ağrı kesiciler
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27706
Tarih: 24 Tem 2025 Saat 16:06
Konu: ağrı kesiciler
Mesajı Yazan: Tuğba Aydın
Konu: ağrı kesiciler
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2010 Saat 01:05
hocam ağrı kesici fitilleri mi yoksa şurupları mı önerirsiniz bebekler için, gerçi her ikisinde de paresetemol var imiş ama fitili verince daha hızlı ateş düşüyor, bu yüzden iyi değil diyorlar ve paresetemolun beyinde ödem yaptığı söyleniyor, siz ne düşünüyorsunuz hangisini verelim hocam saygılar, (calpol mü verelim 1 çay kaşığı)
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2010 Saat 14:09
Fitil veya şurup, sizin tercihiniz. Hangisi kolayınıza geliyorsa... Doğru, fitil çabuk tesir eder ama bunun bir zararı yoktur. Esas dışardan soğuk tatbiki ile "şok" şeklinde ani ateş düşürmek tehlikelidir. Prasetamol, normal dozda beyinde veya karaciğerde bir hasar yapmaz.. Ama doktor, Aferin, Peditus ve Calpol gibi 3 tane Parasetamol ihtiva eden şurubu aynı anda reçeteye yazarsa, tabiiki zehirlenme olur. Ki bu çok yaygın olan bir uygulamadır..
|
Mesajı Yazan: Tuğba Aydın
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2010 Saat 15:20
vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim, minnettarım. Bir şey daha sormak istiyordum hocam, kızlarımın ikisi de belli aralıklarla oldu, antibiyotik kullanırken bitimine doğru tam iyileşti derken, tekrar aynı hastalık belirtileri oluyor, mesale küçük kızım(4 aylık) üşütmüştü (ciğerine inmiş dedikleri için), 9 günlük bir antibiyotik tedavisi vardı 9.gün tekrar burun tıkanıklığı hafif öksürük balgam herşey sil baştan neden böyle oluyor çok merak ediyorum şu an sizin reçetenizi uyguluyorum(ser.fiz, cold mix, ballı limon) tekrar antbiyotik vermek istemiyorum, iyi çalışmalar...
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2010 Saat 16:21
Gayet basit, viral bir enfeksiyonda, gerekmediği halde antibiyotik verdiğinizden oluyor. Benim anlattıklarımı uygulayın.
|
|