4 kez Bronşiolit sonrası...
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28540
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 02:00
Konu: 4 kez Bronşiolit sonrası...
Mesajı Yazan: misspiggy
Konu: 4 kez Bronşiolit sonrası...
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2011 Saat 13:38
İyi günler sevgili Kadir bey, uzun zamandır sizin makalelerinizi, bilgilendirmelerinizi takip ediyorum, çok bilgileniyorum çok teşekkür ederiz. Cevabını net bulamadığım ve muallakta kaldığım için size bir soru sormak istiyorum. Oğlum 18 aylık, bir yaşından itibaren 4 kez bronşiolit geçirdi, daha doğrusu nezle gibi başlayan bir hastalığın neticesinde hiçbir ilaç vermeden beklediğim 2-3 gün sonunda her defasında solunumunun 60-70 olması üzerine acile götürülerek tedavi edildi. Her defasında verilen dozlar biraz daha fazlalaştı, açılmadığından çaresiz kalarak o ilaçları kabullenmek zorunda kaldım. ( ventolin, prednol) 3. hastalığımızdan sonra allerji doktoru singulair başlatmıştı, fakat 3 ay sonunda geçen hafta yine aynı şekilde tıkandığı için yine ilaçlarla açıldı ve bu kez singulaire inflacort 50mcg inhaler de ekleyelim dediler. Ben bu durumda gel-gitler yaşıyorum. Size şunu danışmak istiyorum... Oğlum yalnız nezle olduğunda sıkışıyor ama her seferinde solunumu aşırı artıyor, acaba bu inflacort'u her gün vermek mi doğru yoksa yine hastalanmasını bekleyip o zaman aynı tedaviyi mi uygulamak mı, yani hergün az doz kortizon mu, gerekince yüksek doz mu daha mantıklı, daha az yan etkili? Umarim net anlatabilmişimdir endişemi. Şimdiden teşekkür ederim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2011 Saat 10:46
Ben böyle bir tedaviyi hiçbir hastama uygulamadım... Sahi size hiç "-Çocuğunuz Grip geçiriyor-" dendimi??? Bunların hepside "bronşiolit" mi idi... Acaba?? İlk hasta olduğunda; Aferin veya Peditus gibi ilaçları kullandınızmı??
|
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2011 Saat 10:59
Hiçbir ilaç kullanmadım, sadece serum fizyolıjik ve cold-mix kullandım sizin dediğiniz gibi. Geçer dedim ama iki gün sonra tıkandık, solunumu aşırı arttığı için acile gitmek zorunda kaldık.
Ben o spreyi zaten kullanmak istemiyorum, bir kez daha nezle olursa başından bricanyl verirp denesen mi o zaman da olmazsa başlasam mı acaba diye düşünüyorum, ne dersiniz?
Bir de orada 4 adet prendol, yapıldı 2 si perşembe, biricuma, biri cumartesi,pazartesi kontrolde inflacortu 15 gün 4-4 puf, sonra 2-2 verin denildi.Ben hiç başlamadım. Spreyi vermeyince kortizonu hemen kesmiş olup, kötü birşey yapmış olmuş muyum?
|
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2011 Saat 12:36
Bricanyl bir zarar vermez, arada kaldığınızda kullanın.. Gerisi, bizim gripte yaptıklarımız.. Üst üste 3 gün Prednol, enteresan.
|
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2011 Saat 15:04
Çok teşekkür ederim ilginize. İzninizle son birşey daha sormak istiyorum, ben sizin makalenizi okuduktan sonra nefes 40 'ın üzerinde olursa acil sağlık kuruluşuna gidin dediğiniz için götürdüm hep acile, fakat 4 ayrı acilde yapılan müdahale hep aynı oldu. Size dakikada 70 solunum sayısı ile gelen bebeklere siz nasıl bir acil müdahalede bulunuyorsunuz, açılmasını doğala mı bırakıyorsunuz, yoksa bir ilaç veriyor musunuz? Bunu cevaplarsanız bundan sonra belki daha doğru bir yol izleriz. Nefes sıkışıklığı dışındaki şeylerle, ateş, öksürük vb. çok fazla endişelenmiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 11:51
Dakikada 60 üzeri nefes, bir sıkıntı olduğunu belirtir. Bu daha ziyade enfeksiyonlarda görülür, Astım veya bronşitte değil.. Astımda "SIKINTILI NEFES VERME" vardır, nefesi rahat alır, vermesi daha uzun ve sıkıntılıdır. Nefes alma sayısında artma, daha ağır durumlarda görülebilir ama nadirdir. Nefes sayısı 60 üzeri olduğunda, daha ziyade; zatürre veya bronşiolit üzerinde dururum..Tabii tekbaşına nefes sayısı ile karar vermem, ateşi, akciğer sesleri, ailenin anlattıkları ile teşhis koyarım.. O yüzden sorulara bazen, kesin cevap veremiyorum..
|
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 18:13
Çok teşekkür ederim. İstanbul'a gelirsem ilk işim yanınıza gelmek olacak. Sağlıklı, huzurlu günler dileğimle...
|
|