Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

burun kanaması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27586
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 21:35

Konu: burun kanaması
Mesajı Yazan: efsunlu_bulutum
Konu: burun kanaması
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2010 Saat 13:59
hocam kızımın ara ara burun kanamaları olurdu ama neredeyse dudagına varmadan dururdu. iki gundur ıse gece uyuyunca burnu kanıyor,dun artık uykusundan uyandırdı cocugu. 5 dakıka fılan kanaması surdu tıpır tıpır kanadı resmen. 2-3 ay once havale gecırdıgı ıcın korkup hastaneye goturduk kan testleri orada var bakarlar dıye,tekrar kan ıstedıler tansıyon olctuler aralıklı olarak. sonra da tahlılde bır sey yok bır hafta tansıyon takıbı yapalım dedıler. yanı burnunu kurcalama ıhtımalı yok,uyurken oluyor,goruyorum kurcalamadıgını. gun ıcınde de cok rahatsız eden bı kuruluk olmazsa ellemez burnuna. ne tavsıye edersınız tansıyon takıbı gereklı mı? ilk ölculen 111/ 68   2. ölçülen (yarm saat dınlndıktn sonra) 104/66 cıktı. 27.ayında kızım bu yaslar ıcın tansıyon aralıgı nedır?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2010 Saat 12:50
_2 yaş tansiyon aralığı: Sistolik(Büyük) tansiyon: 99±25, Diastolik(küçük) tansiyon: 64±25 Sizinkisi normal aralıkta.  Kan tahlilini yazabilirmisiniz..

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2010 Saat 10:03
kan tahlillerini gormedım hocam,ama normal oldugunu soyledıler. vucudunda morluk olusup olusmayacagını takıp edelım dedı doktor ertesı gun telefonda,trombositine bakmıslardır dedı. son gunlerde cok sık takılıp bı yerlere dusuyor,ben de buyumesıne verıyordum.

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2010 Saat 13:09
Mühim olan esas, kan tahlili. Trombositler iyi ise, mesele yok demektir.

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2010 Saat 10:53
hocam saçma bi soru gibi gelebilir ama benim anlayamadığım,sizin anlayabileceğiniz bi işaret olabılır dıye yazmak ıstedım. kızım bırkac gundur aralıklı olarak agzım kurudu su ver dıyor? yanı gercekten dudakları kurumus ama yeterince su da verıyorum,bır vıtamın  eksıklıgı fılan mı var bılemedıgım?

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2010 Saat 13:20

Tuzlu gıda yedi ise, veya çok koştu ise olabilir. Her seferinde peş-peşe 3-5 bardak içiyorsa, görüşelim.. Değilse, önemli değil.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat