nadir ama ben yapamadığım zaman    tuğşatta sağolsun babasından hiç ayrılmaz yoksa burda nasıl dururum ben   
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 23:35
benim kocamda çok iş yapar yasemininkinden geri kalmaz süpürür, mutfağı toplar, makinayı çalıştırır, ütü yapar ha bi yer silme işini bilmez onuda alıştırmamışım e hanımlar pc başında olunca napsın bizim kocalar
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 23:39
kocaman bi masallah diyelim enistelere
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 23:55
sağolsun benim eşim de çok yardım eder bana.
|
Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2010 Saat 00:26
benim ki çocuklara bakiyo vakdi olursa hepsi bu $imdilik
------------- ">
http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2010 Saat 02:03
ev işi yapmaz ama kızıma çok bakar.ben sabah yatarım o kızıyla ilgilenmek için kalkar ben öğlene kadar yatarım yer değiştirilecek ne varsa o yapar tamir işlerine bayılır çöpleri çoğunlukla o atar,daha ne olsun
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2010 Saat 11:24
ben buraya heççç yazmayım yoksam kociş nazar alır   sonram ne yaparım ben 
------------- ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2010 Saat 12:08
benımkıde cam sıler süpürür ütüden anlamaz 
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2010 Saat 14:33
çop atmak sayiliomuki :) valla ben 5 kat çop indirememm kusura bakmasin
çopu atar ( $i$e çopu; bez çopu diger çop olmak uzere 3 çe$it çop var , yakinda tirlatcak çop atmakdan :) ) ali$veri$i yukariya çikariyo bide
------------- ">
http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: Lilav
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2010 Saat 17:35
cocuklara bakar,
evi makine yapar arada
yeter bunada sükür 
------------- Cagimizin altin kalbini ariyoruz,Nerde cagimizin alti kalbi???
|
Mesajı Yazan: heryilmaz
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2010 Saat 18:16
Mesajı Yazan: oĞuZuMM
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 08:50
ne çocuk ne ev...hiçbişi yapmaz benimki.ancak ligtvnin karşısına geçer ayaklarını uzatır futbol seyreder...haklı ama sürekli çalışıyor...ben de sürekli evdeyimm nasılsa hiç bir işim yok  
|
Mesajı Yazan: şefo
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 11:07
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 11:23
benim eşim de en çok mutfağı sever, çöpleri hep o atar bulaşık makinesindeki temizleri yerleştirir  bulaşıkları tekrar içine koyar, mutfağı toparlar, tezgahı siler eline versem ev süpürmeyi de çok ister ama ben ona güvenemiyom köşeleri çekmiyo çok işim olursa yada hasta olursam çeker ama kızımı oyalamak ister ama kızım anneci olduğu için onun yanında pek durmaz, kaçar evin içinin tertemiz olmasını ister, ortalığı toplar hep yani eşim silmek ve yemek yapmak harici her şeyi yaparrrrr ee daha ne olsun
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 16:11
Kevser-Şevval Yazdı:
benim eşim de en çok mutfağı sever, çöpleri hep o atar bulaşık makinesindeki temizleri yerleştirir  bulaşıkları tekrar içine koyar, mutfağı toparlar, tezgahı siler eline versem ev süpürmeyi de çok ister ama ben ona güvenemiyom köşeleri çekmiyo çok işim olursa yada hasta olursam çeker ama kızımı oyalamak ister ama kızım anneci olduğu için onun yanında pek durmaz, kaçar evin içinin tertemiz olmasını ister, ortalığı toplar hep yani eşim silmek ve yemek yapmak harici her şeyi yaparrrrr ee daha ne olsun
|
kız daha ne olsun öpe öpe sulandı ortalık yeter       evde yapacak iş kalmamış ki sen de anca otur         yıkmışsın herife ohhh keyif sende otur pc başına benle yazış telle konuş yine benle       
-------------
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 16:13
Bende kıslandım valla
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 16:15
benim esim su an merdiven siliyor
-------------
|
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 16:38
Oooo yasemin
Söyleme kız nazar değdircen adama
------------- DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 16:41
Benim eşimde çok yardımcı olur sağolsun..
Bizde de çöpler onun..
Asla yapmam dediği şeyler var cam silmek,ev süpürmek gibi..
Ama ben biliyorum ki hasta oluyum herşeyi yapar(cam silmak hariç)
İkimizde çalışırken çok yardımcı olurdu bana herişi beraber yapardık ama..Şuan evde olduğum için ona gerek kalmıyorrr
------------- DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 22:34
Ayşegül Yazdı:
Kevser-Şevval Yazdı:
|
kız daha ne olsun öpe öpe sulandı ortalık yeter       evde yapacak iş kalmamış ki sen de anca otur         yıkmışsın herife ohhh keyif sende otur pc başına benle yazış telle konuş yine benle       
|
valla pek bi öpmüşüm dimi ne utanmazııımmmmm    maşallah diyim nazar değmesin. her işi yapar ama ben pc başındayken ve telle konuşurken aslaaaa resmen kıskanıyo o zamanlarda, hiç bişey yapmaz
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 22:35
DEVRİMKUZEY Yazdı:
Bizde de çöpler onun..
İkimizde çalışırken çok yardımcı olurdu bana herişi beraber yapardık ama..Şuan evde olduğum için ona gerek kalmıyorrr  |
Benim eşim de hiç cam silmemişti, ramazandan sonra ben camları silerken çok kasıldı karnım, uzanamadığımı görünce dış cepheleri sildi
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 23:51
Kevser-Şevval Yazdı:
Ayşegül Yazdı:
Kevser-Şevval Yazdı:
|
|
valla pek bi öpmüşüm dimi ne utanmazııımmmmm    maşallah diyim nazar değmesin. her işi yapar ama ben pc başındayken ve telle konuşurken aslaaaa resmen kıskanıyo o zamanlarda, hiç bişey yapmaz
|
Oda güzel bacım   pc yi kıskanıyo ha  sende iş varken pc ye yaklaşma kocan işleri bitrince otur o zaman daha iyi iş biter sende kaygısız oturursunnnnnn      
-------------
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 23:54
Kevser-Şevval Yazdı:
DEVRİMKUZEY Yazdı:
Bizde de çöpler onun..
İkimizde çalışırken çok yardımcı olurdu bana herişi beraber yapardık ama..Şuan evde olduğum için ona gerek kalmıyorrr  |
Benim eşim de hiç cam silmemişti, ramazandan sonra ben camları silerken çok kasıldı karnım, uzanamadığımı görünce dış cepheleri sildi
 |
sen işin yolunu bulmuşsun kevserim   benim eşim asla silmez ama tuğşata saatlerce bakar sallar uyutur bana da o yetiyo zate pc mutfakta iki bulaşık diziyorum makinaya iki foruma yazıyorum çaktırmadan      tuğşatı çişe tutar ohhh bendeki rahatlık yok başka yerde bende yavaş yavaş sakin sakin yaparım işlerimi zaten beni biliyosun ben öyle kolay kolay beğenmem kendim yapacam illa     yapsada arkasından geçerim tekrar o zamanda çok yorulurum tuğşata bakmasıbeni mutlu ediyo    
-------------
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 23:59
bacım sen de bulmuşsun işin yolunu da çaktırmıyoon kocaya  ayyy bu erkekler ne kadar saf bacım , ben erkek olsam höt höt bişey olurdum herhalde Allah onları başımızdan eksik etmesin 
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2010 Saat 00:02
Kevser-Şevval Yazdı:
bacım sen de bulmuşsun işin yolunu da çaktırmıyoon kocaya  ayyy bu erkekler ne kadar saf bacım , ben erkek olsam höt höt bişey olurdum herhalde Allah onları başımızdan eksik etmesin 
|
valla öyleler bacım aminnnnnnnn Allah başımızdan eksik etmesinnnnnn valla sorma bacım bende işin yolunu buldum       
-------------
|
Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2010 Saat 05:04
benim eşim evlendiğimizde çok ama çok dağınık biriydi
söyleye söyleye anca kıvama geldi dağıtmasın iş yapmasada olur diyorum ben
ama çöpleri döker
bilali wc tutar onunla ilgilenir
ağır kaldırılacaklar varsa yardım eder halı yıkıyorsam yardım eder
ben doğum yaptığımda çok iş yapmıştı hakkını yiyemem banyo duvarlarını bile silmişti
benim işim varsa alır çocuğu çıkarır gezdirir
yazın yıkar giydirir 
kayunun babası kadar olmasada bilale baksın gerisini ben halletmeye çalışırım
------------- KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2010 Saat 14:52
yasemin Yazdı:
benim esim su an merdiven siliyor
| iste merdivende cekemedim ama böyle cektim olaki yok artik diyen olur diyeeeeeeeee     devamli yapar evimide süpurur bunun resimlerini kidemliler görmustu .............................................................. ............................................................. ............................................................ .............................................................. ......................................................... ..................................................... .................................................... ................................................. ................................................. ............................................... ....................................... ....................................... ..................................... ................................... ........................ .......................... ..................
-------------
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2010 Saat 15:07
DEVRİMKUZEY Yazdı:
Oooo yasemin
Söyleme kız nazar değdircen adama  | ne diyorsun ögretebilmismiyim    o yaparken dun bende forumdaydim   
-------------
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2010 Saat 15:11
ohhh sen işin yolunu bulmuşsun bacım adam iş yapsın yasemin forumda cirit atsın ohhhhhhhh      bide resmini eklemiş adamcağızın     
-------------
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2010 Saat 15:14
masalah de dilini isir    ben merdinvende cekecekdim ama olmadi kizdi bunuda camdan cektim      yapar benimki yalan yok ya ha simdik camlari silmis ben evde yokken     önce dun merdiveni supurdu el upurgesi oyle diyem onunla sonra merdineve makine acdi makine ile de supurdu camalr mamlar hep silmis dun mis gibi su an merdivenelrrrrrrr   kapilarimizdaaaaaaaa  
-------------
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2010 Saat 15:19
yasemin Yazdı:
masalah de dilini isir    ben merdinvende cekecekdim ama olmadi kizdi bunuda camdan cektim      yapar benimki yalan yok ya ha simdik camlari silmis ben evde yokken     önce dun merdiveni supurdu el upurgesi oyle diyem onunla sonra merdineve makine acdi makine ile de supurdu camalr mamlar hep silmis dun mis gibi su an merdivenelrrrrrrr   kapilarimizdaaaaaaaa  
|
ohhhh maşallah o zaman enişteye bacım daha ne denirki senin yapacağın işleri yapmış bizde bayram temizliği diye öldük yorgunluktan      evde temiz kapıda sende forumu temizleeeee yok öyle boş oturmakkkkk     
-------------
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2010 Saat 15:21
Ayşegül Yazdı:
yasemin Yazdı:
|
ohhhh maşallah o zaman enişteye bacım daha ne denirki senin yapacağın işleri yapmış bizde bayram temizliği diye öldük yorgunluktan      evde temiz kapıda sende forumu temizleeeee yok öyle boş oturmakkkkk     
|
dun ben yaptim hakkimi yemen kocama yardim ediyom ben siz görminiz               
-------------
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2010 Saat 15:27
yasemin Yazdı:
Ayşegül Yazdı:
yasemin Yazdı:
|
|
dun ben yaptim hakkimi yemen kocama yardim ediyom ben siz görminiz               
|
kendinide resimle dicem ama yapma bacım ben korktum      hadi bakalım öyle olsun
-------------
|
|