Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çok mu erken konuştu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27357
Tarih: 23 Eyl 2025 Saat 11:41

Konu: çok mu erken konuştu
Mesajı Yazan: lusnika
Konu: çok mu erken konuştu
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2010 Saat 22:13
hocam merhaba 18 ay 17 günlük bir oğlum var.etrafımdaki herkez çok erken konuştu bunun zekası kesin çok yüksek falan diyip beni meraklandırdılar.benimde ilk bebeğim daha önce kardeş yeğen falan da hiç görmediğim için bu konuşarda birza acemiyim.bende merakımı gidermek için ve etrafımdaki insanların dediği gibi ise kendimi yönlendirmek içinde şize danışmak istedim.oğlum 8 aylıkken konuşmaya başladıdaha doğrusu 7 aylıkken bana ismimle hitap ediyordu.8 aylık olduğunda anne gel baba gel dede gitti hala vs bunları söleyebiliyordu.şimdi 18,5 aylık ve bana  cümleler kuruyor.anne pilav ver yogurt ver,çorba su ver süt ver gibi.mesela  geçen çekmeceyi açmış bana "anne çekil ordan da ben bakim"dedi ben hayret ettim sonra "anne halıyı kaldır"portakalı soydum başıma koydum yalan uydurdum" dedi benim yine azım açık kaldıtabi bunları baya muntazam sölüyor bazı kelimeleri misal kitaba kipat,limona linom diyor, meyveleri nesneleri hayvanları  akrabaları tanıyor ve ismiyle hitap ediyor.dişlerini fırçalayabiliyor herşeyini ama herşeyini konuşarak sölüyor.birşeyi ikinci kez tekrarlamama gerek kalmıyor  tekerlemeleri tekrar ediyor ve sol elini kullanıyor halk arasında derlerya solaklar zekidir diye.sizce bunlar yüksek zeka yada çok zeki olacagına bir belirtmidir.kısaca bunları yazabilidm.teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2010 Saat 13:07
Bunlar soya çekim hadiselerdir. Aklını iyiye kullanırsa, başarılı olur. Zeki olması, farklı bir şey, ilaveten zeki de olabilir ama sakın bu avantajını onu yaşından büyük çocukların sınıfına vererek yoketmeyin, sonuç hüsran olur.  Ne kadar zeki olursa olsun, mutlaka yaşıtlarının sınıfına verin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat