Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pnömokok

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2813
Tarih: 05 Kas 2025 Saat 21:33

Konu: Pnömokok
Mesajı Yazan: selcanyigit
Konu: Pnömokok
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2007 Saat 20:49
Merhaba hocam; oğlum üç buçuk aylık ve geçen hafta 2. karma aşısını yaptırdık. Önümüzdeki ay da 3. karma aşısı var ve ben bu aşıyla birlikte pnömokok aşısını da vurdurmak istiyorum fakat gittiğim sağlık ocağında bu aşıların aynı zamanda yapılmasının bebeğe ağır geleceğini, pnömokok aşısını daha ileriki aylarda yaptırmamızı söylediler. Oysa ben bu sitede 2-4-6. aylarda başlanmasının iyi olacağını okudum. O yüzden geç vurdurmak istemiyorum. Aynı anda vurdurmamız sakıncalı mıdır? Yoksa karma aşıları bitince mi vurdurmalıyım Teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: emiralp
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2007 Saat 20:57
merhaba.bende bugün oğlumu çocuk doktoruna götürdüm.benim oğlum 4 aylık üçüncü karma aşımız 24 aralıkta ve doktor bu aşıyı yaptırdğım gün pnömokok aşısınıda yaptırabileceğimi söyledi.aynı şekilde bende ağır gelmezmi dedim.ancak doktor bu iki aşınında ölü aşı olduğunu ağır gelmeyeceğini söyledi.bende doktor hanımdan bu sorunu cevabını merak ediyorum.karma aşıyla aynı gün pnömokok aşısını yaptırayımmı.24 aralıkta tam 5 ayı bitiyor.uygun zamandır diye düşündüm.5-7-9 ve 18 ayda yaptıracağım.
teşekkür ederim.

-------------

Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2007 Saat 21:26
Merhaba..
Karma aşıyla pnömokok aşıları aynı anda yapılabilir. Ağır gelme diye bir durum yoktur. Sevgiler...

Mesajı Yazan: selcanyigit
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2007 Saat 01:51
çok teşekkür ediyorum. Beni çok rahatlattınız...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat