Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ventolin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28447
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 16:17

Konu: ventolin
Mesajı Yazan: Mavi Melek
Konu: ventolin
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2011 Saat 11:48
merhaba 20 aylık bir oğlum var.10 gün önce oğlum grip oldu burnu akmaya ateşi 37-38 derece ateşlendi.soğuk algınlığı diye 4 gün aferin plus önerdi doktorumuz kullandık ateş için calpol aldık,fakat ne burun akıntısı nede ateşi düzene girdi.birazda öksürmeye başlayınca tekrar doktora götürdük, agumentin,ventolin,astafen,sudafed verdi,sabah akşam yarım kaşık.ateş için calpol ve dolven dönüşümlü verdi.fakat ateşi yine düşmedi,en son dün enfeksiyon doktoruna götürdüm.hırıttısı yok burun tıkanıklığı ve düşmeyen ateşi var kan değerlerinde sorun yok,oda ventoline devam kreval şurupve iesef iğne verdi, ateş içinprofenid verdi, ama ateş 37 yine,iğne çok canınıyaktı.bütün gece ayağının üstüne basmadı.bronşiolit olmuş dedi ama hırıltısı yok öksürüğüde sık değil zaten,genel durum olarakta iyi oynuyor eğleniyor,su içmesi azaldı kaşıkla vermeye çalışıyorum.ventolini kullanılmasının zararlı olacağını söylediğiniz yazıları okudum ve bugün itibariyle vermek istemiyorum (7 gün kullandık ama).ne yapmalıyım bilmiyorum.şuan ağrı doğubayazıtta görev yapıyorum ve işinin ehli bir doktor bulmak gerçekten zor.yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2011 Saat 12:46
Aferin içinde zaten 160 mg. Calpol (parasetamol) var.. Beraber verirseniz; 160+120= 280mg. almış oluyor, veren doktorla bu hususu görüşün, karaciğerine hasar vermiş olabilir. Gerisi ve ne yapacağanız hususu  eski maillerde bol miktarda var, onları okuyun..

Mesajı Yazan: Mavi Melek
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2011 Saat 12:54
dün itabariyle istifasını vermiş hastaneye doktor,tahlil mi yapılacak karaciğeri için,ateşi ondanmı düşmüyor,telaşlanmalımıyım.....ventolini kesmemide söylememişsiniz.tamammı devammı????Unhappy

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2011 Saat 15:28
Bir kan tahlili yaptırın. WBC düşük çıkarsa, antibiyotiğe gerek yok demektir. Nefes alıp-vermesi normal ise, sıkıntısı yok ise, Ventolini kesin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat