Ateş ve...
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27364
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 13:23
Konu: Ateş ve...
Mesajı Yazan: hijyenim
Konu: Ateş ve...
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2010 Saat 11:30
Hocam sekiz buçuk aylık erkek bebeğim Dün gece ateşi yükseldi ve sabahta Doktora götürdüm kan tahlilinde lökosit 3.93 monosit ise 21,9 çıktı monosit sayısı 0,86 gran. sayısı 1,05 diğer değerleri normal
Vücut direnci düşmüş Ateşi yükselebilir 6 saatte bir paranox ya da calpol verebilirsin pazartesi değerleri yükselmiş mi diye bakacağız dedi...
Sizce tanı ve tedavi şekli doğru mu ?
Daha önce oğlumun zayıflığından bahsetmiştim size iştahsızlığından dolayı değerleri düşmüş olabilir mi ?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2010 Saat 13:39
Viral enfeksiyon geçiriyor, Monositlerin yüksek olması biraz "Enfeksiyöz Mononükleoz" lehine ama bu yaşta olması biraz garip. Olabilir. Neticede viral bir enfeksiyon geçiriyor, antibiyotik gerekmez. Ateş düşürücüleri de çocuk rahatsızlık hissederse verin.
|
Mesajı Yazan: hijyenim
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2010 Saat 10:00
Değerli Hocam
Pazartesi yapılan tahlillerde değerler normale dönmüştü Fakat dün oğlumun gözü kızardı şişti ve kaşımaya başladı... Göz doktoruna götürdüm göz nezlesi dedi... Tobrex damla ve terramycin krem yazdı... Eve geldik burnu aktı biraz ve gece yine ateşi 39'a yükseldi... Ele avuca sığmıyordu... Calpol verdim şimdi yine ateşi yükseliyor gibi...
Yapmam gereken başka bi şey var mı ? Göz doktorunun tedavisi uygun mudur ?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2010 Saat 10:32
Tek başına Tobrex yeterlidir. 8.5 aylık çocukta göz kremi kullanması çok zor...
|
|