Kadir Bey merhaba,
benim 2007 kasım doğumlu ve 2010 Ocak doğumlu iki oğlum var
Sizin yazdıklarınızı ,tavsiyelerinizi takip ve tatbik ediyorum... Size birkaç sorum olacak değerli vaktinizi ayırıp cevaplarsanız çok sevinirim...
1- ben çocuklarımın ateşi yükseldiği zaman 38.5'u geçmeden ateş düşürücü şurup vermiyorum onlara zaman tanıyorum mikroplarla savaşabilmeleri için genellikle de 38.5 da kalıyor ve yavaş yavaş düşüyor. 38.6 olduktan sonra şurup veriyorum Doğrumu yapıyorum? bunu neden sordum forumda bazı anneler çocuğumun ateşi 37,2 oldu hemen şurup verdim diye yazmışlar ben açıkçası şüpheye düştüm.!!
2- ateş düşürücü şurup Calp..l avrupa ve amerikada yasaklandığını duydum sadece 3. dünya ülkelerine satılıyormuş (biz 3. dünya ülkesi oluyoruz yani  ) ben bu yüzden ateş inatçı olmadığı sürece ibuf..n tercih ediyorum malesef inatçı olunca çapraz vermek zorunda kalıyorum.. siz bu konuda ne dersiniz?
3- küçük oğlum (12 aylık) sadece başından terliyor ve çok terliyor D vit. eksikliğinde olur dediler ama başka D vit. eksikliğini gösteren bulgular yok mesela bıngıldağı çoktan kapandı 10 aylıkken yürümeye başladı gibi...siz bu terlemeye ne dersiniz?
4- Biz Antalya'da yaşıyoruz neredeyse 365 gün güneş var burada evimiz de bahçeli olduğu için hergün dışarıdayız en az 45 dk. kadar bu halde de D vit gereklimidir.
5- her iki oğlumda da yaşadığım bir konu var küçük oğluma önlük yetiştiremiyorum çok fazla salyası akıyor çok erken diş çıkarmaya başladı her ikiside küçükte 8 tane dişimiz var büyük oğlum tamamladı dişlerini (20 adet) şimdi büyük olanda salya durumu bu yok tabi ama 18-19 aya kadar oldu.. bu salyayı yok etmenin bir yolu varmıdır, dişlerin çıkması le ilgilidir değilmi?
6- Refl..r ishal ilacı ishal kesici tehlikeli ilaçlardanmıdır. ishal olunca kullanmakta bir sakınca varmıdır.
Birde soru değil çevremden Soğuk algınlığı ilacı pedit..s biz hiç kullanmadık bir arkadaşımın çocuğunda epilepsiye yol açtı ilacı bu konuda ilk başta sebeb olarak görmüyorlar ama bu yan etki ilacı kullandıktan 5-6 gün sonra ortaya çıktığını anlıyorlar ve nörologlar bu durumu bu ilaca bağladılar zaten bu ilaç bu yüzden tüm avrupa ve amerikada da yasaklanmış...
çok uzun oldu kusura bakmayın şimdilik bu kadar..Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...
|