Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

her şey agzında

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27865
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 21:00

Konu: her şey agzında
Mesajı Yazan: öznur esen
Konu: her şey agzında
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2011 Saat 23:44
iyi geceler doktor hamın;
16 aylık bir kızım var her şeyi ağzına alıyor. bebekliğinden beri böyle büyüdükçe geçer diye düşünmüştüm ama geçmedi yanlış mı yaptık acaba engel mi olsaydım. şimdide eline her alığı şeyi ağzına sokuyor bi tadına bakıyor bazılarını devamlı ağzında tutuyor bazılarınında tadına bakıp bırakıyor. ben engel olunca da inadına daha çok ağzına alıyor. kağıttır peçetedir yiyiyor. elinde alınca gülüyor ben çıkar deyince ağzındakini çıkarıp veriyor. bu durumda ne yapmalıyım? bu durum alışkanlığa dönüşür mü yoksa zamanla geçer mi beklemelimiyim

-------------
http://lilypie.com">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2011 Saat 11:31
hocam bu soruyla ilişkili olarak. Benim oğlumda 2,5 yaşında ve ne görse ağzına alıyor, lastik, terlik, plastik. balkon demiri sürekli bunlar azında.Geçende wc lazımlığını ağzına alırken görünce istemsiz olarak ağzına vurdum çok üzüldüm yaptığım şey için ama ne varsa ağzında hocam engel olamıyorum kaka pis diyorum herşeyi anlatıyorum ama anlamıyor. Bu aralar bendede inanılmaz bir sinir var. Kendime hakim olamıyorum avaz avak bağırırken buluyorum kendimi bunun için ne yapmalıyım 
teşekkürler bu arada iyi seneler diliyorum. 

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2011 Saat 15:59
ilk bir bir buçuk yıl çocuk ağzını nesneleri tanımak için kullanır, elinden çok ağzıyla hissetmek ister. bu dönmde çok müdahele edilirse bu davranışın ilgi çektiğini fark ederek daha fazla yapmaya başlar. ağzına koymasına tepki vermeyin kısa bir süre sonra ellerini ve diğer duyu organlarını kullanacaktır. 2.5 yaşında ise bu dikkat çekme davranışı olduğundan ilgilenmemek, sert tepki vermemekle sorunu çözebilirsiniz

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat