Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gebelikte Kilo Alımı ve Beslenme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=270
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 16:37

Konu: Gebelikte Kilo Alımı ve Beslenme
Mesajı Yazan: humeyra
Konu: Gebelikte Kilo Alımı ve Beslenme
Mesaj Tarihi: 16 May 2007 Saat 14:29
Normal bir kişi gebeliği boyunca toplam 11 kg.civarında kilo artışı göstermelidir (9-15 kg.lık artışlar normal kabul edilir). Gebelik 3er aylık 3 bölüme ayrıldığında; ilk 3 ay içinde 1 kg.lık artış olmalıdır. Bu dönemde bazen aşırı bulantı ve kusmalar nedeniyle bu artış olmayabileceği gibi, kilo verebilirsiniz de. Sonraki her 3 aylık dilimde 5er kilo alınmalıdır. Ortalama aylık kilo artışı 1.5 kg.ı geçmemelidir. Bu ağırlık artışının nasıl olduğunu birlikte görelim:

Bebeğin ortalama kilosu 3.000 gr 
Plasenta (eş) 500 gr 
Amnion (Bebeğin içinde bulunduğu su) 1.000 gr 
Rahim ağırlığı 1.000 gr 
Meme dokusundaki artış 1.000 gr 
Kan hacmindeki artış 1.500 gr 
Yağ dokusu ve su miktarındaki artış 3.000 gr

TOPLAM 11.000 gr

şu anda sizin vücut ağırlığınız . . . . kg. olduğuna göre, gebeliği bitirdiğiniz dönemdeki hedef kilonuz . . . . kg olacaktır.

Gebelikte beslenmede esas olan çok yemek değil, dengeli ve çeşitli beslenmedir. Önemli olan sizin ve bebeğinizin ihtiyacını, ihtiyaç ölçüsünde almaktır. Yukarıda izlendiği üzere, alınan her kilonun nereye gideceği bellidir. Çok yemeniz daha iri bebek doğuracağınız anlamına gelmez, sadece doğumdan sonra daha şişman olarak kalacağınız anlamına gelir.

Hamile bir kadının günde 2200-2600 kalorilik enerjiye ihtiyacı vardır. Günlük aldığınız gıdaların %50sini proteinler, %35ini karbohidratlar ve %15ini yağlar oluşturmalıdır. Ayrıca alınan gıdaların kalsiyum ve demirden zengin olmasına dikkat edilmeli ve lifli (posalı) yiyecekler bolca tüketilmelidir. O halde bunlar hangi gıdalarda bulunmakta, bir bakalım: 

Proteinler: Et (tavuk, balık veya yağsız kırmızı et), süt (her zaman için kaymağı alınmış, pastörize veya iyi pişirilmiş), yumurta, baklagiller (kuru fasulye, nohut, bezelye, barbunya, mercimek) ve peynir. 

Karbohidrat: Aşırı alımından kaçınılmalıdır. Ekmek (tercihen kepekli ekmek), makarna, patates, erişte, pilav, mısır. 

Yağlar: Yemeklerle birlikte alınan yağ miktarı yeterlidir. İlave yağa gerek yoktur. Bitkisel kaynaklı sıvı yağlar, hayvansal yağlara tercih edilmelidir. 

Kalsiyum: Özellikle bebeğinizin kemik gelişimi için gereklidir. Süt, yoğurt, peynir, yeşil yapraklı sebzeler. 

Demir: Bir gebe günlük demir ihtiyacını sadece yiyeceklerle karşılayamaz. O nedenle demir içeren ilaçları almalıdır. Kırmızı et, karaciğer ve balık. 

Lifli (posalı) Gıdalar: Gebelikte açığa çıkan kabızlığı önler. Kepekli ekmek, baklagiller, kuru kayısı, kuru üzüm, pırasa, portakal,kabuğu yenebilen meyveler,incir.

Bir gebenin günlük dietinde 6 köfte büyüklüğünde et (Tavuk, balık ya da yağsız kırmızı et), 1 adet yumurta, 2 bardak süt, 1 kase yoğurt, 1 kibrit kutusu kadar peynir, en az bir porsiyon sebze yemeği, bol çiğ sebze (salata), 2-3 porsiyon meyve, 3 ince dilim (tercihen kepekli) ekmek, 4 kaşık kadar baklagiller ve 8-10 bardak su mutlaka bulunmalıdır.

Örnek bir günlük yemek listesi aşağıda verilmiştir:

Sabah: 1 kibrit kutusu kadar peynir, 1 yumurta, 1 bardak süt,

2 ince dilim ekmek, istenirse 1 bardak açık çay,

Kuşluk: 1 pors. meyve

Öğle: 3 köfte kadar et, 1 pors. sebze yemeği, 2 yemek kaşığı pirinç pilavı,

1 kase yoğurt, 1 ince dilim ekmek

İkindi: 2 porsiyon meyve

Akşam: 3 köfte kadar et, 1 pors. sebze yemeği, 1 tabak çorba, salata

Bu listeye sıkı sıkıya bağlanmak zorunda değilsiniz,hatta bazen, küçük kaçamaklar da yapabilirsiniz (alışkanlık haline getirmemek kaydıyla). Önemli olan ihtiyaçlarınızı mutlaka almak ve aşırı tüketimden de kaçınmaktır.

Ayrıca aşağıdaki hususları da aklınızda bulundurun: 

Günde 3 dilim ekmeği aşmayın. Pilav, makarna gibi gıdaları 2-3 kaşıktan fazla tüketmeyin. 

Mutlaka 8-10 bardak su için. Kola, gazoz ve şekerli içeceklerden uzak durun. Fazla maden suyu içmeyin. Sıcak günlerde, aldığınız sıvı miktarını artırın. 

Kızartmanın her türlüsünden kaçının.Son zamanlarda, özellikle patates kızartmasının ve cipsin,fetus üzerinde olumsuz etkileri olduğunu gösteren çalışmalar yayınlanmıştır. 

Çikolata, dondurma, bisküvi, kek sizin için hiç uygun olmayan gıdalardır. 

Alkol almayın. Mümkün olduğunca az ve açık çay için. Tercihen kahve içmeyin, ama canınız çok çekerse az miktarda içmenizde de sakınca yoktur. 

Konserve, tatlandırıcı ve hazır gıdaları tercih etmeyin. 

Kendi kendinize tuz kısıtlaması yapmayın. Ama turşu gibi aşırı tuzlu gıdalardan da kaçının.

-------------
http://img25.imageshack.us/my.php?image=anil.jpg">
A-N-I-L 27.09.2005

Cevaplar:
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 16 May 2007 Saat 15:18
Clap eline sağlık ancım hamile kalacak ve bebek bekleyen arkadaşlara duyrulur LOL

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 16 May 2007 Saat 16:18
evet sonra bizi uyarmadınız demesinler LOL

-------------
A-N-I-L 27.09.2005

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 18 May 2007 Saat 01:19
Valla bu kilo meselesi çok önemli. Ben dikkat edemedim ama hamile arkadaşlara dikkat etmelerini öneririm. Emzirirken diyet yapılamıyor çünkü...

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 18 May 2007 Saat 07:15
bende sana katiliyom emziriyom diye diet kaldi kiloda tabiki yapisti hicde birakacak gibi gözukmuyor beni hamilelikde cok aldim ben dikkati olmak fydalidir bence

-------------

Mesajı Yazan: dilsat
Mesaj Tarihi: 18 May 2007 Saat 17:24
hümeyracığım ukalalık addetmezsen şöylebir kabaca hesapladım verdiğin menü yaklaşık 1400-1500 kkal yazıyı nereden aldın bilmiyorum ama menü biraz zayıf arkadaşları panikletmeyelim  umarım uyarıma kızmassın

-------------
ddb

Mesaj Tarihi: 18 May 2007 Saat 18:44
hayır hayır neden kızayım arkadaşım...

-------------
A-N-I-L 27.09.2005

Mesaj Tarihi: 18 May 2007 Saat 19:34
sağol ukalalık yapmayı hiç sevmem mesleğimle ilgilide sorulmadıkça konuşmaktan hoşlanmam ama olurda uygulamaya çalışan arkadaşlar olursa sıkıntı yaşarlar diye söyledim anlayışın için teşekkürler

-------------
ddb

Mesaj Tarihi: 18 May 2007 Saat 19:49
rica ederim :)) mesleğın ne senin bu arada?

-------------
A-N-I-L 27.09.2005

Mesaj Tarihi: 18 May 2007 Saat 19:50
diyetisyenim

-------------
ddb

Mesaj Tarihi: 18 May 2007 Saat 20:01

ooo ne güzel kiz beni zayiflatsana LOL

-------------
A-N-I-L 27.09.2005

Mesaj Tarihi: 18 May 2007 Saat 21:04
Beni de beni de LOL

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 18 May 2007 Saat 21:39
benide benide

-------------

Mesajı Yazan: duru
Mesaj Tarihi: 18 May 2007 Saat 21:45
yazın için teşekkürler canım.
emeğine sağlık.
ben 14 kilo almıştım.
şimdi gitti kilolarım kıslarr
darısı veremeyenlerin başına.

-------------

Mesaj Tarihi: 18 May 2007 Saat 22:26
aminnn

-------------
A-N-I-L 27.09.2005

Mesaj Tarihi: 19 May 2007 Saat 15:50
Amiiin :)
Benden de yavaş yavaş gidiyor.
3 kilo verdim 3 haftada. Daha hızlı da verebilirim ama emzirdiğim için çok aç kalmamam gerekiyor. 6. aydan sonra ek besine geçersek hızlanmayı düşünüyorum. Şimdilik sadece anne sütü veriyorum.

Mesaj Tarihi: 23 May 2007 Saat 17:49
tabiki yardım ederim görüşürüz sevgiler

-------------
ddb

Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 23 May 2007 Saat 23:17
kız dilşat yaz hemen bi menü bakalım bize diyetisyenim diyip kaçmak var mı öyle bakim LOLLOLLOL

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 24 May 2007 Saat 12:24
evet dilşat maviş doğru söylüyor LOL

-------------
A-N-I-L 27.09.2005

Mesajı Yazan: RuzgarEce
Mesaj Tarihi: 25 May 2007 Saat 11:38

ben toplamda 24 kilo aldım arkadaşlar ;))

ama aldığım kiloya bakıpta hamileyim diye abur cubur yediğimi düşünmeyin lütfen...normalde de 3 öğün yemek yiyen biri olarak hamileliğimde de aynı şekilde davrandım...7.ayıma kadar çok kilo almadım ama sonrasında birden kilo almaya başladım...süt içmeyi sevmediğim halde kızım için sabah akşam bir bardak zorla sütümü içtim,meyvalarımı yedim tatlıyla zaten aram yok normal öğünlerimi hiç atlamadım...
kızım 4.750 gr. 53 cm doğdu MAAŞALLAHHHHH
doğum sonrası hiç doğum yapmamış gibi karnım verdı kontole gelen doktoruma açmışken içerdeki yağlarıda temizleseydiniz ya diye takıldım o da bana ececiğim hiç yağın yokki dedi şaşırdım peki bunlar niye böuyle kaldı diye sorduğumda toparlayacaksın merak etme öyle kalmayacak dedi...
hatta koridorla kızım kucağımda gezinirken bir yaşlı teyze gördü beni ah kızım biri kucağında biri karnında bunu ne zaman doğuruyorsun yakın mı dediğinde  güldüm teyzecim dedim aslında bunlar ikizdi doktorlar onu içerde unutmuşlar birazdan onuda alacaklar dedim kadıncağız çok şaşırmış vah vah kızım allah kurtarsın demişti bana ;)))
doğum sonrasında zaten 13 kilom gitmişti...sonrasıda emzirme döneminde geldi zaten...
şu an 5 kilo fazlam var onuda ben biliyorum dışardan belli olmuyor ;))

-------------
Ece (26.09.1971) & Rüzgar Prensesim (02.03.2005)

Mesaj Tarihi: 25 May 2007 Saat 11:43
LOL Maşallah

-------------
A-N-I-L 27.09.2005

Mesaj Tarihi: 25 May 2007 Saat 12:21

ooo maaşallah 4750 gr ha.ben 4400ü zor çıkarttım sezeryan oldun heralde

-------------

Mesaj Tarihi: 25 May 2007 Saat 12:22
bende 4.450 56 cm cıkara bildim norma doğum...

-------------
A-N-I-L 27.09.2005

Mesajı Yazan: RuzgarEce
Mesaj Tarihi: 25 May 2007 Saat 13:25
yemeğimi yedim geldim kızlar ;))
evet sezeryan oldum maalesef
hamileliğimin başından beri normal doğum taraftarı olan ben 41.haftamız bitip 42.haftaya girmemize rağmen kızım yerini çok sevmiş olacakki bir türlü dünyaya gelmek istemedi...mecburen güle oynaya sezeryana yattım...

maaşallah kızlar sizlere.de hele  o kiloya normal doğum hakikaten bravo :)) maaşallah...

-------------
Ece (26.09.1971) & Rüzgar Prensesim (02.03.2005)

Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2007 Saat 14:46
ya arkadaşlar benim daha 2,5 ayım var doğuma ve 14 kg. aldım doktorumda çok kızdı zaten hatta beni diyetisyene gönderdi ama ben o diyete hiç uyamadım malesef boğazım hiç durmuyo midemde sürekli ziller çalıyoDisapprove spor falanda yok yürüyemiyorum bile çünkü ağrım oluyo napıcam ben böyleUnhappy

-------------
http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/

Mesajı Yazan: ALPELLA1
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2007 Saat 23:22
dikkat et güzelim kilo alımın fazla oldugunda doğum zorlaşıyor ben ilkinde 21 kilo almıştım en sonunda dr yasakladı hiçbir şey yiyemedim

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2007 Saat 13:18
bişeyler yemeden durmam için sürekli uyutulmalıyım benLOL eskiden böyle değildim bu bebek obur diyorum herkese bende LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2007 Saat 14:10
canın bişey istediğinde meyve ye su iç böyle yapınca yeme isteğim köreliyor benim.mesela 1 elma yiyorum öyle hamurlu veya tatlı bişey istersem hemen unutuyorum.tabi arada kaçamak yapıyorum,ama benim canım bişey çekmiyor ya zaten aman aman iştahım yok ben 4,5 aylık hamişim.4 kilo vermiştim ilk 3 ay şimdi 3 kilosunu almışım

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2007 Saat 12:14
benim ilk zamanlarda midem çok bulanıyodu ama ona rağmen sürekli yiyodumLOL nasıl bir boğazım varmış yaaa... bir arkadaşım 40 kilo almıştı hamileliğinde yinede normal doğum yaptı aklıma o gelince dahada yiyesim geliyo. söylediklerini denedim meyve yiyorum ama aklımdan tatlılar hiç çıkmıyoEmbarrassed sanırım birazda psikolojik

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2007 Saat 22:25
Orjinalini yazan: HaYaL HaYaL Yazdı:

benim ilk zamanlarda midem çok bulanıyodu ama ona rağmen sürekli yiyodumLOL nasıl bir boğazım varmış yaaa... bir arkadaşım 40 kilo almıştı hamileliğinde yinede normal doğum yaptı aklıma o gelince dahada yiyesim geliyo. söylediklerini denedim meyve yiyorum ama aklımdan tatlılar hiç çıkmıyoEmbarrassed sanırım birazda psikolojik

evet canım kendinde demişsin nedeni beyinde bitiyor,biz hamile kalınca 2 canlı olduğumuz için sanki iki kişilik yemeye de ihtiyacımız varmış gibi hissediyoruz nedenseLOLyada etraftan böyle telkinler geliyor ye çocuğa vitamin olsun gibi,ama işi yinede ayarında tutmakta fayda var çünkü asıl hamilelik sonrası evde olduğumuz emzirme döneminde daha çok kilo alıyor insan düşünsene daha doğum kilosunu veremeden üstüne kilo aldığınıConfusedvalla ilk hamileliğimde ben bundan çok korktum çünkü bir ark.öyle olmuştu.o yüzden ye ama fazla kaçırma bence.

-------------

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2007 Saat 03:25
valla ne yalan söyleyeyim be doyduğumu anlamıyordum eşim tamam yeter bu sana diyorduLOLLOLLOL

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2007 Saat 12:45
Az yiyin, öz yiyin...
Benden size tavsiye...

27 kilo aldım, yusyuvarlak birşey oldum ben.
Doğumdan sonra emzirirken diyet yapılamıyor. 6 ay herşeyi yedim o yüzden. 3,5 aydır kilo veriyorum. Halen 3-5 kilo fazlam var. 20 kilodan fazla verdim toplamda. Ama zor oldu yani. Sporu abartarak verdim.

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2007 Saat 12:47
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

valla ne yalan söyleyeyim be doyduğumu anlamıyordum eşim tamam yeter bu sana diyorduLOLLOLLOL

Vallaaa inanmam :)
Dal gibisin.
Hem de ince dal...Tongue

Mesajı Yazan: aysegulce
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2007 Saat 13:36

Merhabalar bayanlar...

Kilolar kilolar... Bunlardan kurtulamayacakmıyız ya? Ben 55 kilo ile hamile kaldım 69 ile doğum yaptım. 4 aylık bir oğlum var emziriyorum ya bahanem hazır kilo vermeyi hep erteliyorum maalesef.Unhappy İnşallah benim aklım başıma gelince verebilirim bu kiloları.Son zamanlarda tartılmadım ama 60-65 arası kilodayımdır.

Mesajı Yazan: Melek
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2007 Saat 12:21

Benim doğuma 3 haftam kaldı ve şimdiye kadar 10 kilo aldım. Ama doktorum çok fazla hassas bu konuda. Bana tane ile söylüyordu yaz meyvelerini. Şimdi pek birşey söylemiyor. Başlarda herkes bebek iyi mi ? Gelişimi normal mi diye soruyordu. Mantık ne kadar çok kilo alırsan o kadar sağlıklı bir bebeğin olacak. Doktorlar bunun tam tersini söylüyor. Fazla kilolar şekere ve tansiyona yol açabilr. Aman Alllah korusun !!

Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 13:38
Hamilelikte beslenmenin önemini hepimiz biliyoruz. Gebelikte sağlıklı beslenmeye dikkat edilse bile bazı beslenme sorunlarıyla karşı karşıya kalınabilir. Anemi (kansızlık) genellikle gebe kadınların en önemli sağlık sorunudur. Aneminin daha çok demir yetersizliğine bağlı, dengesiz beslenen gruplarda yaygın olduğu gösterilmiştir.
Gebelikte Aneminin (Kansızlık) Sebepleri :

Gebelik dolayısı ile kadmm artan kan hacmine karşı hemoglobin miktarının daha az artış göstermesi
Bir kısım kanın barsak parazitleri tarafından emilmesi
Bir kısım demirin bebek için kullanılması sonucu kadının gereksinmesinin artması
Kadının daha önceden yeteri kadar demir alamama sonucu, hafif şekilde anemik olması ve artan gereksinme karşısında hastalığın açığa çıkması
Bu arada, diğer besin öğelerinin yetersizlikleri de anemiye neden olabilmektedir. Bunların başında folik asit yetersizliği gelir.
Kemiklerin yumuşamasıyla erken çöküntü, hastalıklara dirençsizlik, yine yeterli beslenemeyen gebe kadınlarda sık görülür.

-------------
http://imageshack.us">

Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 13:38
1.     Gebelikte Enerji İhtiyacı : Gebelikten dolayı kadının ağırlığı ortalama olarak ayda 1 kg kadar artar. Aşağı yukarı bu artan ağırlığın yarısı bebeği ve plesantayı içerir. Diğer yarısı ise emziklilik devresinde kullanılmak üzere depo edilir. Gebe kadının enerji ihtiyacı, normal kilosuna ayda 1 kg ilave olacak şekilde ayarlanır. Gebelikte aşırı şişmanlık da sakıncalıdır. Gebelik süresince boya göre uygun ağırlığa 9-12 kg eklenmelidir.

2.     Gebelikte Protein İhtiyacı : Bebeğin büyümesi, ortalama 950 gr kadar proteinin depo edilmesi demektir. Genellikle normal alıma ek olarak gebe kadın günde 20 gr proteini de bebeğin büyümesi için almalıdır.
3.     Gebelikte Demir İhtiyacı : Gebelikten dolayı ortalama 540 mg kadar demire gereksinme vardır. Normal alıma ek olarak, gebe kadına günde 20 mg kadar demir önerilir.
4.     Gebelikte Kalsiyum İhtiyacı : Ortalama bebek 30 gr kadar kalsiyum depo etmektedir. Bunu karşılamak için gebe kadına normal alımına ek olarak günde 500 mg kadar kalsiyum önerilir.
5.     Gebelikte Vitamin İhtiyacı : Genellikle normal gereksinmeye ek olarak gebe kadına 1000 LU. vitamin A;> 0.1 mg tiamin; 0.2 mg riboflavin; 3 mg niasin ve 30 mg vitamin C önerilir. Ayrıca güneşi az gören gebe kadınların günde 400 I.U. kadar vitamin D alması önerilir.

-------------
http://imageshack.us">

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 16:41
paylaştığın için teşekkür ederim Big%20smile benim için önemli bir konuyu paylaştın Wink

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: Relax
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2008 Saat 19:39
arkadaşlar ben 26 haftalık hamileyim. 55 kilo ile hamile kaldım ve şu an 68 kiloyum yani bugüne kadar toplam 13 kilo aldım ve daha doğumuma çok var. anlayacağınız kilomla başım dertte. en son kontrole gittiğimde doktorum diyet verdi dikkat etmem gerektiğini söyledi ama bu benim elimde olan birşey değil ki. acıktığım zaman sanki tansiyonum düşüyor başım dönüp miğdem bulanmaya başlıyor ve halsizleşiyorum. yemek yediğim zaman kendime geliyorum. doğumdan sonra kilo verememekten çok korkuyorum. ooofffff oooooffffffffffffffff kilolaaarrrrrr..........Cry

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2008 Saat 19:43
yemek yediğim zaman kendime geliyorum. doğumdan sonra kolay kilo verememekten korkuyorum. Özellikle ilk 6 aylık emzirme döneminde daha fazla kilo alma fikri beni korkutuyor. Cryooofffffff oooooooffffffffff kilolaaarrrrr.........

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2008 Saat 22:27
Orjinalini yazan: Relax Relax Yazdı:

arkadaşlar ben 26 haftalık hamileyim. 55 kilo ile hamile kaldım ve şu an 68 kiloyum yani bugüne kadar toplam 13 kilo aldım ve daha doğumuma çok var. anlayacağınız kilomla başım dertte. en son kontrole gittiğimde doktorum diyet verdi dikkat etmem gerektiğini söyledi ama bu benim elimde olan birşey değil ki. acıktığım zaman sanki tansiyonum düşüyor başım dönüp miğdem bulanmaya başlıyor ve halsizleşiyorum. yemek yediğim zaman kendime geliyorum. doğumdan sonra kilo verememekten çok korkuyorum. ooofffff oooooffffffffffffffff kilolaaarrrrrr..........Cry

ben 59 la kaldım şuan seninle aynı kilodayız:)ve 8. ayın içindeyiz..benimde karnım acıktığı zaman midem bulanıyor zaten genelde düşük olan tansiyonum daha da düşüyor..sana tavsiyem yediklerine ve porsiyonlarına dikkat etmen...karbonhidrattan ve yağdan kaçın...protein grubu genelde tok tutar...ben çantamda genelde meyva bulunduruyorum..elma,muz daha çok liften yüksek şeyler...emzirme dönemindede süt yapan en iyi şey su..yemekten ziyade suya yönel derim...

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2008 Saat 16:36
canım günde 2 lt su içiyorum ayrıca süt ayran meyve suyu gibi sıvılarıda tüketiyorum yani yaklaşık 3 - 3.5 lt sıvı  ve bol meyve tüketiyorum ama bunun yanında iştahımda bir değişiklik olmuyor çok sık acıkıyorum. fakat bu aralar yürüyüşe başladım akşamları 1 saat kadar eşimle yürüyüş yapıyoruz ve kilo alımımda yavaşlama oldu. sanırım yürüyüş işe yaradı. şu an 32. haftam bitmek üzere ve ben 70 kilo oldum yani toplam 15 kilo almışım. inşallah doğumdan sonra kolaylıkla bu kilolarımdan kurtulurum. önemli olan bebeğim sağlıklı gelsin dünyaya Star

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2008 Saat 16:45
ilalcim sitendeki örgü modellerine baktım gerçekten harika şeyler yapmışsın. emeğine sağlık hepsi çok güzel. bloğun hayırlı olsun hayırlı kazançlar inşallah. Smile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat