Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aşırı kontrollü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27314
Tarih: 04 May 2025 Saat 19:10

Konu: aşırı kontrollü
Mesajı Yazan: ahsun
Konu: aşırı kontrollü
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2010 Saat 08:56
Özlem hn.
3.5 yaşındaki erkek ikizlerimden birini çok kontrollü buluyorum ve bu durum hiç hoşuma gitmiyor. Şöyle ki; bir yere misafirliğe gittiğimizde kardşi merak ettiği herşeyi yaparken o ellemeden önce merak ettiği halde "ama o ellenmez ki üstüne dökülebilir" diyor mesela. İzinsiz hiçbirşeyi ellemez. Kendisine oyuncak da verilse oradan çımadan bu bizim mi olacak diye sorar. Evde öyle değil çok rahat. 1.5 -2 yaşındaki çocuklar elinden oyuncağını almak isteseler vermek istemediği halde hiç sesini çıkartmıyor. Ne yapmalıyım. Yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkürler.  

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2010 Saat 16:35
ikişzlerinizden biri biraz kaygılı ve kaygılarıyla baş etmekte zorlanıyor, onun yerine sorunlarını çözmek veya onunla birlikte kaygılanmak bu durumu pekiştirir. ona güvendiğinizi,yapabileceğini söyleyeceksiniz, risk almaya teşvik edeceksiniz

-------------
özlem

Mesajı Yazan: ahsun
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2010 Saat 09:48

Bunun sebebi ne olabilir? Bir de çekingen sadece ben onun için ne yapabiirim.

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2010 Saat 16:51
onu teşvik edebilirsiniz, ancak onun yerine konuşmak, hakkını aramak onu daha da çekingen yapar, beceremeyeceğini hisseder. ona kendi yapması, çözmesi için cesaret verin, ona güvendiğinizi hissettirin, kaygılarınızı değil

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat