Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kan değeri ve bazı değerlerin yorumu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27303
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 00:21

Konu: Kan değeri ve bazı değerlerin yorumu
Mesajı Yazan: yagizinannesi
Konu: Kan değeri ve bazı değerlerin yorumu
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 20:18
Doktor bey,benim oğlum 8 aylıkken doğdu.Doğum kilosu 3 kg.Şuan 7 aylık ve kilosu 9.25 boyu 68 cm..Hematoloji sonuçlarında hemoglabin:10.6 lokosit:6.43 trobosit:411 MCH: 20.7 MCV:63RDW :21.5MPV(parçalı):1.45 lenfosit:57.1 eosinofil:11.6 bazofil:2.41 çıktı.Doktorumuz bu sonuçlara göre demirib düşük olduğunu söyledi ve talesemi olma ihtimalinden bahsetti. eşiminde benimde aile geçmişimizde talesemi yok.Bize ferrosanolu günlük 20 damla halinde 3 hafta kullanmamızı 3 hafta sonunda tekrar tahlil yapmassı gerektiğini söyledi.Daha öncesinde ferrosanolu günlük 7 damla şeklinde kullanıyordum.Bu sonuçları birde siz yorumlayabilir misiniz lütfen.Endişelenmemizi gerektiricek bi durum var mıdır,bilgilendirirseniz seviniriz.tşk

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2010 Saat 10:15
Saçmalamış... Bu aydaki normal kan değerlerine uygun, anemisi filan yok. Sadece laboratuvar, bu yaştaki bebeğe, "Erişkinlerin Referans Değerlerini"  yazdığı için, doktorda bebek kan değerlerinden bihaber olduğundan ortaya böyle abuk sabuk işler çıkıyor. Yazarlar bölümünde benim bu husustaki yazımı okuyun. Ne Thallassemi nede anemi var, ilaca filanda gerek yok.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat