Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

emziren ve sütü yeten anneler adet oluyor musunuz?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Emzirme & Anne Sütü
Forum Tanımlaması: Emzirme & Anne Sütü
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27748
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 05:12

Konu: emziren ve sütü yeten anneler adet oluyor musunuz?
Mesajı Yazan: haydibebek
Konu: emziren ve sütü yeten anneler adet oluyor musunuz?
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2010 Saat 10:58

kadir beyin bir yazısında okumuştum adet olunca bu sütün azalması anlamına gelirmiş,bende de lekelenme oldu bu sütün azalması anlamına mı gelir,emziren ve sütü yeten anneler adet oluyor mususnuz?ve adteiniz doğumdan kaç ay sonra başladı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2010 Saat 11:03
Canım her annenin biraz farklı bu konuda nerden biliyorsun dersen ben emzirdiğim dönemde hic adet olmadım 2 yavrumda da ama kuzenim hep hemen adet gördü ama o 2 yaşına yakın emzirdi bebeklerini ben ise 10 aya kadar ben calıştığım icin işe başlayınca sağma imkanıda olmayınca iş yerinde azaldı zaten bebeklerimde cok düşkün değildi yani adetleillaki bağlantısı vardır ama cokta azaldığını düşünmüyorum Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2010 Saat 11:07
canım ben doğumdan 3,5 ay sonra ilk adetimi gördüm 19 ay emzirdim ve sütümde hiç azalma olmadı adet olmam nedeniyle, göreve başlayınca azalma olmaya başladı ister istemez

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2010 Saat 11:25
teşekkür ederim ama adet değil kızlar benimki,lekelendim bugün de pek gerisi gelmedi şükür:)
ama sanki sütüm de bir miktar azalma hissediyorum,inşallah artar gene.

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2010 Saat 11:30
Orjinalini yazan: haydibebek haydibebek Yazdı:

teşekkür ederim ama adet değil kızlar benimki,lekelendim bugün de pek gerisi gelmedi şükür:)
ama sanki sütüm de bir miktar azalma hissediyorum,inşallah artar gene.
sen stres yapma adet olmanın veya lekelenmenin süte bir etkisi yok benim bidiğim
4 aylık yavrun vardı sanırsam zaten ilk adetler lekelenme gibi oluyor benimki öyleydi en azından

Mesajı Yazan: Aslı
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2010 Saat 11:30
bende doğumdan 6 ay sonra adet oldum kızım 15 aylık hala emziriyorum  sütümde hiç azalma olmadı canım

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2010 Saat 11:31
canım sen bunları düşünüp stres yapma asıl o zaman sütün azalır.... süt azalırda çoğalırda oluruna bırak...ben 10 ay sonra adet oldum,adet olmadan önce de azaldığı zamanlar oldu şimdide azalıp artıyor...
biraz endişelisin anladığım kadarıyla kadir hocamın yazılarını oku o seni rahatlatırWink

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2010 Saat 11:51
bende doğumdan 2 ay sonra adet oldum ama sütüm azalmadı. taki işe başlayınca kızım emmeyi reddedene dek

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2010 Saat 12:06
ben 1 senedir emziriyorum hala adet olmadım.
sütle alakalı mıdır bilmiyorummConfusedConfused

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2010 Saat 00:30
bende kızımda kırkım çıktığı hafta hemen regl olmuştum sütüm azdı gerçektende 4. ayda doktor ek gıdaya başla demişti ama hemşire bana dedi ki sakın verme ayda 300 gram bile alsa bebek yeterlidir demişti bende direndim mama ve ya ek gıda vermedim sütüm olsun diye deli gibi yedim sürekli bişeyler
doktorlar yiyecekler süt artırmaz diyor ama ciğerin çok fazla süt yaptığını gördüm ve gün aşırı yedim yediğim günler sabahları göğsüm taş gibi oluyordu ama yemezsem olmuyordu tiksine tiksine yedim 6 aya kadar sadece anne sütü verdim kızıma
şimdi bir oğlum var 3 ay oldu regl olmadım senin gibi son günlerde lekelenme oluyor sütüm iyiydi ama azalıyor gibi hissediyorum biliyorum sabahları taş gibi olmuyor iki üç gündür
çok üzülüyorum üzüldükçe azalır stres yaptıkça azalır biliyorum ama elimde değil olmuyor düşünmeden edemiyorum
şimdi de turp keşfettim rendeleyip bolca limon sıkıp yiyorum süt artırıyor gerçekten ama acaip gaz yapıyor kıvranıyorum sancıdan ama olsun oğlum için yiyorum
sana tavsiyem stres yapma diyeceğim ama biliyorum mümkün olmuyor hayırlısı diyelim kısmetleri ne kadarsa o kadar emeceklerdir allah rızıksız bırakmaz hiç bir yavruyu
hiç sütü olmayan anneler var sağlık sorunu olup mecburen bebeğini mamayla besleyenler var bunları düşündükçe rahatlamaya çalışıyorum sonuçta onların bebekleri de sağlıklı bir şekilde büyüyorlar gelişiyorlar

eğer bebeğin kilo alıyorsa üzülme bu bünye meselesi her kadında aynı olacak diye bir kural yok zaten arkadaşlarda yazmışlar regl olupda sütü bol olanlarda var hiç regl olmayıp sütü az olanlarda

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesajı Yazan: dilek yiğitcan
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2010 Saat 03:02
sen hamilesin arkadaşım gözun aydın.regin guzenlı ise az olup daha olmadıysan hamılesın.Big smile

-------------
Hayat bana verdiklerini düşündüm Sonra Bir de Aldıklarını, Çok Pis Kazıklanmışım .

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2011 Saat 16:56
Cryoff adet oldum şimdi sütüm mü azaldı yani  benim .ama bebişim daha 6 aylık

Mesajı Yazan: pinar35
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2011 Saat 17:02

neden öyle düşünüyorusun canım.
doğumdan hemen 1 ay sonra adet görüp 2 yıl emziren ler varr. takma kafana canını sıkma azalmasın sütün üzüntüden

-------------
ELİF NAZ'IM NAZLI KIZIM.
04.05.2009 DA DÜNYAMI AYDINLATAN MELEĞİM.

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2011 Saat 18:24

üzülme  ben büyük oğlumda 40 gün sonra regl oldum  ve sütümde hiç azalma olmadı....Smile
 bu arada Kadir beyin anne sütüyle ilgilki yazılarının linkini verirmisiniz  rica etsem...Smile

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2011 Saat 19:19
Şengülcüm hangi linkleri istiyorsun ?

-------------

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2011 Saat 13:55
Orjinalini yazan: Gülsen Gülsen Yazdı:

Şengülcüm hangi linkleri istiyorsun ?
canım anne sütü saklama olabilir, anne sütü artırma olabilir , anne sütüyle ilgili  hemen herşey  ...
Mesela anne sütünü en iyi hangi biberonda saklayabilirim... Yağlı olan kısım yapışıyorda..Confused
Ben  bugünlerde malum anne sütüyle bozdumda..LOLLOL

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: oky
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2011 Saat 14:21
Regl olunca sütün azalıcağını daha önce duymamıştım. Ama Benim sütüm vardı ama beslemiyordu bebğimi kilo almıyordu yeteri kadar sık emziriyordum göğsümden sütler fışkırıdı açınca ama beslenmedi. 7 aylık bebğim hala emziriyorum ama çok az alıyor. 4. ayda ek besine başlamak zorunda kaldım beslenebilsin die. doğumdan kırk gun sora regl oldum ve duzenlı ooluorum hala. Belkıde bunla alakalıdır. Ama bence birasda kısmet. Hiç kendini kasma bence kısmeti neyse o kadar emer.Wink

-------------

Mesajı Yazan: dilek yiğitcan
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2011 Saat 22:30

canım gözün aydın .

Wink

-------------
Hayat bana verdiklerini düşündüm Sonra Bir de Aldıklarını, Çok Pis Kazıklanmışım .

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat