Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gözde çapak kızarıklık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27383
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 00:18

Konu: gözde çapak kızarıklık
Mesajı Yazan: orhun7
Konu: gözde çapak kızarıklık
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2010 Saat 19:54
merhabalar hocam,
oglum 3,5 yasında,iki gundur burnu cok tıkalıydı serum fızyolojık kullandım acılmadı,bugun ılladıne basladım.gece atesı 39 ıdı paranox fıtıl verdım,surup ıcıremedık,sabah kalktıgında gozunde capak vardı ve gozunun ıcınde sulanma ve hafıf kızarıklık,atesını takıp edıyorum 37,5,38 ,halsızlık var,ılac vermedım.hafıf oksuruk,dun doktora goturmustum bogazında ve kulagında bısey yok dedı.bu aralar adora vırusu varmıs galıba,vırusten dolayımı acaba?
ne yapabılırım baska yarımlarınızı beklıyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2010 Saat 12:46
Çocuğunuz nezle geçiriyor, nezle sırasında gözden buruna giden ( nasolakrimal) kanal tıkandığından bu problemler oluyor. Zaten İliadin başlamışsınız, o bunu da halleder, aşırı çapak oluyorsa, ilaveten Tobrased göz damlası 4x1 damla her iki göze damlatın. 5gün...Adeno veya RSV veya İnfluenzae virüsü olması bir şeyi değiştirmez. Bunların ayırımını sadece Yurt dışındaki araştırma merkezleri yapabiliyor. Pratikte hangi virüs ile hasta olduğu önemli değildir.

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2010 Saat 13:56
cok tesekkur ederım.iyi çalışmalar.

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2010 Saat 19:40

cevabınız ıcın tesekkur ederım.ıcım rahatladı.aksamları karın agrısı oluyo,ve mıdesı bulanıyomus yemek yerse soyledıgıne gore oglumun,oksururkende kesık kesık ama ıcten karnını tutarak oksuruyo,hınkırmayı bır turlu basaramadıgı ıcın akıntılar mıdesını bulandırıyor olabılır mı?karnında sertlık yok,karın agrısı ne zaman tehlıkelı olabılır veya oglum nezle oldugundan mı bu sıkayetı hocam?sındıden tesekkurler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2010 Saat 11:54
Gelip giden ağrı acil değildir, hiç geçmeyen, şideti artan ağrılar acil olabiliyor. Ara ara gelen- giden  bir ağrı 2-3 gün oluyorsa gene görülmesi gerekir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat