Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ATOPİK DERMATİT HAKKINDA

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2699
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 21:02

Konu: ATOPİK DERMATİT HAKKINDA
Mesajı Yazan: fztmelike
Konu: ATOPİK DERMATİT HAKKINDA
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2007 Saat 17:38
Merhabalar,bebeğim 3,5 aylık yanaklarındaki kızarıklara atopik teşhisi kondu kortizonlu krem(locoid) verdiler. ilacı kullandığım sürede geçti, fakat sonra tekrar çıktı.kortizonun yan etkilerinden korkuyorum. ne yapmalıyım? lütfen yardım edin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: eylusum
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2007 Saat 19:52
Orjinalini yazan: fztmelike fztmelike Yazdı:

Merhabalar,bebeğim 3,5 aylık yanaklarındaki kızarıklara atopik teşhisi kondu kortizonlu krem(locoid) verdiler. ilacı kullandığım sürede geçti, fakat sonra tekrar çıktı.kortizonun yan etkilerinden korkuyorum. ne yapmalıyım? lütfen yardım edin

merhaba bende şimdi bu konuda yazmak için pc başına geçmiştim konuyu benden önce açmışsınız. bizdede aynı sorun  var tek yanağı kızarık oluyor bende elidel krem sürüyorum.  yardımlarınız için tşk

Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2007 Saat 17:56
Merhaba...
Atopik dermetit olabileceği gibi inek sütü allerjisi de olabilir. Bu nedenle doktorunzla görüşün. Ben görmeden bir şey söylemeyeyim. Kortizonlu pomad zaten doğru değil. Sürmeyin. Elidel krem daha doğru bir tedavidir. Sevgiler...

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2007 Saat 16:30

merhaba Benal hanım bebeğim yalnız anne sütü ile besleniyor, dün bir de dermatoloğa götürdüm elidel krem verdi. umarım iyi gelir. ilginiz için çok teşekkürler.....

Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2007 Saat 23:05
Anne sütü alırken de inek sütü allerjisi olabilir. Sizin süt tükettiğiniz durumda bu anne sütüyle beebkte allerjiye neden olabilir. Tabii başka belirtileri de olabilir birlikte. Umarım elidel den yarar görürsünüz. Sevgiler...

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2007 Saat 14:04

Evet Benal Hanım süt ve süt ürünlerini tüketiyorum. bunları tüketmeyi bir müddet bıraksam sorunun asıl sebebini anlayabilirsek ben bugünden itibaren süt ve süt ürünlerini bırakıyorum. değerli bilgileriniz için çok teşekkürler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat