Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebek saglıklı değilse?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27118
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 06:44

Konu: Bebek saglıklı değilse?
Mesajı Yazan: fragolinatuttarossa
Konu: Bebek saglıklı değilse?
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2010 Saat 07:02
Merhaba

Haftaya down sendrom testi yapılacak ve sizin fikrinizi duymak istiyorum.

Bu tesleri (istatistik oldunu biliyoruz) ama eyer garip bir durum varsa zaten amniosentez önerirler... ama size deselerki down sendromu 100% var... ne yaparsınız? Hamileliğinizi sonuna kadar devam edermiziniz yoksa orada bitirimiziniz?

Yani bu tesleri yaptırıyorsak bir tetbir almak içinmi yoksa rutin diyemi?

Ben sakat bir çoçuk büyütebileceğimi hiç sanmıyorum. :(

Cevaplar:
Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2010 Saat 07:19
bu çok zor bir karar ama ben aldırmazdım

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2010 Saat 13:45
yaa zaten yüzdelik payına göre alınıp alınmamasına kara veriyolar..etik kurul toplanıp veriyor kararı..eğer genetik bir yatkınlık varsa erken dönem aminiosentez yapılıp karar verilebilir ne yapılacağına..geç dönemde yapılacak testte eğer anne herhalukarda doğurmayı düşünüyorsa erkenden psikolojik destek alabilecek..bu konular  aslında başına gelmeden   bilinecek şeyler değil..bende yaptırdım ,işlemde korkulacak hiçbirşey yok ,işin uzmanı olan perinatologlara yaptırdıktan sonra..

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2010 Saat 13:52
Benim bir arkadaşımın 22 haftalık olduğunda bebeğinde anomaliler görüldü doplerda üniversite hastanesine başvurdu kurul inceledi alınmasını önerdi ama arkadaşım kıyamadı 6 sene beklemişti bebeği doğuracağım dedi ama yavrucak 29 haftalıktı annesinin karnında öldü ve arkadaşım ölü doğum yaptıLamp
Çok Zor Allah kimseyi evladıyla sınamasın Nuke

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: yunahu
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2010 Saat 14:11
arkadaşım öncelikle kendi fikrini cesurca belirttiğin için seni kutlarım bir çok kadın bunu düşünse bile başkalarına dile getiremez...

bizde ise;
eşim iki hamileliğimde de bu testlerin gereksiz olduğunu savunur sanki sorun çıksa aldıracakmıyız diyip dururdu yinede yaptırdım tabi testleriSmile lakin...
evet haklı bi sorun çıktı diye down sendromu vaya başka bişey farketmez yavru benim vavrum aldırmazdım ama bunun doğumdan sonra öğrenip şaşkınlıkla üzüntüyle karşılanması belkide depresyona sokup ne bebeğime ne kendime hayrımın olmamasımı yoksa tüm bu durumdan haberdar olarak kendimi  böyle durumda ne yapmam gereken eğitimler alarak psikolojik olarak hazırlayarak mı doğuma girmek daha hayırlı olur,

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2010 Saat 14:23
bilmiyorum ...

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: demrem
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2010 Saat 14:32
bu cok zor bır karar. verılen kararın sorgulanması yada dogru yanlıs dıye adlandırılması bıle mumkun olmayan bır durum. hamıleyken ne hıssederdım oan tavrım neolurdu bılmıyorum. ama bence cocuk ozurluyse de dogmalı yasam hakkı gasp edılmemelı. sen ozurlusun ozaman ölmelısın mantııgı ıle bakmamak gerekıyor. belkı saglıklı bır bebegımız olacak ama ılerıde Allah vermesın bır kaza sonucu ozurlu olarak yasamına devam edecek. hayır ve şer Allahtan gelırmıs her şerde bır hayır saklıymıs ozaman mevla neyler gormek lazımSmile

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2010 Saat 15:55
Allah korusun ne olursa olsun aldırmanı tavsiye etmem Confusedoda bir can sonuçta kıyma bence kuzuna hem bazı testler yanılabiliyor sonuçta ya sağlıklıysa ve sen onu aldırdıysan ben böyle bişey şahit oldum ablamın çalıştığı hastahanede sakalt dediler aldırdılar ama bebek sağlıklıydı ConfusedConfused

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesajı Yazan: bertobat
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2010 Saat 17:56
öncelikle merhaba.........sorun çok zor bir soru........duygularımla hareket etmez mantığımla hareket etmeye çalışırdım.
öncelikle böyle bir durumda maddi imkalarımı gözden geçiririm........çünkü ben öldükten sonra onun yaşamını garanti altına almak isterim..............ona sunabileceğim imkan varsa yola devam ederdim ama yoksa....imkanlarım......onu yaşama atmak çok büyük bir hata olur diye düşünüyorum.......

-------------
kinCi diiLim Ama Unutmam!..
şevkat qöSteriRim Ama ŞıMarTmaM.. !
Ciddiye aLıRıM ama KAPILMAM!..
DALGA GEÇERİM AMA KIRMAM..!
Huzur Veririm Ama Söz vermem!!

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2010 Saat 18:43
bir kaç kez gittim geldim bu topiğe belki burada bu testi yaptırıp sonucunda bebeğini aldırmış annelerde vardır yazımız onların canını acıtır bu olsun istemem fakat yinede fikrimi belirtmek isterim bir anne için en kötü durumdur bu durum RABBİM hiç bir anneye bu kararı vermek zorunda bırakmasın Herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin MEVLAM  .Amin

Çok yakın arkadaşımın kızı dawn sendromlu doğdu hamilelikte bilmiyorlardı bilsemde asla aldırmazdım diyor annesi görseniz o kadar tatlı o kadar şeker ki maşallah.Ona yaşama hakkı vermemek ne derece doğruolurdu  bir kez daha düşünülmeli diyorum Ying Yang

Mesajı Yazan: şefo
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2010 Saat 19:31
ben hamile kalmadan önce ne akılsa dr.gitmiştim bazı testler yaptı ve beni çok korkuttu toksaplazama var sizde dedi (kedimikrobu)halk arasında düşük ve sakat doğum yapabilirsiniz dedi ve bu testleri yaptırdım fakat aldırmak için değil hazırlıklı olmak için çok şükür rabbimime böyle bişey yoktu hazırlıksız olmak istemedim

-------------

Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2010 Saat 23:31
Gerçekten zor bir soru. Bende hamileliğimin ilk 3 ayında sorunlar yaşadım. Bebeğimde sorun olduğu söylendi. (Mesanesinde) Gerekli bütün testleri yaptırdım. En zor genetik testleri bile göze aldım. Girmediğim ultrason, dopler kalmadı. En sonunda bebeğimdeki sorun kalmadı (Allah'ıma şükürler olsun ) ve ben bebeğimin sağlıklı olacağından emin olarak hamileliğime devam etme kararı aldım.

Eğer bir sorun olsaydı; ki bu mesanedeki sorun bebeğimin böbrek hastası doğması demekti. Ben kesinlikle aldırırdım. Acılar çekeceğini bile bile onu dünyaya getirmek ve o acı çekerken elinden hiçbişey gelmemesi korkunç bişey olurdu.

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Mesajı Yazan: fragolinatuttarossa
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2010 Saat 00:27
Bende zaten maddi imkanlarımızı göze alıpta bu karara varmıştım birde ben 35 yaşında olduğum için... cok cok genç değiliz ve biz gidince kizima buyük bir sonumluluk bırakmış olurum ve buna hakkım yok.

Hepinize teşekkür ederim verdiğiniz yanıtlar için.

p.s. bazen (bu ülkede) sokakta dolaşırken ne kadar sakat insan olduğunu dikkatimi çekiyor... acaba bu insanların anneleri aldırmadıkları itemediklerindenmi yoksa başka bir neden varmi? Tabi akraba evliliğide var... yurt dışında olmayan bir durum :(

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2010 Saat 08:31
insan başına gelmeden ne cevap verse yalan olur. mevlam kimseye yaşatmasınNuke

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesajı Yazan: bereketlim
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2010 Saat 10:45
Rabbim çekemeyeceğimiz imtihanlar yaşatmasın öncelikle hep dua ederim ben bu konuda. ve şunu düşünürüm bir anlık kazalar sonradan asla eskiye dönemeyecek hale getirebiliyor, bir rehabilitasyn merkezinde bir hanım vardı çocuğunu salıncakta sallarken nasıl olduysa çocuğunun başı bir yere sıkışmış ve bazı beyin fonksiyonların kaybetmiş çocuğu yaşıyor ama eskisi gibi değil.. yani hiç bir garantımiz yok anne karnında böyle bir durum öğrenilse çok çok zordur anne için Allahım korusun, sonradan böyle bir durumla karşılaşmak da çok zordur. sanırım dua etmekten başka çaremiz yok.

Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2010 Saat 11:33
banadaa renkli doplerde böbrek genislemesi var dediler buda azda olsa down sendromu bulgusuu dedi istersen amniosentez yaptırr dediiii dünya basıma yıkıldııı seni çok iyi anlıyormm cok üzüldüm çok agladımm baska doktorlara gittimm ama yaptırmadım amniosentezii çok dua ettim gelecek aya bidaha gittim rutin kontrollerime dr bu sefer dediki böbrekleri normale dönmüss niye taktın o kadar  kafana düşünn bana istersen amniosentez bilee yaptırablirsin diyooo sonrada neden taktın kfana o kdr diyoo ona uyup amniosentez yaptırsaydımm belkii 200 de 1 düsük riskinii gözee almıss bebeğimi kaybetmiş olacaktmm sonra diger ay tekrar gittim yine böbrekleri normal dedii bişi yok dedii ve bir arkadasımın kayınpederi hastanede profesörr dü arkadasınmın gebeliğini kayınpederii takip ettii herseyiyle o ilgilendii tüm testleri yapıldı bebekk gayet saglıklı görünüyorduu ama bebek down sendromlu dogduu Allahın takdirine sual olunmuyo iştee umarım senin içindee bebeğin içindee iyi olur hersey saglıklı sıhatli alırsın kucagına

Mesajı Yazan: MELODİ
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2010 Saat 15:19
Orjinalini yazan: yunahu yunahu Yazdı:

arkadaşım öncelikle kendi fikrini cesurca belirttiğin için seni kutlarım bir çok kadın bunu düşünse bile başkalarına dile getiremez...

bizde ise;
eşim iki hamileliğimde de bu testlerin gereksiz olduğunu savunur sanki sorun çıksa aldıracakmıyız diyip dururdu yinede yaptırdım tabi testleriSmile lakin...
evet haklı bi sorun çıktı diye down sendromu vaya başka bişey farketmez yavru benim vavrum aldırmazdım ama bunun doğumdan sonra öğrenip şaşkınlıkla üzüntüyle karşılanması belkide depresyona sokup ne bebeğime ne kendime hayrımın olmamasımı yoksa tüm bu durumdan haberdar olarak kendimi  böyle durumda ne yapmam gereken eğitimler alarak psikolojik olarak hazırlayarak mı doğuma girmek daha hayırlı olur,
kızlar benim iki çocuğumdada gittiğim doktorum aldırmıyacağım için testlere gerek yok dedi ve yaptırmadık evladımın herşeyi kabulümdür

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2011 Saat 15:49
tabiki evladımızın herşeyi kabulumuz fakat yinede test yaptırmakta fayda var çünkü bazı rahatsızlıklar anne karnında farkedilip tedavi edilebiliyor..

Allahım hiç bir anneyi evladıyla sınamasın inş.Amin

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2011 Saat 16:38
Bunu bende hep düşünürüm...sadece down sendromu değil tamemen engelli olsa ne yapardım diye..Ama hep ikilemde kaldım..
Kendi kendime...
1:Allah onu sana bu şekilde verdi bu şekilde doğurup büyüteceksin...
2:Allahın vediği cana kıyılmaz ama ben yaşadığım sürece onunla ilğilenirim...ya ben ve babası ölünce onu bu dünyada bi çare muhtaç bırakmak ne kadar doğru...
Şu an yine hamileyim Allahım sağlıklı bir evlat versin inşallah ama...
bu ikilem hep kafamı kurcalıyor...

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat