Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

beslenme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2829
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 00:10

Konu: beslenme
Mesajı Yazan: derkok
Konu: beslenme
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2007 Saat 11:42
merhaba
bebeğim 5,5 aylık ve sebze çorbası yedirmeye başladım. acaba çorbayı her gün yeni mi yapmalıyım. dondurucuya hergün yiyeceği kadar koyup hazırlasam, vitamini gider mi. donup çözülme işlemini nasıl yapmalıyım.
çok teşekkürler...

-------------
derya

Cevaplar:
Mesajı Yazan: gokben2005
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2007 Saat 22:06

merhaba yazını okuyunca cevap yazmak istedim.benim bebeğim 27 aylık bizde 5 aylıkken çorbalara geçtik.ama ben hergün taze olarak yaptım çorbasını veya mılupanın çorbaları var her seferinde taze yapıyosun.dondurucuda donup çözüldüğü için bakteri üretebilir bence az ve taze yap.

Mesajı Yazan: nilaydo
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2007 Saat 22:26
bizim doktorumuz iki günde bir yapabileceğimi söyledi. ancak ısıtırken ben mari usulü ısıtmak gerekiyor.

Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2007 Saat 11:55
Merhaba...
Eğer koşullarınız uygunsa iki günde bir yapın. Ama çalışıyorsanız benim gibi beş günde bir bile  yapabilirsiniz. Buzdolabında durduğu sürece sorun yok. Hergün bir tanesini ısıtın ve yedirin. Sevgiler...

Mesajı Yazan: derkok
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2007 Saat 16:26
ilginiz için çok teşekkür ederim.

birde yağ konusunda bilgi alabilir miyim. şu anda hiç yağ koymuyorum ne zaman başlamalıyım, sıvı yağ mı, zeytin yağı mı, fındık yağı mı koymalıyım.
yağı yakmadan mı direk üstüne mi eklemeliyim.

çok teşekkürler...

-------------
derya

Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2007 Saat 16:20
Merhaba...
YAğ ilavesi bebeğin kilo artışı ve sahip olduğu kilo ile alakalı olarak, doğal olarak bir öğünde yediği  miktar ile de ilgili olarak, 1 çay kaşığından  1 çorba kaşığına kadar değişebilir. Yağsız yapmanız doğru değil. Sıvı yağ olarak kullanın. İçerdiği serbest yağ asitlerine bebeğin ihtiyacı var. Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat