Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebek alt değiştirme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28511
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 01:56

Konu: Bebek alt değiştirme
Mesajı Yazan: peperutka
Konu: Bebek alt değiştirme
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2011 Saat 09:16

Bunu önlemek için temizlikte alerji yapmayan, bebeklere uygun ürünlerin kullanılmasına dikkat edilmelidir. Bebeğinizin alt temizliği için, bebek bakımında uzman marka MOL..’in önerileri şu başlıklar altında toplanmıştır;

* Bebeğinizin altını değiştirmeden önce ellerinizi iyice yıkayıp temiz olduğundan emin olmalısınız.

* Bebeğinizi yumuşak bir yere yatırın ve düşmemesi için gözünüzü bebeğinizden ayırmayın. Bebekler çok hareketli olabildikleri için bazen en ufak bir dalgınlığınız istemediğiniz bir durumla karşılaşmanıza neden olabilir.

*'Bebeğinizin altını açıp, bir elinizle de bebeğinizi ayak bileklerinden kaldırın ve kirli bezi bebeğinizin poposundan alın.'

* Kirli bezi top haline getirdikten sonra Mol...’in sağlam cırt cırt bantlarını bezin iki tarafına bantlayıp, bezin açılmasını engelleyebilirsiniz. Kirli bezi, yanınıza aldığınız çöp torbanıza atın.

* Bebeğinizin cildini Mol... ıslak havlu ile temizleyin. Mo.... ıslak havlular alkolsüz olup bebeğinizin cildini tahriş etmez. Özellikle yenidoğan bebeklere özel, parfümsüz olarak üretilmiş Mol... Sens....ıslak havluyu kullanmanızı tavsiye ederiz.

* Bebeğinizin cildini temizledikten sonra bir süre hava alması için bekleyin. Daha sonra bebeğinizin cildini kurulayın.

* Temiz bir Mol... bez alıp, yine bebeğinizi ayak bileklerinden kaldırıp bezi altına serin. Bu arada bebeğinizin çok hareket etmemesi için eline bir adet temiz Mol.... bez verebilirsiniz. Bebeğiniz Mol....bezlerin üzerinde bulunan sevimli çizgi film karakterleri ile keyifli zaman geçirirken; sizde kolayca bebeğinizin altını değiştirebilirsiniz.

*Kız çocukların genital bölge temizliğine özellikle dikkat edilmeli, bölge önden arkaya doğru temizlenmelidir.

*Erkek bebeğinizin altını temizlerken, bezi açtıktan sonra, bebeğinizin penisini bir bez parçası ile kapatın, Erkek bebekler altları açıldıktan sonra idrar yapma eğilimi gösterirler ki bu da etrafın kirlenmesine neden olabilir.

PİŞİĞE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER: 

bebeğinizin altının kuru ve serin kalmasını sağlamak,

* enfeksiyonlara karşı dikkatli olmak,

*hijyene dikkat etmek,

*bezini en fazla 4-5 saatte bir değiştirmek,

*bebeğinizin altını her gün mutlaka havalandırmak

*cildi koruyan pişik kremlerinden kullanmak 

Bebek bezindeki ıslaklığı en aza indirmek için bezin mümkün olduğunca sık değiştirilmesi gerekir.

• Bebek bezindeki ıslaklık deride tahrişe yol açar.Bunun sonunda isilik meydana gelebilir.Dışkıyla birlikte bezde bakteri ve enzim oluşur.Enzimler deriye nüfuz ederek derinin güçsüzleşmesine yol açar ve tahrişe neden olur. Mol.... markalı bezlerde yer alan ekstra emici yeşil tabaka sıvıyı içinde hapseder, bebeğin cildine temas etmesini engeller. Böylece bebeğinizin teni saatlerce güvende kalır.

• Yenidoğan bebeklerin mesane kasları henüz gelişmemiştir.Bu yüzden tuvaletlerini uzun süre tutamazlar. İlk başlarda günde 7-8 kere bez değiştirilmesi normaldir. Daha sonraları bu sayı günde 4-5 beze düşer.

Alıntıdır

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Cevaplar:
Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2011 Saat 08:15

Gece işemelerinin %10 ila 20′si hayatın ilk beş yılında meydana gelir. İlk beş yılda çözülmeyen işeme problemleri ergenlik dönemine kadar devam edebilir. Gece altını ıslatan çocukların yalnızca yüzde 1′i erişkinliklerinde bu durumu devam ettirmektedir.

Gece işemesini tedavi yöntemleri öncelikle davranış değişikliklerini içermektedir. Gündüz tuvalet alışkanlıklarını değiştirme, gece sıvı içmeyi kesme, ya da altta yatan nedenle ilgili değişiklikler yapılır. Tedavi işemenin nedenini tespit ettikten sonra çok kişisel olarak planlanır. Neden çocuğun kendine güveni ve benlik saygını etkileyebilir. Tedaviye yaklaşık 7-8 yaşlarında başlanmalıdır

Alarm tedavisi ve mesane eğitimi, telkin, ilaç kullanımı gibi yöntemlerle gece alt ıslatma sıklığı azaltılabildiği gibi vakaların %70 i tamamen alt ıslatmayı terketmektedir.

Teşhis öncesi idrar tahlili yapılması idrar yolu enfeksiyonları, şeker hastalığı ile ilgili bilgi verebilir. Doktor ultrason, röntgen, idrar debisi ölçümü ya da omurga MR’ı isteyebilir.

Alt ıslatmanın psikolojik yönü de ağır basmaktadır. Dikkat eksikliği bozukluğu olan çocuklarda gece alt ıslatmaları da sık görülmektedir

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2011 Saat 11:15
Dün Zuhalin altını bebekken nasıl temizlediğim aklıma geldiLOLLOL

Sırf bez malzemeleri için büyük bot ayakkabı kutusunu komple stikerle kağıtla kapladım,bide güzel süsledim,içine bez,ıslak kuru havlu,pişik kremi,pamuk,alt açmabezi işte lazım olanları koydum yanıbaşımdaydı hepLOLLOL
Ben ılık su ve pamukla sildim,pamuğu sadece bi hareketle kullandım attım,daha sonrada hani şu kutulu ipek mendiller varya,arabalarda olur genelde,ondan aldım onlada kuruluyodumLOLLOLLOLçok titiz baktım bebekken şimdi tam tersiLOL

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2011 Saat 14:31
Tebrik ederim seni eminecim
Valla bende hep yıkadım...Hastaneden çıktık eve geldik ogün bugündür yıkarım...Daha üç günlük bebekti koluma yatırmış lavaboda poposunu yıkarken arkadaşım görmüştü....Şoklarda inanamıyorum küçücük bebği yıkıyooo demişti...Bende ona kendinin sadece ıslak mendille temizlendiğini düşünsene demiştim....Hakverdi bana
Sadece çok karda kışta sildim poposunu oda un- baby yenidoğan..Sadece pamuk ve su karışımı olduğu içn bu mendili tercih etmiştim....
Valla ben alt temizliğinde ıslak mendile karşıyım....

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2011 Saat 15:30
Orjinalini yazan: DEVRİMKUZEY DEVRİMKUZEY Yazdı:

Tebrik ederim seni eminecim
Valla bende hep yıkadım...Hastaneden çıktık eve geldik ogün bugündür yıkarım...Daha üç günlük bebekti koluma yatırmış lavaboda poposunu yıkarken arkadaşım görmüştü....Şoklarda inanamıyorum küçücük bebği yıkıyooo demişti...Bende ona kendinin sadece ıslak mendille temizlendiğini düşünsene demiştim....Hakverdi bana
Sadece çok karda kışta sildim poposunu oda un- baby yenidoğan..Sadece pamuk ve su karışımı olduğu içn bu mendili tercih etmiştim....
Valla ben alt temizliğinde ıslak mendile karşıyım....
Benimki yaz bebeği olsaydı hiç şansı yoktu,bende hemen yıkardım..Ama bizimki kış bebeğiydi,bide sobalıydı ev,biz 4 ay öteki odalara gecemedik hiçLOLLOL4. ayda döşendi petekler...Yalnız Zuhal çok sıçardı,anam anam o neydi öyle,her emmede boğazın akadar doldururdu danaLOLLOL

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2011 Saat 19:13
emoş valla ben de betüşde aynıydım ya başucumda dururdu öyle bir kutu her şeyi özene bezene hazırladım pamuğu ıslatmak için suyu ısıtırdım her defasında poposu üşümesin diye gece de üşenmez kalkardım kuru bile olsa bezi pişik olmasın diye değiştirirdim
ama şimdi öyle mi oğluşuma özenemiyorum vicdan azabı çekiyorum haksızlık ediyorum oğluma

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2011 Saat 20:34
Aman canım oğlun ''annem bana özenmedi''mi diyecekLOL 
Ben de şimdi özenemiyorum,halbuki bebekken bu günleri hayal eder avunurdum,kızım büyüyecek,cic bici giyecekigezmelere gidicezCryCryCryşimdi kızımın karnı doysa şükrediyom,oda olmuyo çünkü yemiyoAngryCry

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat