Hamişken nefes egzersizi yapan var mı?
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27174
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 17:06
Konu: Hamişken nefes egzersizi yapan var mı?
Mesajı Yazan: Kevser
Konu: Hamişken nefes egzersizi yapan var mı?
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 10:37
Bu ara nefes egzersizlerine taktım kafayı Doğum öncesinde bu egzersizleri yapmaya başlayıp,doğumda uygulayan arkadaşlar var mı acaba? merak ediyorum. Doğuma yardımcı oluyor mu ki? Sancıları daha az hissettiriyor mu? Veya kendi kendine taktik geliştirip, sancıları daha az acıyla geçiren var mı?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 11:20
bacımmmmm Allahım kolay bir doğum nasip etsin saana ve tüm hamişlere inşallah valla ben hamileliğim nasıl hatırlayamaz oldum hafızam narkozdan sonra gitti sanırım acaba şumu oldu diye düşünüyorum tek bildiğim çok fazla aş ermiştim mide yanmalarım çoktu ama hep normal doğum dedim dedim dedim olmadı tuğşat gelmedi mecbur sezeryen oldum o kadar da yürümüştüm akşamları ama fayda etmedi... yürürken de nefes alıp vermeme dikkat ediyordum ama olmadı
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 11:27
Amiinnnnnn gülom, tüm hamişlere kolay doğum nasip etsin Allahım  Normal doğumdan çok korkmama rağmen yine de istiyorum epidural normal olmak istedim, doktorum ikinci doğumun daha kolay olacağını ve ona gerek olmadığını söyledi. bir de onun da sonradan bel ağrısı yaptığını biliyor olmak korkuttu açıkcası zor bir süreç, acaba şöyle mi, acaba böyle mi diyip durmak hayırlısı olsun inşallah...
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 12:22
kevserim seni öyle iyi anlıyorum ki canım geçen sene bu zamanlarr bende senin gibi şafak sayıyordum.
1 ay vardı doğumuma çok korkuyordum kız bende 
yürüyüşler yapıyordum normal doğum için ama kısmet olmadı.sezeryan oldum.
Allah kolay bir doğum nasip etsin arkadaşım 
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 12:35
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 13:25
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 16:37
Biraz da bünye meselesi galiba Gülsen Bazısı doğuma giderken takside doğuracaktım nerdeyse diyor, bazısı da iki gün sancı çekiyor tık yok Ben yine de yavaş yavaş başladım bu egzersize. Derin nefesler alırken, benim kolbastıcı kız iyice coşuyor valla, iyi mi geliyor kötü mü bilmem, feci hareketleniyor içerde
|
Mesajı Yazan: ahmetefe
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 16:49
Ben de oğlumu normal doğumla ve hiçbir anestezi , vs almadan doğurdum. Doğumdan önce nefes egzersizi yapmamıştım, ama bilgi sahibiydim nefes nasıl alıp verileceği konusunda. doğum esnasında çok işime yaradı inan ki, doğru nefes alıp verme ile doğum sancıları azalıyor.
İnşallah güzel ve sağlıklı bir doğum nasip etsin Allah...
sevgiler
|
Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 16:59
Kevserim internette buna ilişkin videolar var onlardan yararlanabilirsin ben kendi adıma normal doğum yapamamış biri olarak seni takdirle karşılıyorum inşallah kolay bir normal doğum olur senin bir tanem
Sevilcim ne güzel yazmışsın bravo vallahi nasıl özeniyorum normal doğum yapan hanımlara bir bilsen
|
Mesajı Yazan: ahmetefe
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 17:09
Hülyacım, ben şanslı hamilelerdendim.Hem doktor bakımından, hem de doğum boyunca her şey iyi gitti. bir sorun yaşamadık, doktorumun söylediğine göre ağrı eşiğim yüksekmiş ve bu sebeple çok uzun süre ağrı çekmedim Allah'a bin şükür. Allah tüm hamileleri, nasıl derler, bir avazda kurtarsın
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 18:14
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 18:17
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 18:46
Canım ben sezeryan oldum,hiç bir sorun yaşamamış çabucak iyileşmiş olmama rağmen
pişmanım desem yalan olmaz.o zaman normal doğum yapabilecek psikolojide değildim
çok korkuyordum ve bazı engel durumlar vardı ama yine de keşke deneme cesaretini
gösterseydim diyorum.keşkeee bende yapabilseydim.ama kısmet iştee olmadı.
İnşallah normal ve kolay bir doğum olur tatlım 
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 18:48
Normal doğum süreci nasıldır,sancılar nasıldırr,bebeğin doğum anını yaşamak nasıl bir duygudur
bebeğini ilk kucağına almak nasıl bir güzelliktir,doğum nasıl bir mucizedirr hep bunlar içimde
kalacakk yaşayamadım 
|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2010 Saat 22:55
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2010 Saat 00:14
Nesibem sen çok yaşa emi İşte böyle net bir örnek duymak istiyordum ben de Şevval 5,5 saat olduğuna göre, bu daha az olur inşallah doktor, ikincinin daha kolay olacağını söylemişti ama ben, beni kandırdığını düşünmüştüm beyaz yalan zannettim yani
|
Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2010 Saat 08:56
canım doğumu düşünmemeye çalış korkma. derler yaaa bir avazda inşallah valla ben en başından normal doğumu düşünmemiştim sonundada zaten sezeryana mecbur kaldık. o yüzden böyle egzersizler hiç aklıma gelmedi.
------------- ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
|