Bunu önlemek için temizlikte alerji yapmayan, bebeklere uygun ürünlerin kullanılmasına dikkat edilmelidir. Bebeğinizin alt temizliği için, bebek bakımında uzman marka MOL..’in önerileri şu başlıklar altında toplanmıştır;
* Bebeğinizin altını değiştirmeden önce ellerinizi iyice yıkayıp temiz olduğundan emin olmalısınız.
* Bebeğinizi yumuşak bir yere yatırın ve düşmemesi için gözünüzü bebeğinizden ayırmayın. Bebekler çok hareketli olabildikleri için bazen en ufak bir dalgınlığınız istemediğiniz bir durumla karşılaşmanıza neden olabilir.
*'Bebeğinizin altını açıp, bir elinizle de bebeğinizi ayak bileklerinden kaldırın ve kirli bezi bebeğinizin poposundan alın.'
* Kirli bezi top haline getirdikten sonra Mol...’in sağlam cırt cırt bantlarını bezin iki tarafına bantlayıp, bezin açılmasını engelleyebilirsiniz. Kirli bezi, yanınıza aldığınız çöp torbanıza atın.
* Bebeğinizin cildini Mol... ıslak havlu ile temizleyin. Mo.... ıslak havlular alkolsüz olup bebeğinizin cildini tahriş etmez. Özellikle yenidoğan bebeklere özel, parfümsüz olarak üretilmiş Mol... Sens....ıslak havluyu kullanmanızı tavsiye ederiz.
* Bebeğinizin cildini temizledikten sonra bir süre hava alması için bekleyin. Daha sonra bebeğinizin cildini kurulayın.
* Temiz bir Mol... bez alıp, yine bebeğinizi ayak bileklerinden kaldırıp bezi altına serin. Bu arada bebeğinizin çok hareket etmemesi için eline bir adet temiz Mol.... bez verebilirsiniz. Bebeğiniz Mol....bezlerin üzerinde bulunan sevimli çizgi film karakterleri ile keyifli zaman geçirirken; sizde kolayca bebeğinizin altını değiştirebilirsiniz.
*Kız çocukların genital bölge temizliğine özellikle dikkat edilmeli, bölge önden arkaya doğru temizlenmelidir.
*Erkek bebeğinizin altını temizlerken, bezi açtıktan sonra, bebeğinizin penisini bir bez parçası ile kapatın, Erkek bebekler altları açıldıktan sonra idrar yapma eğilimi gösterirler ki bu da etrafın kirlenmesine neden olabilir.
PİŞİĞE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER:
bebeğinizin altının kuru ve serin kalmasını sağlamak,
* enfeksiyonlara karşı dikkatli olmak,
*hijyene dikkat etmek,
*bezini en fazla 4-5 saatte bir değiştirmek,
*bebeğinizin altını her gün mutlaka havalandırmak
*cildi koruyan pişik kremlerinden kullanmak
Bebek bezindeki ıslaklığı en aza indirmek için bezin mümkün olduğunca sık değiştirilmesi gerekir.
• Bebek bezindeki ıslaklık deride tahrişe yol açar.Bunun sonunda isilik meydana gelebilir.Dışkıyla birlikte bezde bakteri ve enzim oluşur.Enzimler deriye nüfuz ederek derinin güçsüzleşmesine yol açar ve tahrişe neden olur. Mol.... markalı bezlerde yer alan ekstra emici yeşil tabaka sıvıyı içinde hapseder, bebeğin cildine temas etmesini engeller. Böylece bebeğinizin teni saatlerce güvende kalır.
• Yenidoğan bebeklerin mesane kasları henüz gelişmemiştir.Bu yüzden tuvaletlerini uzun süre tutamazlar. İlk başlarda günde 7-8 kere bez değiştirilmesi normaldir. Daha sonraları bu sayı günde 4-5 beze düşer.
Alıntıdır
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|