Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ferber yöntemi hakkında ki düşünceleriniz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26793
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 16:57

Konu: Ferber yöntemi hakkında ki düşünceleriniz
Mesajı Yazan: ilal
Konu: Ferber yöntemi hakkında ki düşünceleriniz
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 00:15
Az önce Kadir Beye sorulmuş bir soru üzerine buradayım.
Biliyorsunuz Ferber yöntemi ile bebeği kendi kendine uyumaya alıştırmak...
Ben bu yönteme hiç sıcak bakmıyorum.' 2 dakikadan fazla süren ağlamalarda bebekle sağlıklı güven bağının zedelendiğine inanıyorum.Fakat internette bir çok kaynakta bu yöntemden bahsedilmekte,uygulayan aileler deneyimlerini paylaşmakta,özellikle de çalışan annelere alternatif bir yöntem olarak sunulmakta.Ne derece de sağlıklı bir yöntem beraber fikir alışverişi ile buraya ulaşan annelere,yeni annelere,anne adaylarına ışık tutalım...
Yöntemi uygulayıp sonuç alan arkadaşlarda deneyimlerini ve şuanki durumu yazarlarsa çok daha iyi olur...

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 00:47

Birinci gün
Yanına giderek bebeği rahatlatmadan önce beş dakika ağlamasına izin verin. Bir sonraki seferde 10 dakika ve daha sonra 15 dakika bekletin. Bebek 15 dakikadan sonra halen ağlamaya devam ediyorsa, gecenin geri kalan kısmında bebek uykuya dalana kadar, rahatlatmak için yanına gitmeden önce 15 dakikalık bekleme süresini uygulamaya devam edin.

İkinci gün
Yanına gitmeden önce bebeğin 10 dakika ağlamasına izin verin. Daha sonraki seferde bebeğin yanına gitmeden önce 15 ve sonra da 20 dakika bekleyin. Bebek uykuya dalana kadar sakinleştirmek için yanına gitmeden önce 20 dakika beklemeye devam edin.

Üçüncü gün
Yanına gitmeden önce bebeğin 15 dakika ağlamasına izin verin. Daha sonraki seferde bebeğin yanına gitmeden önce 20 ve sonra da 25 dakika bekleyin. Bebek uykuya dalana kadar sakinleştirmek için yanına gitmeden önce 25 dakika beklemeye devam edin.

Üçüncü günün sonunda çocukların çoğu kendi kendine uykuya dalmayı başaracak ve bir haftanın sonunda ise bu yönteme mutlaka cevap vereceklerdir. Aksi halde çocuk doktorunuzla durumu görüşün.

evet açıklama bu şekilde ama her şey bu yazılanlarda ki kadar kolay olmuyor.uygulamaya geçince

asla bu kadar basit değil.
ve bende kesinlikle bu yöntemin
anne-bebek arasındaki güven ilişkisinin zedeleneceğine inananlardanım.
ben dayanamam  bebeğimin böyle ağlayıp durmasına.

Mesajı Yazan: PinarTN
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 07:53
ben zamanında denemiştim ve çok pişman olmuştum
kızım o kadar üzülmüştü ki odaya girdiğimde yatakta oturmuş yastığa sarılmış katıla katıla ağlıyordu
sonrasında yanından ayrılmadığım halde tüm gece hıçkırdı

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: bertobat
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 08:26
bencebu yöntem uygulana bilir......ama bebeklikten çıkması lazım örneğin 2 ile 3yaş arası uygun gibi geldi bana.........bebeğe biraz ağır gelir.............bu yöntem

-------------
kinCi diiLim Ama Unutmam!..
şevkat qöSteriRim Ama ŞıMarTmaM.. !
Ciddiye aLıRıM ama KAPILMAM!..
DALGA GEÇERİM AMA KIRMAM..!
Huzur Veririm Ama Söz vermem!!

Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 10:10
ben bu yöntemi deneyenlerdenim çünkü kızım sallanmıyor yanına yatınca uyumuyordu. hiç bir alternatif bulamadık. ve artık denedik 2 gün zor oldu 15 dakika dişimi sıktım tam uyuyacağı anda kucağıma aldım öptüm kokladım geri yatırdım. hemen uyudu sonrasında. tabi o dönemler aynı odada kalıyoduk o bizim yanımızda yatmak istiyordu. şimdi odasını ayırdık. hiç olmusuz bi tepki vermedi çünkü kendi yatmaya uyuyama alışmıştı önceden.
büyük bir vicdansılık gibi geliyor olabilir bir çoğunuza ama uyku problemi olan çocuklar uyku saatinde her koşulda ağlıyolar zaten. ve en mantığa yatanı bu yöntem hergün 2-3 dakika ağlatmaktansa; 2-3 gün yarım saat bile ağlatmak ve sonrasında son vermek daha mantıklı geldi bana

-------------
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 11:04
Ben de kendi kendilerine uyumalarını istiyorum ama uyumuyorlar. öğlen uykumuz zaten savaştan farksız, istediğin kadar iltifat et Eymen savaşa çeviriyor. Gece uykusu ise çok uykusu varsa direnmiyor fazla, ama uyku vakti gelmiş ama uykusu fazla gelmemişse vay halime, ya da uykudan başka birşeyler istiyorsa...Confused

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 11:43
Ben bu yönteme asla inanmayanlardanım. Belki başarılı olan anneler olmuştur ama 1- güven duygusunu zedeler diye düşünüyorum. Ağladığında ve 2-odasında ağladığında orayı belki de hep ağladığı yer olarak görecek sonraları. 3-Bilinç altında uyku ile ağlamayı pekiştirecek. 4-Travma gibi bişey bence kızlar. Siz duymayayım diye bir de oda kapısını kapatacaksınız bence çok sakıncalı....

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 11:55
banada mantıklı gelmiyor. yani çocuk bas bas ağlayacak ve bakmayacaksınız.  nasıl bi eğitimbu. hem çocuğu bu halde odada yalnız bırakıyoruz kaza ihtimalini göz ardı edemeyiz dimi. ağlaması susunca uyudumu sanıcaz. ya yatağından düştüyse?????????????

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 11:56
benim bu şekilde çocuğumu ağlamaya terketmeyi içim kaldırmazCry

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 12:05
Orjinalini yazan: TÜBAY TÜBAY Yazdı:

banada mantıklı gelmiyor. yani çocuk bas bas ağlayacak ve bakmayacaksınız.  nasıl bi eğitimbu. hem çocuğu bu halde odada yalnız bırakıyoruz kaza ihtimalini göz ardı edemeyiz dimi. ağlaması susunca uyudumu sanıcaz. ya yatağından düştüyse?????????????
bu metod her çocuk için geçerli değil zaten özell,kle beşikten atlama yada hareketli bebekler için uygun değil diyor uzmanlar...
bunun haricinde çocuğun odasından yada yanından çıkmak demek onu haline terkedeceksin demek değil kesinlikle. ben kapı deliğinde nöbet tutmuştum ve korkmasın yalnızlık hissine kapılmasın diye kapıyı tam kapamamıştım. doktorun da önerdiği buydu.
ve bu yöntem her çeocuk için uygulanası bi metod değil sadece uyku problemi olan ve her gece uykuya yatmadan önce ağlayan çocuklar için geçerli yoksa durduk yere saat 12 ye kadar sakin sakin dursa bende illa uyutayım diye zorlamazdım
bence her çözümün avantajıda dezavantajıda var. sadece önemli olan uygun metodu bulabilmek...

-------------
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız

Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 13:04

Ege doğduğundan beri uyumayan bir bebekti. Uykuyu oldum olası sevmedi. Sevmezse sevmesin uyumuazsa uyumasın. Eninde sonunda uykusu gelecek. Ben yavrumu dakikalarca ağlatarak, birde duymamazlıktan gelerek çaresiz bırakmam. Ege 3 yaşına kadar yanımda uyudu. O istediği zaman yattık uyuduk. Ben kesinlikle karşıyım bu yönteme. 

Bir anne ve bebeğin beraber koyun koyuna uyuması kadar güzel birşey olabilirmi sizce Smile 

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 13:08
ben kizim 4 aylikke, uyguladim ba$ardik

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 13:10
gece besliodum ama ferberde yok gece beslemesi

-------------
">

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 13:11
arkadaşlar bunlar amerikanvaari yöntemler bize uymaz, bizim içimize sığmaz...
onlarda zaten genellikle rahat bir yetiştirme usulu var,çoğu çocuk ağlaada zırlasada kucaklarına almıyorlar kendi kendine oynatmaya, uyutmaya alıştırmışlar.. oto koltuğu durumuda öyle.. çocuk kuzu kuzu oturuyor.. benim kızımsa tepiniyorConfused
ayrıca bu yöntemle ilgili belki olsa olsa 3-4 yaşlarında uygulanabilir.. zaten 0-1 yaş güven dönemi..
bu dönemde uygulanması zaten doğru değil...

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 13:14
...

-------------
">

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 13:14
Kızımı küçükken ayakta sallayarak uyutuyordum, 14 aylık olduğunda sallanmak istemedi ve kendi gidip yatağına yatıyordu uykusu gelince Approve
belki bu yönteme hiç ihtiyaç duymadığım içindir bilmiyorum ama bana da mantıklı gelmiyor, bağırta bağırta uykuya alıştırmak Thumbs Down ileride onun psikolojisini etkileyecek bir durum olabilir bence... mesela yalnızlıktan korkmak, annesiz kalacağını düşünmek gibi...

Mesajı Yazan: yunahu
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 13:26
bu yöntem türk çocuklarına ve annelerine göre değil bence LOLLOL

her çocukta uygulanmaz bu yöntem bazı çocuklarda gerek bile kalmaz uygulamaya, benim oğlum emerken bi uyurdu 3 saat uyanmazdı emmeyi bırakıncada uykusu geldimi uyur nerde olsa uyur, kızım ise zorla uyuturum 15dk. hoop ayakta.
şimdi ben bu yöntemi uygulamış olsaydım başta oğlumda çok başarılı olurdum bu yöntem işe yarıyor derdim, kızımda uygulasam ne biçim bi yöntem derdim herhalde.
zaten bazı arkadaşlarda demiş 2-3 yaşında uygulanacak bi yöntem anca ben şimdi 9 aylık kızımı nasıl 20-25 dk. ağlamasına Cry göz yumayım
valla anneliğimi sorgularım herhaldeAngry

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 13:30
evet canım her çocuğun yapısı bir değil....bende çevremde bakıyorum fıtratı ağır sakin çocuklar davulda çalınsa kendi kendilerine uyuyabiliyorlar...hareketli çocuklarsa ister salla, ister ağlat, uyuyacağı varsa uyuyor.... işte her çocuk bir olmuyor..
benimkide şimdi emerek gece gündüz düzenli uyuyor bakalım memeden kesince ne olacak.....

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 13:32
Orjinalini yazan: Bilge Yarar Bilge Yarar Yazdı:

Orjinalini yazan: TÜBAY TÜBAY Yazdı:

bu metod her çocuk için geçerli değil zaten özell,kle beşikten atlama yada hareketli bebekler için uygun değil diyor uzmanlar...
bunun haricinde çocuğun odasından yada yanından çıkmak demek onu haline terkedeceksin demek değil kesinlikle. ben kapı deliğinde nöbet tutmuştum ve korkmasın yalnızlık hissine kapılmasın diye kapıyı tam kapamamıştım. doktorun da önerdiği buydu.
ve bu yöntem her çeocuk için uygulanası bi metod değil sadece uyku problemi olan ve her gece uykuya yatmadan önce ağlayan çocuklar için geçerli yoksa durduk yere saat 12 ye kadar sakin sakin dursa bende illa uyutayım diye zorlamazdım
bence her çözümün avantajıda dezavantajıda var. sadece önemli olan uygun metodu bulabilmek...

bacım sanki sana karşıt bişey yazmışım gibi oldu böyle. ben sadece kendi fikrimi beyan ettim. sen benim msjı alıntı yapınca yanlış anlşaşılmasınLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 13:50
Bilgecim..Diğer anneler fikirlerini belirten duygularınıda ifade etmesi seni incitmesin...Bu konu hakikaten ince uçlara sahip bir konu...Yöntemi denemiş ve sonuç almış biri olarak, bize konuyla ilgili en önemli ışığı sen tutabilirsin...

Kaç aylıktı bebeğin ferberi uygulamaya başladığında,kaç gün sürdü.hala kendi mi uyuyor...Ve bizim endişe duyduğumuz konularda bebeğinde gözlemlediklerin nelerdir...
mesela bu yöntemi uygulayan birde Burcu vardı benim bildiğim.Çınarın kendi kendine uyuyor olması ''maşallah''dedirtme sebebiydi.Ama bir dönem kendi kendine uyumaktan vazgeçmişti..Sende de böyle durumlar oldumu...

Birde bu yöntem artık tamamen türkiye de uygulanıyor diyebilirim.Şu dönemlerde amerikalı ebeveynler Dr.Tears ın doğal anne,doğal çocuk kitabını okuduktan sonra ,Bebeklerini doğdukları andan itibaren anne ile tensel temas yoğunlukta büyütüyorlar.Göbek kordonu kesilmeden anne ile temas sağlanıyor.Bebeklerini slinglerde taşıyıp her daim üzerlerinde oluyor.Uykuyuda ta ki çocuk kendi yatağında yatmak isteyene kadar yanlarında yatırıyorlar...Böylece daha uyumlu ve daha sakinin bireyler yetişiyor-muş....
 Ben aslında buna yakın şeyler uyguladım hep.3 ay hariç beraber uyuduk ve uyuyoruz...Her daim kucağımdaydı ve hala kucağımda...Bakalım nasıl bir birey olacak:)

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 14:11

dr. tears ın doğal anne yöntemi zaten bizim eski usul yöntem....insanın doğasında olan bir davranış şekli...eskiden beri Anadolu da bebekler annelerinin sırtlarında kucaklarında taşınır anne bebek birbirinden ayrılmaz...

şimdi bir çok alanda olduğu gibi, onlar öze dönüş yaşıyorlar, bizlerse doğru olanı bırakıp amerikanın terkettiği ferber yöntemi gibi daha nice yöntemi ülkemizde uygulamaya sokuyoruz... 

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 14:17
Orjinalini yazan: nurdan nurdan Yazdı:

dr. tears ın doğal anne yöntemi zaten bizim eski usul yöntem....insanın doğasında olan bir davranış şekli...eskiden beri Anadolu da bebekler annelerinin sırtlarında kucaklarında taşınır anne bebek birbirinden ayrılmaz...

şimdi bir çok alanda olduğu gibi, onlar öze dönüş yaşıyorlar, bizlerse doğru olanı bırakıp amerikanın terkettiği ferber yöntemi gibi daha nice yöntemi ülkemizde uygulamaya sokuyoruz... 

valla güzel bi yorumThumbs Up

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 15:04

Evet doğru söylüyorsun...Ama tabi o kitapta yazanları çalışan bir annenin yapmasını beklemek hata olur...Eskiden anadoluda da anneler çalışıyormuş ,bu zaten onların epiştirme dedikleri sırtta taşımayı ortaya çıkarmış.Günümüz koşullarında bunu uygulamak zaten imkansız...
 Bu noktada ferber yöntemi annelere çok cazip geliyor...
İşin kötüsü ,bu yöntemin ne derece de sağlıklı olduğu konusunda da net bir görüş yok.Kadir Hoca ''birşey olmaz ''diyenlerden mesela..Ama diğer taraftan Sabiha Paktuna ''güvenli bağlanma oluşmaz''diyenlerden ...

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 15:14
ben kimsenin cevabına istinaden yazmadım düşüncelerimi sadece açıklaması ve anlaşılması kolay olsun diye alıntı yaptım tübaycım.

ilalcim bende sabiha paktunanın sıkı takipçesiyimdir. onun eğitim kitaplarıyla kızımı evde eğitimini destekliyorum
ama önemli olan uzmanların ne dediğinden ziyade çocuğunuzun alışkanlıkları ve huyudur.
biz 1 yaşında emmeyi kolayca bıraktık
emziği 1,5 yaşında kolayca bıraktık
ancaaaak uyku düzenimiz hiiç olmadı. uykusu geldiğinde kafa üstü atıyordu kendini sallanmayı reddiyor emerek uyumayı reddediyor beraber yatmak istemiyor. uykusu geldiğinde herşeyi istiyor ama hiçbirşeyi istemyordu yani ne istediğini bilmiyordu.
eşim evde olmadığında asla uyumazdı. akşam misafirliğie zaten gidemezdim ama evde misafir olunca onlar gidene kadar beklerdi. annemlerde uyumazdı..... yani uyku başlıca bir sorundu.
defalarca doktora gittim bir düzine ilaç verdiler . en fazla 2gün kullanabildim ilaçları çocuğu sersem edecek türdeydi uyumazsa uyumasın dedim ama uyku başı krizleri devam etti.
he bride şunu unutmayın  bir çok uzmanında kabul ettiği bir gerçek uyku bozukluğu bir rahatsılzıktır tedaviye ihtiyaç vardır 

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 15:18
bu yöntemlede tanışmam internet araclığıyla bir doktorun tavsiyesiyle oldu
ama kurallar ize ait olmalıydı. mesela gece beslenmesi yada yeniden uyandığında ilgilenme gibi
ben çok erken olmaması açısından uyutabileceğim saat olarak 22:30 seçtim. daha erken olsa daha zor olacaktı. banyosunu yaptırdım karnını doyurdum bezini değiştirdim. en sevdiği oyuncakalrı verdim. ve odadan ayrıldım yarım saat hiç gık demedi uyudu sandım odaya girdim beni görünce beşikten çıkmak istedi. masal okudum yarım saat falan (ki bu yanlışmış aslında) . sonra tekrar yatırdım ağlamaya başladı ben bulaşık yıkamaya gidiyorum sen uyu bende gelip yatıcam dedim gitme diye ağladı (bu çok koyuyo zaten insana kapı önünde bende onunla ağladım) 10 dakika sürmedi bu süreç

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 15:21
ertesi gün daha kolay olacağını sandım ama gündüz uyuduğu için daha zor oldu diyebilirim yine 10 dakika ağladı ama bu defa çok bağırdı isayn eder gibi ağladıCryCryCry
gece kalktı ikinci gün mamasını verdim biberona sarılıp uyudu
 gece uyandığında kucağıma almadım hiç sadece beşikteyken elini falan tuttum sıvazladım. kucağıma alsam odadan odaya gezme turları başlayacak sabaha kadar sürecekti
üçüncü gün gndüz uyumadı çok yorulmuştu. beşiğe yattırdım sessizce 15 dakkika sonra baktım uyumuştu

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 15:27
bir aydırda odasını ayırdık. gece saat 22-23 gibi pijamaarı giydirip uyku mesajları vermeye başlayınca gidip kendisi yatıyor yatağına
çok şükür kısa sürdü alışlması, uzun sürse geri adım atarmıydım bilmiyordum ama ecrin için çok iyi oldu uyku krizleri sona erdi düzenli uyuduğu için sakinleşti agresifliği kayboldu. uyku düzenli olunca kahvaltı ve diğer öğünlerde düzene girdi. ve hep diyorum bambaşka bir çocuk oldu
ve hep diyorum sıradan bir çocukta bu yönteme ihtiyaç yok bence
eğer sallanarak yada yanına yatarak uyuyorsa zaten gereksiz

-------------

Mesajı Yazan: *sincap*
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 15:35
 bana göre bu yöntemle bebek ağlamayı ilerletir ne kadar çok ağlarsam sonunda Annem yanıma gelir der...

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 15:36

canım yorumundan ötürü teşekkür etmek istedimClap

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 15:46
Bu yöntem bence çocuktan çocuğa çok fark ediyor....Çocuk katılana kadar ağlatıp uykuya alıştıracağım demenin hiç bir anlamı yok bence...Günah..
Kuzeyi tek uyutmaya alıştırırken benim yaptığım şuydu...Önce yatağına bırakıp ''hadi yatıyoruz ee yapıcaz annecim'' dedim daha odadan çıkmadan kalkıp arkamdan geliyodu..Öyle ağlaması olmadı..
Bıkmadan usanmadan belki yüz kez kalkıyodu bende onu uyuycaz diyerek yatırıyodum..
Kalkıp gelmemeye başladıktan sonra yatağına yatırıp kapı aralığından izledim kalkıp yatak içinde oynuyo ses gelmeyince kafasını koyuyodu yastığa..
Alıştı daha sonrasında ama ne yazıkki hastalığı dolayısıyla 1 haftadır onun odasında ve onun yatağında yatıyorum..
Yine galiba başa döndük

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesajı Yazan: *sincap*
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 16:03
devrim geçmişolsun
benim kızımda hastalık zamanlarında yanımızda yatıyor iyileşince gideceğimide biliyor..
ben o uyuyuncaya kadar odasında koltukta bekliyorum uyuyunca çıkacağımı söylüyoum ve sorun yok..
çocuklara dürüst olunca fazla sorun çıkmıyor..

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 16:04
zübeydem geçmiş olsun yakışıklıma

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 16:07
Aaa bu bi yöntemmiymişLOLLOLo zaman biz hep bu yöntemle uyumuşuz demekkiLOLLOLLOL
çünkü seha hep kendiliğinden uyudu şimdiye kadar hep...daha bi gün ayağımda sallamamışımdır ,ama emzirirken bazen memenin önündede uyurdu..genel olarak hep kendi kendine kanepede yatra uykum var diyip kendi yatağında uyumuştur..Asla ağlatamam kuzumu o kadar dakika,ama bilmiyorum başa gelince ne yaşanır nasıl davranılır.

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 16:10
Bilge seni çok iyi anlayabiliyorum uyku konusunda...Eylülle hemen hemen aynı sıkıntıları yaşadık...Ama dönem dönem...
İlk başlarda kayınvalidem ayakta sallanmaya alıştırmıştı..Bizde sallardık ama yatağına koyacağımız zaman uyanır ağlardı...yada olduğu yere bırakmaya çalışsak yine uyanırdı...Öylece ayağımızda bekletirdik uyanmasını..düşün ki ne zorlu bir surum...
Salıncak aldık,bir dönem onda uyudu...sonrada yatağına yatırdım fakat ondanda vazgeçti....
Gündüz uykularında hep kucağımda turlar atarak uyuttum çoğu zaman...Uyku sorununu rutin oluşturarak ve uyku saatlerine dikkat ederek çözdüm ben...
 banyo-meme- uyku...Beraber yatmamızında büyük faydası oldu bunda...
hatta 13. ay civarlarında ,emzirmeden sonra karşı koltuğa gidip kendi uyumaya başladı...hatta bazı dönemler daha koltuğa tırmanamadan kafasına koltuğa koyupta uyudu....
Yakın çevrem bilir...Kendimi hep eylülün uyku saatine göre organize ederim.hala...başka evde uyumaz,birileri varsa uyumaz,pusetinde uyuduğu zamanlar bile nadirdir....

Şimdi ise saatlerimiz belli...Saatimiz gelince sütümüzü alıp yatağa geçeriz...uyuyana kadar yanında olurum...Bazen itiraz etttiği oluyor ..Tak-tak diye hayali birşey udurmuştum.birkaç gündür onuda yapmıyorum...Kendinide ifade edebiliyor ''uyku ''diyor..yatağa gidiyoruz..

Senin uygulaman aslında çokta yumuşak olmuş internetteki diğer yaşananları okuyunca...

45 dakika ağladı ve uyudu diyor....
Ağlama sesini duydmamak için müzik açtım filan....Anne içinde bebek içinde travmatik bir durum bence...

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 16:21

uyku çok büyük bir problem benim çevremdekiler artık alıştı misafir bile kabul edemiyordum akşamları Confused hastalığımız olmamasına rağmen eskişehirdeki tüm çocuk doktorlarını gezer olmuştuk uyku sorunu yüzünden. defalarca tetkikler yapıldı acaba bi yerimi ağrıyor ondan mı bu huzursuzlk diye. hatta bu yöntemi söyleyenlara göre çocuk anne ve babayla daha fazla vakit geçirmek yani eğlenmek için direniyor ve vücut dayanamayınca huzursuzluk başlıyormuş

yani bu metodu denemek çok zor bir karar ama şöylede bir gerçek var bu yöntemi deneyip pes edenler çocuğun daha kötüye gittiğini yazmışlardı. yani eğer bu kadar basit atlatmasak sonuçta ne yapardım dayanabilirdim bilmiyorum  gerçekten zor bir karar ve uygulaması çok çok çok zor

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 17:29

bizde uyku sorunu çok yaşadık hala daha yaşıyoruz.minicik dönemlerinde bile bazen günde 7 saat

uyurdu.akşama kadar ağlardı.kaç dr a gittik bir sonuç alamadık.
huy meselesi demek ki.ne kadar uğraşırsan uğraş,mücadele edersen et düzen kurmak için
her şey bebek de bitiyor.
tam düzene girmişti 6. ayında.diş çıkarma sıkıntısı yüzünden tekrar bozuldu.
yazdan beri o kadar yoruldum ki.
şu sıra gece uykuları düzelmeye başladı.çok şükür.
bakalım bundan sonra nasıl olacakSmile

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 17:32
Orjinalini yazan: ilal ilal Yazdı:

Bilge seni çok iyi anlayabiliyorum uyku konusunda...Eylülle hemen hemen aynı sıkıntıları yaşadık...Ama dönem dönem...
İlk başlarda kayınvalidem ayakta sallanmaya alıştırmıştı..Bizde sallardık ama yatağına koyacağımız zaman uyanır ağlardı...yada olduğu yere bırakmaya çalışsak yine uyanırdı...Öylece ayağımızda bekletirdik uyanmasını..düşün ki ne zorlu bir surum...
Salıncak aldık,bir dönem onda uyudu...sonrada yatağına yatırdım fakat ondanda vazgeçti....
Gündüz uykularında hep kucağımda turlar atarak uyuttum çoğu zaman...Uyku sorununu rutin oluşturarak ve uyku saatlerine dikkat ederek çözdüm ben...
 banyo-meme- uyku...Beraber yatmamızında büyük faydası oldu bunda...
hatta 13. ay civarlarında ,emzirmeden sonra karşı koltuğa gidip kendi uyumaya başladı...hatta bazı dönemler daha koltuğa tırmanamadan kafasına koltuğa koyupta uyudu....
Yakın çevrem bilir...Kendimi hep eylülün uyku saatine göre organize ederim.hala...başka evde uyumaz,birileri varsa uyumaz,pusetinde uyuduğu zamanlar bile nadirdir....

Şimdi ise saatlerimiz belli...Saatimiz gelince sütümüzü alıp yatağa geçeriz...uyuyana kadar yanında olurum...Bazen itiraz etttiği oluyor ..Tak-tak diye hayali birşey udurmuştum.birkaç gündür onuda yapmıyorum...Kendinide ifade edebiliyor ''uyku ''diyor..yatağa gidiyoruz..

Senin uygulaman aslında çokta yumuşak olmuş internetteki diğer yaşananları okuyunca...

45 dakika ağladı ve uyudu diyor....
Ağlama sesini duydmamak için müzik açtım filan....Anne içinde bebek içinde travmatik bir durum bence...
ilalcim son paragrafta yazdığını hayret içinde okudum.
kesinlikle yorumuna katılıyorum travmatik bir durumWink
nasıl dayanılır yaaa valla hayret bir şey.
o şekilde uyuyacağına hiç uyumasın çok daha sağlıklı bence.

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 19:53
http://webtv.kanald.com.tr/Detail.aspx?Id=4607 - http://webtv.kanald.com.tr/Detail.aspx?Id=4607

Konuyla ilgili sevdiğimiz uzmandan bir video....

-------------

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 23:54
Kızlar bu yöntemler bence biz ebeveynleri ya da direkt anneleri rahat ettirmeyi amaçlayan yöntemler aslında bakınca. Ben böyle düşünüyorum. O nedenle "Bilge'nin durumu vb. hariç"  :

KENDİLERİNİ HAZIR HİSSETTİKLERİNDE VE ZAMANI GELDİĞİNDE ZATEN UYKU ALIŞKANLIĞI EDİNMİŞ ERİŞKİNLER OLACAKLAR.
BU ÇOOOOK UZUN SANDIĞIMIZ ZAMAN GEÇECEK. UYKUYA BAYILAN KİŞİLER OLACAKLAR.
O NEDENLE SABRINIZI ONUN AĞLAMASI VE DÜZELMESİNİ BEKLEMEK İÇİN TRAVMATİK BİR ŞEKİLDE VE ÖZELLİKLE SONRADAN KEŞKE YAPMASAYDIM DEMEK İÇİN DEĞİL LÜTFEN UYKUYA DALMASINI KENDİ KENDİNE ÖĞRENEBİLMESİ İÇİN KULLANIN SmileSmileSmile
YAA AMA HAKSIZ MIYIM ONLAR ÇOOOOK DEĞERLİ. BİR DAMLA GÖZYAŞLARI AKMASIN DİYE BİZLER VARIZ.
HEE OTO KOLTUĞU KONUSUNU ASLA AFFETMEM ZIRLASA DA AĞLAMAKTAN ÇATLAYACAKSA DA SUSAR TAKARIM AMA BÖYLE GÖZ GÖRE GÖRE AĞLAMASINA TAHAMMÜLÜM YOKStar

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 00:11
duygucum asla haksız değilsin.
bende kesinlikle böyle olduğuna inanıyorum.
bebeğim böyle bağır çağır ağlayıp uyku alışkanlığı kaznacağına yok kazanmasın.ben derdini çekmeye razıyım.
ağladığında beni görünce nasıl mutlu oluyor.kucağıma gelmek için çırpınıyor.
sarıp sarmalanmak,sevgi,ilgi,ona dokunmamı istiyor.
meleğimi en doğal hakkından asla mahrum bırakamam ben.

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 01:45

Orjinalini yazan: ilal ilal Yazdı:

Bilgecim..Diğer anneler fikirlerini belirten duygularınıda ifade etmesi seni incitmesin...Bu konu hakikaten ince uçlara sahip bir konu...Yöntemi denemiş ve sonuç almış biri olarak, bize konuyla ilgili en önemli ışığı sen tutabilirsin...

Kaç aylıktı bebeğin ferberi uygulamaya başladığında,kaç gün sürdü.hala kendi mi uyuyor...Ve bizim endişe duyduğumuz konularda bebeğinde gözlemlediklerin nelerdir...
mesela bu yöntemi uygulayan birde Burcu vardı benim bildiğim.Çınarın kendi kendine uyuyor olması ''maşallah''dedirtme sebebiydi.Ama bir dönem kendi kendine uyumaktan vazgeçmişti..Sende de böyle durumlar oldumu...

Birde bu yöntem artık tamamen türkiye de uygulanıyor diyebilirim.Şu dönemlerde amerikalı ebeveynler Dr.Tears ın doğal anne,doğal çocuk kitabını okuduktan sonra ,Bebeklerini doğdukları andan itibaren anne ile tensel temas yoğunlukta büyütüyorlar.Göbek kordonu kesilmeden anne ile temas sağlanıyor.Bebeklerini slinglerde taşıyıp her daim üzerlerinde oluyor.Uykuyuda ta ki çocuk kendi yatağında yatmak isteyene kadar yanlarında yatırıyorlar...Böylece daha uyumlu ve daha sakinin bireyler yetişiyor-muş....
 Ben aslında buna yakın şeyler uyguladım hep.3 ay hariç beraber uyuduk ve uyuyoruz...Her daim kucağımdaydı ve hala kucağımda...Bakalım nasıl bir birey olacak:)

evet o benimBig smile
1-1,5 ay sürdü. tam 4 aylıkken başladım. ama bu olay sadece uyku saatlerinde oldu. gece beslemeleri veya ağladığında kucağıma almalarım oldu.. 4 ay içinde birbirimiz tanımıştık ve hangi saatlerde ne kadar uykuya ihtiyaç olduğunu biliyordum. 10,30-16,30-21,00
o saatleri rutine bağladım.. işte doyurma, alt değiştirme, dişlerini silme, pijema giyme.. gündüz de olsa mutlaka belli pijema yani tulum, vs... üzerini değşrirdim.. sonra meşhuuurr battaniyesi ve emziğini verirdim.. odadan çıkardım. kapıyı kapatmadım hiç.. hep aralık bıraktım ve yan odada oldugumu sesini duydugumu söyledim.. bunu istisnasız yaptım anladı veya anlamadı neyseBig smile
volume biraz yükseltiğinde (3-5 dk) yanına gidip eline battaniyesini ve arkamı döndüğüm anda tüküreceği emziğini verdim.. tekrar aynı şeyleri söyledim ve çıktım.. ve defalarca aynı şey. hiç kucağıma almadım uykuya dalmadan önce.. (bu arada gece beslemsi ve kucağa almalarda konuşmamaya çalıştım yada çok gerekliyse kısık sesle konuştum) velhasılll böyle sürdü gitti.. bir süre sonra aynı saatlerde baktım ki emekleyerek yatağının yanına gidip tırmanmaya çalışıyordu.. tam 1,5 sene bu böyle gitti.. 1,5 sene sonra emzik perisi gelip o emziği alınca  kendi kendine uyumaları son buldu.. bir süre yanına uzanarak beraber uyumaya başladık. acilen bir materyal bulmam gerekiyordu emziğin yerini tutacak.. o da küçücük bir i-pod olduLOLLOLLOL ve sonra eski güzel günlermiz geri geldi..
şugünlerde gene sıkılmaya başladı. uzun tatilimin sonucu da olabilir bu tabi.. babası 3 gün önce yatağına yatıp kendi başına uyursa onu artık büyümüş kabul edeceği için asansörlü harika bir garaj alacağını söyledi.. 3 gündür "annecim git yanımdan ben yalnız uyucam " diyorBig smileBig smileBig smile
spnuç olarak
* karanlıktan korkması gibi bir sorunumuz yok.. hiç gece lambası kullanmadım ben odasında da koridorumuzda da.. onun maşallahı var gecenin yarısı kalksa da odamızı gayet kolay buluyordu.. ama ben ne zaman bana seslendiğinde kalksam hep bir yerlere tosladığım için koridora bir gece lambası taktıkLOLLOL
* güven sorunu yaşamadık, aramızda sorunsuz bir bağ var. ama iddia etmiyorum. belki şuan için çalışmayan bir anne oldugumdandır bu.. çalışan bir anne olup bunları yapmış olsam ne olurdu bilmem.. (fikrimi sorarsanız gene sorun olmazdı, onunla oldugum zamanları kaliteli geçirdiğim taktirde)
* bir de çınar hayal gücü çok kuvvetli bir çocuk.. (bunun da hiç televizyona alışmadığı için oldugunu sanıyorum).. bu yaşlardaki bir çocugu kendi hayal güçleriyle gaza getirip bazı şeyler yaptırmanın kolay oldugunu düşünüyorum. mesela çok uzun zamandır kendisinin bir KAPTAN oldugunu sanıyor. kendi uydurdu bunu. benim tayfalarım var falan diyor.. ben de kaptanlar bunu böyle yapar, kaptanlar odalarında yalnız uyumayı çok sever, kaptan tayfasına hep böyle yap der falan gibi teknikler uygulamaya başladım...

amma uzun oldu haa.. sıkılmayanlar okusun işte napiiimLOLLOLLOL
özetle çok katı olmamamkla birlikte uyguladıgım budur.. oğlum 3,5 yaşında ve bunların bir sakıncasını görmedim yaşamadım. ilerisini bilmem.. sonuç olarak ben karanlık veya bir odada yalnız kalma korkusu olmayan, kendi işlerini kendi yapabilen bir çocukla karşı karşıyayım. hiçbir özgüven sorunumuz yok.
uygulamamın doğru oldugunu iddia etmiyorum ancak bana doğru geldi.. her çocukta uygulabilirliği farklı da olabilir... ama inanın bana burada yazdığım kadar kolay olmadı bu süreç.. o ağlarken ben de ağladım zaman zaman. eşim bana inanlımaz destek oldu. elleme alışır demesi, elimi tutması fazlasıyla yetti bana...
hepinizi öpüyorum ve şimdi dönmem gereken bir tarlam var oraya gidiyorumLOLLOLLOL

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 12:11
ben bu yöntemi hiç duymadım ama 6 aylıkken betülün odasını ayırdım gece uyandıkça yanına gittim ama kucağıma almadım aç değilse biraz ağlamasına izin verdim ama ağlamalar çok şiddetliyse biraz kucağımda sakinleştirip yerine koydum
burcu gibi bende anlayıp anlamaması önemli değil sürekli sakin bir şekilde biz buradayız dedim
gece lambası doğduğu andan itibaren hiç yakmadık gündüz oturduğumuz odada uyuttum ya tv ya radyo açtım ki sese alışık olsun geceleri hep odasında uyudu
şimdilerde hala anne sütümü ver yatayım der hiç uyarıda bulunmam artık uyu diye kendi kendine yatağına girer uyur
bir dönem sıkıntı yaşadık bizimle yatmak istedi sürekli ama çabuk atlattı onu da
çok şiddetli ağlarsa hiç bir anne dayanamaz ağladığında yanıt vereceğimizi bilmeli diye düşünüyorum yanına gidip kucağımıza almadan sakinleştirip geri odadan çıkabiliriz

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 13:50
Bu yöntemi ugulamak için bebeğin küçük olması gerekiyor,bunu anlamış olduk...4-6 ay
Şiddetli ve dakikalarca süren ağlamalara müsade etmeden,yanlız bırakmadan,kucağa almadan ben burdayım mesajı vermek gerektiğini öğrendik...
Uyku objesi oluşturmak gerektiğini gördük.Emzik,battaniye,Duygunun tülbenti:),i-pod gibi...

2-3 yaş çocuklarında bu yöntemi uygulamanın imkanı yok bence...Ben şahsen Eylüle uygulayacak olsam kötü tantrumlar yaşarız...Hoş zaten yataktan kalkıp ,odadan çıkmak ister....

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 15:02
burcu güzel arkadaşım anlatımın çok hoşuma gitti. ama dediğin gibi çok zor bi süreç ve ilalin dediği gibi yaş çok önemli. bencede bizim çocuklarımız için geç bi dönem. nette okuduğum bu yöntem çok katı kurallara dayandırılarak anlatılmış ve bana çok itici gelmişti. burcunun anlatımı yaklaşımı çok ılımlı. ama yinede yaparmıydım sanırım hayırConfused

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 17:48
aynen öyle bu yaşlarda hayatta tutmaz bu yöntem. tam aksine iyice hırçınlaşır çocuk.. ben İlalin yeni annelere ışık olsun deneyen varsa anlatsın lafı üzerine anlattım zaten.. bu yaştaki çocuğa da en güzeli ikna, gaza getirme LOL yollarına gitmek. zaten büyüme hevesi var.. yada hayal güçlerini harakete geçirerek bişeyler yapabiiliriz.. ama Çınarda sürekli taktik gelişrimek gerekiyor. bir süre sonra sıkılıyor ve biz de yeni bişeyler bulma çabasına griyoruz..
ya bilmem ama bana kalırsa 3 yaşına veya 5 yaşına gelmiş bir çocuğun artık odasında kendi başına uyumaya başlaması bence kişilik gelişiminde ve problem çözebilme yeteneğinin gelişiminde çok öenmli bir faktör..  bilimsel bilgilere dayanarak söylemiyorum bunu ama fikirlerim bana öyle söylüyor..

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 19:17
Dr.Paul M. Fleiss and Frederick Hodges (Sweet Dreams)

Bebekler ve küçük çocuklar hislerine aklı başında yaratıklardan daha çabuk kapılırlar. Bir çocuk onun yardım isteyen ağlayışlarına neden aldırmadığınızı anlayamaz. Bebeğinizin ağlayışlarına aldırmamak, en iyi niyetle bile olsa, onu terk edilmiş olduğu duygusuna sürükleyebilir. Bebeklerin biyolojik ihtiyaçlara uyduğunu uyku "uzman"ları göz ardı yada inkar ederler. Ağlamasına aldırış edilmeyen bir bebeğin en sonunda uykuya dalacağı doğrudur, ama ilk başta gece uyanmasına sebep olan problem çözümlenmemiş olacaktır.
Aileler bebeğin hasta olmadığını veya fiziksel bir rahatsızlığı olmadığını kontrol etseler dahi, bebeği almadıkları, şefkatli bir biçimde davranmadıkları, teskin etmedikleri, veya tekrar uykuya dalana kadar bakım yapmadıkları sürece esas ve buna eşlik eden duygusal stres baki kalacaktır.
En duyarlı ve şefkatli yaklaşım çocuğunuzun ağlayışına anında cevap vermektir. Kendinize ebeveyn olduğunuzu hatırlatın, ve bebeğinize güven vermek, yatıştırmak ebeveyn olmanın en memnun edici sorumluluklarından biridir. Yanlız başınıza bebeğinizin hayatını aydınlatma ve korku ve üzüntüyü engelleme gücüne sahip olduğunuzu bilmek çok güzel bir duygudur.

Bu yöntem hakkında düşüncelerini belirten uzmanların yaklaşımları.....

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 19:18
Kate Allison Granju (Attachment Parenting)

Bebekler insandır, son derece aciz, savunmasız ve başkasına bağımlı insanlardır. Bebeğiniz ona sevgiyle bakacağınıza güvenir. Ağladığı zaman, bir işaret veriyordur -nasıl yapacağını bildiği tek şekilde-, onun yanında olmanıza ihtiyacı vardır.
Korku ve ızdırapla ağlamanın nasıl hissettirdiğini bilirsiniz. Korkunç bir duygudur. Ve bu bebeğiniz için de farklı değildir. Bebeğiniz ağladığında- ne sebeple olursa olsun- fiziksel bir değişiklik yaşar. Kan basıncı artar, kasları gerilir, ve küçük bedeninde stres hormonları dolaşır.
Ağlatarak uyutma eğitimine konu olan bebekler bazen sonunda bitkin düştüklerinde derin bir uykudaymış gibi görünebilirler. Bunun sebebi bebek ve çocukların sıklıkla, bir travma yaşadıktan sonra derin bir şekilde uyumasıdır. Bu derin uyku, yöntemin (ağlatma) faydası olarak görülmekten ziyade pek çok rahatsız edici kusurundan biridir.

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 19:20
The No-Cry Sleep Solution (Elizabeth Pantley)

Gece yarısı uyanan bir bebeği tasvir ediyor: 
Sessizliğin anlamsız dehşetiyle uyanır, hareketsizlik. Bağırır. Başından ayağına kadar istek, arzu ve tahammül edilemez sabırsızlıkla tutuşmaktadır. Nefesini tutar ve bağırır, kafası sesle dolup zonklayana kadar bağırır. Çenesi ağrıyıp boğazı acıyana kadar bağırır. Ağrıya daha fazla tahmmül edemez ve hıçkırıkları güçsüzleşir ve durur. Dinler. Yumruklarını açar ve kapatır. Kafasını bir o yana bir öteki yana çevirir. Hiç birşey yardım etmez. Dayanılmazdır. Tekrar ağlamaya başlar, ama bu incinmiş boğazı için çok fazladır; kısa süre sonra durur. Ellerini oynatır ve tekmeler atar. Durur, katlanabilir, düşünemez, umut edemez. Dinler. Sonra tekrar uykuya dalar.

Kendi fikrimi destekleyen görüşler ekliyorum diye düşünülmesin...Gerçekten objektif yaklaşıyorum..Ve bir gün bir anne bunları okuduğunda,kendi mantığı ile de yorumlayıp yöntemi denemek ister yada istemez...

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 21:39
bebeğe sevgi, şefkat ve güven duygusu vermek sadece uykuya dalma sırasında yapılan birşey değil ki.. çalışmayan bir anne için konuşuyorum ki; bebeğin 14-16 saat uyuduğunu var sayarsak  geri kalan zamanlarda zaten her dakika değil her an ona yeterli sevgi ve alaka veriliyor.. 
+ uyku aralarında beslenme anları..
+ bebek ve anne birbirini tanıyana kadar geçen süre (bahsettiğim 4 ay)
ayrıca korku başka birşey.. zaten odasına alışmış, gün içerisinde çoğu vaktini odasında grçiren bir bebek yatağına yatırılınca pek de korkmaz sanıyorum.. korku ağlaması olsa bile anne bunu ses tonundan mutlaka anlayacaktır ve müdehale edecektir zaten..
ayrıca ben  7-8 aylıktan beri Çınar'ın sebepsiz ağlamalarında hiç kucağıma almadım onu.. tam tersine ağlamadığı anlarda kucağımdan indirmedim ama.. hala daha almam.. eğer gerçekten canı yanmışsa ve üzüleceği birşeyler olursa başka tabiki..

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 22:15
daha once uzun yazdim kimse kar$ilik vermeyince geri duzenleme yaptim kisalttim yazimi
Stern Smile
burcuyu okuyunca dayanamadim :) yine yaziom ben gormezden gelinsemde ..Smile
burcu hakli ileri ya$da imkani yok durmazlar

hatta burcunun her dedigi hakli , bu yontemi uygulayan biri olarak aynen katiliyorum soylediklerine ( gece beslemesi hariç , ama bugun uyanmiyor zaten , zamnla geçti gece uyanmalari )

-------------
">

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 22:18
bence anne sutu alan bebek gece istedigi kadar emmeli ( anne için zor olsada ) gunduz zaten adam gibi emmiolar etrafi izliycem diye , gece uyandiginda beslememeyi hiç du$unmedim ben $ahsen iki çocugumdada
gece yari uykulu bi guzel doyuruyolar karinlarini..
Pig

-------------
">

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 22:29
Orjinalini yazan: MaRaL MaRaL Yazdı:

daha once uzun yazdim kimse kar$ilik vermeyince geri duzenleme yaptim kisalttim yazimi
Stern Smile

hatta burcunun her dedigi hakli , bu yontemi uygulayan biri olarak aynen katiliyorum soylediklerine ( gece beslemesi hariç , ama bugun uyanmiyor zaten , zamnla geçti gece uyanmalari )

Keşke kısaltmasaymışsın...Görmezden gelinme durumu yok bunu bilmelisin...Burada yaptığımız paylaşımlar birbirimiz için gerçekten değerli..Senin bebeğinle yaşadıklarını ben yaşamamış olabilirim ama bir başka anne yaşıyor olabilir...Onun kendi tutumunu belirlemesinde bir örnek olabilirdin..Bence yeniden yaz.

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 22:43
ilal herkes birbiriyle konu$uyo alinti vs  , benim yazim havada kaliyo hep :(
bende yazip duzenliom ilgi gormeyince , bo$una orda sap gibi tek ba$ima uzun uzun yazmi$ olmuyom :)

yazdiklarim burcudakinin ozetiydi , kizim 4 aylikdi  ba$ladigimda   , emzik verdim battaniyeye sardim , gece besledim ..
uykusu oldugunda koydum yataga ( son uyanma saatini takiben ) illa bu saatde uyyacak diye ugrasamdim ama genelde ayni saatte uyyup uyaniodu 

bugun 25 aylik
uykusu  :22h00 /8h00  -13h00/16h00 bu $a$maz hasta falan deilse
uyurkende aglamaazda ; 4 aylik 3 gun agladi ;20 $er dakika

ve ben o gunden beri hiç uyku  sorunu ya$amadim diyebilirim
yatak degi$ikligi vs etkilio ama evimizde bu duzen degi$miyo genelde

ogluma da yine boyle yapacakdim o dogu$dan uyku duzenli dogdu
LOL

-------------
">

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 22:52
uykusu duzenli diye ba$ka sorunuda yok kizimin bu arada , ondanda bahsedilio ya
karanlikdan korkma vs
ozguven den kastiniz tam olarak  ne bilmiorum ama
yemegini yer, merdivenleri tek ba$ina çikar , ayakkabisini bile giyyo ters giyyo ama olsun :))

karde$i erken geldigi için kuçuk sorunlar var ama onlarin aglatmam la alakasi yok

benim kizim bi$eyi istedigi zamnda aglio, daha dogrusu istedigini aglayarak belli eddigi zaman
yapcaksam da agladigi için yapmiom aglayip  susuyo
Pinch, eline bu silahi vermemek için ..

-------------
">

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 22:53

Stern Smile

gece beslenmesinde ben aynı şeyleri söyledim zaten. yanlış anlaşılmış.. 1 yaşına kadar emdi oğlum.. ve ben her gece defaarca kalkıyordum.. gece ağladıgı zamanlarda hep emzirdim.. ancak emme işi bittiğinde de gece uyanmalarında sadece süt verdim. biberon, süt falan değil. zaten yatmadan önce adam akıllı karnını doyuruyordu. suyunu içip tekrar uykuya daldı hep... sorun yaşamadım.
ayrıca bir dönem de gündüz uykularının 1e indiği sırada gündüz uyumak istemediğini farkettim. baktım gündüz uyutmak için 2 saat debeleniyoruz, gece de uyuması için 2 saat debeleniyoruz.. baktım gündüz uyumayınca erkenden hoop yatağaBig smile
hava karardığı zamanı komple uykuda geçirmesi büyüme hormonu açısından daha faydalı olacak kanaatiyle tamam kabul dedim gündüz uykusu kalksın...

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:02
Orjinalini yazan: burcu burcu Yazdı:

Stern Smile

gece beslenmesinde ben aynı şeyleri söyledim zaten. yanlış anlaşılmış.. 1 yaşına kadar emdi oğlum.. ve ben her gece defaarca kalkıyordum.. gece ağladıgı zamanlarda hep emzirdim.. ancak emme işi bittiğinde de gece uyanmalarında sadece süt verdim. biberon, süt falan değil. zaten yatmadan önce adam akıllı karnını doyuruyordu. suyunu içip tekrar uykuya daldı hep... sorun yaşamadım.
ayrıca bir dönem de gündüz uykularının 1e indiği sırada gündüz uyumak istemediğini farkettim. baktım gündüz uyutmak için 2 saat debeleniyoruz, gece de uyuması için 2 saat debeleniyoruz.. baktım gündüz uyumayınca erkenden hoop yatağaBig smile
hava karardığı zamanı komple uykuda geçirmesi büyüme hormonu açısından daha faydalı olacak kanaatiyle tamam kabul dedim gündüz uykusu kalksın...

pardon canim orasini yanmi$ anladim o zaman

benimki gunduz uyumayi sevio daha dogrsu uykuyu sevio
uyutmazsam saat 18hde yatar salonun ortasinaLOL uyur ( sonra 21 de uyanir , evde yokken ba$ima geldi kabus gibiydiii Dead)
aksam geç yatio ama sorun deil pek babamiz i$de oldugu için bende uyumuyom zaten
oglan erken uyyo ama :) uyyacak buyyecek benim pa$ammBig smile

-------------
">

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:05
1.5 ya$ina kadar uyandi aysenur( 1 seferde olsa uaynidou ) aksam açtigim sut sabah bitiodu LOL

iyikide vermi$im, $imdi versemde içmio , ne kadar sut içse kâr çocuklara

ama tabi muhaleebi biberon vermeye ab$layinca uyanmasi baya azalmi$di

-------------
">

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:12
[/QUOTE]
pardon canim orasini yanmi$ anladim o zaman

benimki gunduz uyumayi sevio daha dogrsu uykuyu sevio
uyutmazsam saat 18hde yatar salonun ortasinaLOL uyur ( sonra 21 de uyanir , evde yokken ba$ima geldi kabus gibiydiii Dead)
aksam geç yatio ama sorun deil pek babamiz i$de oldugu için bende uyumuyom zaten
oglan erken uyyo ama :) uyyacak buyyecek benim pa$ammBig smile

[/QUOTE]
evet bazı çocuklar uykuyu gerçekteh çok seviyor..
gündüz uykusunu bırakalı epey oldu.. sanırım 2 yaşında falandı.. (i-pod a geçmitik ordan hatırlıyorumBig smile) o da 6 gibi sızma çabalarına girdi. uyutmadım, oyun falan oynadık.. öyle oyaladım. ama 6-8 arası baya bir sıkıntı oluyordu. neyse ki babamız 6 da evde oluyordu da beraber eyliyorduk.. 1 hafta kadar sürdü. sonra artık alıştı 1 hafta sonunda. 7,5-8 de falan yatağa girip sabah 9a kadar uyuyordu. hatta ikimiz için de daha iyi oldu bu iş.. çünkü çocuğun uyuma sırasında yaşadığı sorun hem kendisini hem de anneyi geriyor epeyce.. e günlük uyku saatini de gece uyuyarak tamamlayınca eksik birşey kalmadı..
her ne olursa olsun, bebeklik ve erken çocukluk döneminde yaşanan sıkıntıar, sorunlar yavaş yavaş kendi kendine hallouyor. yaşandıgı sıra hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor tabi.. yeni doğdugunda sadece 2 aycık çektiğimiz gaz sıkıntısı bile sanki hayatım boyunca bunu yaşayacakmışım gibi gelmişti bana.. sonra diş, uyku, yeme vs.. sorunlar da aynı şekilde.. ama herşey yoluna giriyor aşkitolar büyüyünceSmile

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:15

1.5 ya$ina kadar uyandi aysenur( 1 seferde olsa uaynidou ) aksam açtigim sut sabah bitiodu LOL

iyikide vermi$im, $imdi versemde içmio , ne kadar sut içse kâr çocuklara

ama tabi muhaleebi biberon vermeye ab$layinca uyanmasi baya azalmi$di
1 yaşında anne sütünü bitirdiğimiz zaman doktorumuz demişti bana. gece uyandığında herhangi birşeyle beslemeyin, obezite riski taşıyor diye.. ve çocuk kan şekerini ona göre salıgılamaya başlıyormuş.. daha sonra ara versede yetişkinlik döneminde gece acıkmalar yaşanabileceğini bunun da sorun olacağını söyledi. o demişti bana sadece su diye. ve diş hekimimiz de 1 yaşından itibaren biberon türü şeylerin hepsini attırdı bana. emzik hariçLOL 6 ay daha sürdü o yaramazlığımızLOL

bu arada çok pardon konu dağılmaya başladı sanırım ama yazdık artık silmiimmBig smile

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:35
Özgüven tedirginlikleri zaten ergenlikte ve yetişkinlikte ortaya çıkacak-mış...
Yukarıdaki verdiğim uzman görüşlerinde açıklanıyor bu aslında...
Bebeğin ağlamasına karşı annenin cevap vermemesi...
Ama bizim annelerimiz gördüğüm kadarıyla cevapsız kalmamış:)
Bu farklı bir yöntem olarak geçiyor aslında..
Tracy hogg adında bir yazar var.Bebek bakımın da alternatif çözümler sunuyor oda:) O bu sizin yaptığınıza Yatır kaldır metodu diyor..Kitabı okuyan var mı bilmiyorum...?

-------------

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:36
ben malesef bu yöntemi hiç deneyemedim...
tuğşat 6 aylıktı katılma nöbeti denen şey oldu ağlatmamak gerekirmiş...çok şiddetli ağladığında kesilmeler nefes alamama problemi oldu bir müddet devam etti 1.5 yaşına kadar...hala bazen çok aşırı ağladığında olabiliyor sanırım kansızlıktan ileri geliyormuş...böyle bir yöntemi denemiş olsam ağlarken kesilecek o nedenle yapmadım zaten ağlamasına müsade etmiyoruz...ama tuğşat'ın böyle bir sorunu olmasa denermiydim onu da bilemiyorum...aşırı gazlı bir bebekti, hala bile gaz problemi yaşıyoruz.şuan bacağı kırılması dolayısıyla yanımızda yatıyor kendi kendine kalkmaya çalışır da düşer diye korkuyoruz bu nedenle hep yanımız da bakalım hayırlısı bundan sonra alıştırması kolay olur inşallah...

burcucum maşallah çınarıma ne güzel alışmış inşallah bundan sonra da böyle devam ederApprove

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 00:04
yok be İlal.. sonuç da o da bir teori de .. çocuk hayatının hepi topu 1-2 ayında sadece uykuya dalması için ağlatıldı diye yetişkinlik döneminde özgüven sorunu yaşayacağı fikri bana mantıklı gelmiyor.. şöyle ki çocuk korkar ve korktugu halde kapası kapatılmış tamamen karanlık bir odada çok uzun süre avaz avaz ağlaması dersen tamam külliyen yanlış bence de.. ama sen ona her an sevgisini şefkatini verip sadece uykuya dalarken ağlamasını duymuyorsan o da apğlamayla bu iş olmayacak fikrine kapılıp bir süre sonra vazgececektir.. bebek de olsa bunu çok net anlıyorlar.. ayşegülün bahsettiği durumlar extra tabiki.. yada gerçekten korku yaşalar da öyle.. ama yaptıgım uygulama sıradan bir uygulama..
ferber yöntemini falan bilmiyorum ben okumadım da.. insanın biraz annelik iç güdülerine güvenmesi lazım sanırım.. yani çok katı olmadan çocuktan bir yana bebeğe dahi sınırlarının öğretilmesi lazım. vur diyince öldürmeden tabiWink

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 00:09
ilal bizimki tam ferber deil bencede

ferberde çocugu oylece koyup çikion yatagina
uykusuna ba$ka  araç sokmak yok ( emzik vs  gibi )  illa kendi uyyacak nasil olcak bilmiom ama :) , gece beslenmeside yok ferberde , uyku saati gelince masal okuyon pyjama giydion çocuk  anliomu$ uyku saati geldigini

ben bunlarinin hiçbirini yapmadim , çakma ferber benimkiLOL

-------------
">

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 00:44
kızlar benim diyeceğim tek şey herşey bebekte bitiyor.
bu yöntemin uygulanabileceği bebek var asla uygulanamayacağı bebek var.

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 00:54
Arkadaşlar tamamını okuyabildim mi emin değilim ama en azından çoğunu okudum LOL
İki gündür ilgiyle takip ediyorum yazılanları benim bu yöntemle ilgili bildiğim noktaları kısaca anlatayım ben annemden dolayı uygulayamamıştım ( kıyamadı torunlarına ) ama 2 yakın arkaaşım uyguladı bu yöntemi onların doktorlarının önerilerinden derlemeler yapacağım müsadenizle...

Öncelikle bu yöndem 4-6 ay arasında uygulanırmış
Bebeğin uyku saatleri disiplinli olmalıymış uyku saati öncesi uyku hazırlığı yapılmalıymış örneğin pijama giyme emme kucağında ninni  söyleme yani bebeği pasif duruma getirmeliymişiz bu yöntemi ağlamaya kimin kalbi dayanırsa o uygulamaya başlamalıymış anne baba bakıcı gibi uyku saati gelmeden uyku hazırlığı yapılıp bebekle konuşularak bebek yatağına bırakılırmış il gün 5 dk ağlamasına müsade etmeli daha sonraki günlerde de bu süre uzatılmalıymış .
Buraya kadar yazdıklarım tekrar gibi olmuş olabilir kusura bakmayın :) dediğim gibi iki arkadaşım tam olarak bu yöntemi uyguladılar ve başarı sağladılar ancak gece beslenmesini ikiside kesmedi emzirmeye devam ettiler ikisiinin çocuğuda şuan 5.yaşlarını bitirmek üzereler ve şu an görülen bir güven eksiği yok ancak birinin oğlu baya zor alışmıştı bunu net hatırlıyorum hatta pes etmek üzereydi arkadaşım ama bırakmadı devam etti ve başarı sağladı valla 6 aylıktan sonra hastalıklar dışında hiç uyku problemi yaşamadılar hala da aynı aslında bu bir yöntem doğruluğu yanlışlığı elbetteki var ama benim gözlemim uygun yaşta uygulanırsa başarı daha çok sağlanıyor.

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 00:59
ay gülsen dediğim gibi valla bebeğin huyu suyu çok önemli.
ben oğlumun o dönemlerini hatırlıyorum da aman allahım ne günlerdi.uyku zamanları o kadar huysuz,o kadar aksi,o kadar ağlardı ki bir de kucağımdan indirsem sanırım çıldırırdı herhalde.
yani benim denemem bile imkansızdı.
ama daha sakin bebeklerde ağlatmayı abartmadan denenebilir.
ama katı kurallara kesinlikle karşıyım.

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 11:34
Orjinalini yazan: Cansu Cansu Yazdı:

kızlar benim diyeceğim tek şey herşey bebekte bitiyor.
bu yöntemin uygulanabileceği bebek var asla uygulanamayacağı bebek var.

kesinlikle bu konuda haklısın
uzmanlarda tavsiye ederken en çok buna dikkat ediyor
yani her uzmanın dediği her çocukta uygulanmıyor

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2010 Saat 00:21
bu uyku olayinin çocukdan çocuga degi$tigi aci bi gerçek :)

hatta bence bu piyango gibi bi$ey, Allah ne verdiyse yani Smile

benim oglan dogdugundan beri kendi uyyo yatagina koyunca
ben vallahi bi$ey yapmadim, tesadufen yuz ustu uyumayi sevdigini ke$fettim, bi iki sefer koydum bakdim hemen uykuya daliyo bende bunu kullandim ve hep oyle yaptim
yani emziriyorum , gazini çikariyorum ,emzigini çikarmasin diye kollarini sariom battanieyeye ve emzigini veriyorum

uykusu zaten gelmi$ oluyo , gazi da  yoksa 99.9%Big smile uyyor..
Pig

maa$alllahh ogluma Embarrassed

-------------
">

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2010 Saat 00:29
evet maşallah oğluna....

-------------

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 10:40

Yönteme göre bebeğinizi düzenli, rahatlatıcı bir uyku öncesi ritüelinden sonra yatağına koyarsınız ve (ağlasa bile) giderek artan aralıklarla onu yatağında bırakarak uykuya geçmesini beklersiniz. O ağladıkça önceden belirlediğiniz aralıklarla yanına giderek onu yattığı yerde pışpışlar ve orada olduğunuzu hatırlatır, ancak bebeğinizi yatağından kaldırıp kucağınıza almazsınız.

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat