Doğumla ilgili gerçekler
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum
Forum Tanımlaması: (Doğum hakkında herşey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27288
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 20:38
Konu: Doğumla ilgili gerçekler
Mesajı Yazan: Kevser
Konu: Doğumla ilgili gerçekler
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2010 Saat 23:56
Doğumla ilgili gerçekler:
- Gebelik hastalık değildir. Fizyolojik bir süreçtir.
- Her doğumda epizyotomi gerekmez (ilk doğumda
gebelerin sadece yüzde yirmisine epizyo açılmalıdır. Doktorunuza bu
soruyu sorun. Eğer “ilk doğumda yırtılmaması için her gebeye yapılır”
diyorsa durumu tekrar değerlendirin. İngiltere’de şu an her gebeye
epizyo açan doktor yönetime hesap vermektedir)
- Epidural anestezi kesinlikle fizyolojik değildir: Getirdikleri kadar götürdükleri de vardır.
- Önceden kemik pelvisi değerlendirip doğumun olup olamayacağına karar vermek diye bir yöntem yoktur.
(Halk arasında çatı muayenesi, kemik muayenesi olarak bilinir.) Bunun
amacı genellikle sezaryen için bahane üretmektir. Doğum dinamik bir
süreçtir. Doğumun olup olmayacağına doğum eyleminde karar verilir.
- Hastaneye doğum yapmak için yatan gebelerin doğurma oranı %90’dır.
- Kordon dolanması çok nadiren sorun çıkarmaktadır. Yine su azalması çok nadiren görülen bir problemdir. Ultrasonda amnion sıvısı ölçülüp 2 santim kalana kadar doğum beklenebilir.
- Dünyada sezaryen sonu ölüm oranı doğum sonu ölüm oranının dört katıdır.
- İdrar kaçırma, cinsel ilişkide rahatsızlık gibi şikayetler normal doğum olmadan sezaryen doğumlarda da görülmektedir. Ve bu oranlar her iki grupta da düşüktür.
- Oksitosin cinsel ilişki sırasında, emzirmede, aşık olunduğunda ve doğumda, özellikle de doğal doğumda yükselmektedir.
- Doğum ile ilgili anlatılan hikâyelerin çoğu doğru olmayıp abartma içerir.
- Doğum sırasında hidroterapi (Jakuzi içinde) epidurale yakın rahatlama vermektedir.
- Sezaryen bir doğum yöntemi olmayıp anne ve bebeği acil bir durumdan kurtaran operasyondur.
http://www.dribrahimyanik.com/index.aspx - Op. Dr. İbrahim Yanık
http://www.dribrahimyanik.com/index.aspx - ALINTI...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 00:19
bilmediğimiz o kadar çok şey varmış canım ya gerçi ben mecburiiiiii sezeryanlıyım ama bunları bilmek iyi oldu Allahım bütün hamişler kolay bir doğum nasip etsin inşallah sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 00:22
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 00:24
ah ah okuyunca keşke bende normal doğum yapabilseydim diyorum keşke ama kısmet olmadı işte 
|
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 00:24
Ayşegül Yazdı:
bilmediğimiz o kadar çok şey varmış canım ya gerçi ben mecburiiiiii sezeryanlıyım ama bunları bilmek iyi oldu Allahım bütün hamişler kolay bir doğum nasip etsin inşallah sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin
|
evet canım bilmediğimiz çok şey varmış ben ikinciyi doğurmayı düşünüyorum, daha yeni haberim oluyor çoğu şeyden çok güzel siteler var, faydalı bilgiler edindiğim... inşallah doğumda ordaki okuduklarım aklımda olur...
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 00:26
Kevser-Şevval Yazdı:
Ayşegül Yazdı:
|
evet canım bilmediğimiz çok şey varmış ben ikinciyi doğurmayı düşünüyorum, daha yeni haberim oluyor çoğu şeyden çok güzel siteler var, faydalı bilgiler edindiğim... inşallah doğumda ordaki okuduklarım aklımda olur...
|
tabi olur canım öğreniyoruz işte inşallah faydasını da görürsün
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 00:32
- Önceden kemik pelvisi değerlendirip doğumun olup olamayacağına karar vermek diye bir yöntem yoktur. (Halk arasında çatı muayenesi, kemik muayenesi olarak bilinir.) Bunun amacı genellikle sezaryen için bahane üretmektir. Doğum dinamik bir süreçtir. Doğumun olup olmayacağına doğum eyleminde karar verilir.
zorunlu sezaryen olanlardanım son dakikada
ama önceden doktorum normal doğumun mümkün olmadığını söylemişti
be çatı muyanesine inanıyorum bir çok doktorun dediği çıkıyo
------------- bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
|
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 00:33
bu da yeni öğremdiğim bişey mesela ben mutlaka yapılması gereken bişey zannederdim İngilterede normal doğumların %20 sinde epizyo yapılıyormuş, bizde de, doktor makasla dolaşıyo
|
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 00:33
Ayşegül Yazdı:
Kevser-Şevval Yazdı:
Ayşegül Yazdı:
|
|
tabi olur canım öğreniyoruz işte inşallah faydasını da görürsün
|
İnşallah canım 
|
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 00:35
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 00:38
canım benim doğumunun yaklaştığı açtığın topiclerden belli oluyor.
sağlıcakla gelsin inşallah meleğin.Allah kolay bir doğum nasip etsin tatlım
|
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 00:39
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 00:41
bende aynısını görüyorum gözlerinde valla
|
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 00:41
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 00:43
İnşallah canımmm dua edeceğim sana
|
Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 09:00
valla ben de o şekilde düşünüyodum yüklü bi ssezaryen parası istedi bende inanmadım doktoruma. bi kaç dokora daha gittim 2 si normal yapabilirsin dedi 1 i daha yapamazsın nitekim 3 gün sancıdan sonra ve 15 doğum masasında uğraştıktan sonra sezaryen oldum 
bunu söylemekten nefret ediyorum ama doktorum haklı çıktı
------------- bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 11:32
Çatı muayenesine maalesef inanamıyorum ya da benim talihsizliğim. İki çocugumda da çatıya bakılarak kesinlikle normal dogum yapamazsın dediler. Kızımda dar dendi, oğlumda ise başı buyuk bu senden çıkmaz dendi. Ama elhamdulillah ikisi de normal doğum oldu. Kızımın doğumunda bşaı yerleşmemiş sezeryana alacam seni bir saat bekle beni dedi doktorum. Gitti geldi sonra da sana yazık etmeyelim kızım bebek yerleşmiş dedi. Hem çatının dar olduğunu söyledi hem de normal doğum dedi 
------------- Sofra'ya buyurun...!
http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/
|
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 13:19
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 14:09
Elif Hansa Yazdı:
Çatı muayenesine maalesef inanamıyorum ya da benim talihsizliğim. İki çocugumda da çatıya bakılarak kesinlikle normal dogum yapamazsın dediler. Kızımda dar dendi, oğlumda ise başı buyuk bu senden çıkmaz dendi. Ama elhamdulillah ikisi de normal doğum oldu. Kızımın doğumunda bşaı yerleşmemiş sezeryana alacam seni bir saat bekle beni dedi doktorum. Gitti geldi sonra da sana yazık etmeyelim kızım bebek yerleşmiş dedi. Hem çatının dar olduğunu söyledi hem de normal doğum dedi  |
Sen şanslı olanlardansın Nesibe İkide iki yapmışsın
|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 14:12
Öyle oldu valla, ikisi de yalancı çıktı 
Gözüm yese daha ne ikiler yapacam da ne bende takat-sabır kaldı ne de başka birşey... 
------------- Sofra'ya buyurun...!
http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2010 Saat 16:24
dogru bıldıgımız bır cok sey aslında hıc te dogru degıl valla
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
|